Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!

Полагане на керемиди е инсталирането на плочки или керамични плочки на повърхността на помещенията, за да се осигури ергономичен, декоративен и удобен външен вид.

Покритие от плочки

Поставете плочките без необходимите опит и умения са много трудно, но realno.Kafel играе много важна роля в дизайна на нашия ochaga.Pokrytie на плочки трябва да е гладка, без крайности, и не трябва да има никакви несъответствия в ставите, поради несъответствията на цялата картина ще се развали.

В този процес се нуждаете от прецизност и търпение. В този материал ще ви разкажа подробно за полагането на плочките със собствените си ръце.

Така че, нека да започнем.

Първо трябва да изберете подходящия дизайн на помещението. Дизайнът на инсталацията за плочки зависи от дизайна на помещението: "шах", "квадрат", директно или диагонално.

След като решихме този въпрос, ще купим този материал. Преди да направите своя избор, трябва да знаете, че плочките са класифицирани в няколко типа.

Класификация на плочките

1. Цел:

  • за недостатъчно използвани помещения и помещения, където няма тежко въздействие, като стени, баня, тоалетна - код REI I;
  • за жилищни помещения с ниска експозиция, например спалня, балкон - код REI II;
  • за всички жилищни помещения със среден коефициент на експозиция, например коридор - кодът PEI III;
  • за помещения с повишен коефициент на влияние, например стълби, кухня - код REI IV;
  • за стаи с максимално въздействие, например плочки на входа на сградата - код PEI V

2. Форма:

  • с правоъгълен ръб, за да украсят празнините между плочките;
  • със заоблен ръб;
  • с ръбове на ръбовете, които са наклонени да лежат без празнини или в задника.

3. Устойчивост на химични въздействия:

  • категория AA - не е податлива на химикали. Ефекти;
  • категория А - устойчива на химикали. Ефекти;
  • категория В - има средно ниво на устойчивост на химикали. Ефекти;
  • категория С - има ниско ниво на устойчивост на химикали. Ефекти;
  • категория D - е нестабилна за химически. изложен

След избор, можете да отидете до база, която ще бъде поставена плочки. Основата трябва да е перфектно, а ъглите между стените и пода трябва да са 90 градуса. Тази работа се извършва чрез мазилка на повърхността на стените и изравняване на пода с течни подове за замазка. След това стените са покрити с грунд, така че те да се придържат по-добре към адхезивния разтвор. След това се пристъпва към маркировката. Първо, плочките се полагат на пода, а след това и на стените. Ето защо ще започнем от пода.

Плочка на пода

В началото трябва да се каже, че има няколко вида зидария.

Монтаж на плочки на пода:

  • симетрично, плочките се поставят "шев в шева";
  • диагонално, плочките се подреждат на 45 градуса спрямо стените - 
  • с изместването, плочките се поставят с преместване един спрямо друг на половин или 2/3 от неговата ширина.

Има и други начини за полагане на плочки. Методите за полагане на плочките, описани по-горе, са прости.

За да се увеличи експлоатационният срок, трябва да се изберат плочки, като се вземат предвид товарите, маркировките, различните въздействия и т.н. 

Полагане започва от далечния ъгъл на входа. Линиите са маркирани така, че да се пресичат под ъгъл от 90 градуса точно на мястото, където се монтира първата плочка.

Първата плочка е инсталирана. Това действие е отговорно, тъй като цялата картина на дадената повърхност зависи от гладкостта на монтирането на тази плочка.

Полагане на плочкиПирамидални начин с лепило разтвор на задната страна на плочата, след това се плътно притисната към пода с дръжката и чук това тракане, за да се получи съответното ниво, за "ускорение" лепилото.

Следващата плочка се полага с помощта на кръстовищата, които се монтират между плочките:

След като лепилото се втвърди, тези кръстове се отстраняват и шевовете между плочките се запълват с фуги. Има много разновидности от фуги, за да можете да вземете необходимия материал за този материал.

Шевовете шевове, както следва. Тази смес се разбърква до концентрация, подобна на пастата, след това се прилага върху шевовете и с гумена шпатула се разстила по цялата дължина на шева. След като сместа изсъхне, остатъците се изплакват с вода, към която се добавя детергент.

Ако решите да се извършва изравняване малко по-широка от стандартната 1-2 мм, след това добавете малко фугиране на малка част от пясък, което ще направи фугите по пластична и запълване фугите с малка икономика. В допълнение към тези смеси да се прилага уплътнител което подобрява преграда срещу влага на помещението.

За банята уплътнителят е най-добрият вариант за двойна защита от влага.

Плочки на стената

Полагането на плочките по стените е много по-лесно, ако вече е поставен подът.

Как да поставите керемида в този случай? Улеснява задачата на плоска повърхност на пода, което е необходимо ниво за поддържане на хоризонталните фуги на плочките на стената.

Ако подът все още не е инсталиран и плочките трябва да бъдат поставени върху стената, след това нанесете ниво на тази повърхност и маркирайте хоризонталните и вертикални ленти, които се пресичат под ъгъл от 90 градуса.

Това пресичане трябва да бъде разположено така, че краищата на първата плочка да съвпадат с ъгъла на линията. От тази плочка и ще върви цялата работа по нейния стил. Ако плочката вече е поставена на пода, тази плочка ще бъде началното ниво.



В противен случай, нивото обезкуражи на стената на едно ниво по цялата дължина на стената otcherchivayut лента се прилага и след това прикован към профила на стена от метал, който се прилага по време на работа или да използвате с гипсокартон железопътен транспорт.

Този профил ще бъде в основата на първия ред за плочките на стената. На нея по-нататък и да постави плочките. (За подробности относно инсталирането на плочки върху гипсокартон). Между плочките, получените празнини се правят, подобно на метода, използван за монтирането им на пода, с помощта на кръстосани клинове. След полагане на първия ред, използвайки правилото или нивото проверявайте равномерността на платното на този ред.

Ако има депресии или издутини на плочките, тогава проблемът трябва незабавно да бъде отстранен.

Тази проверка се прави най-добре след полагане на всяка следваща плочка, за да се избегне залепването на лепилото.

Ако стека плочка от "тухла" на поръчката, а след това на спестяванията е по-добре да се използват нарязани парчета от стената на първия ред плочки, за да започнете полагане на следващия ред зад него, но това е по-добре да се започне с инсталирането на цели плочки в последователен ред.

Плочки в банята

Стаята, където нищо по-добро за пода и стените, отколкото за плочките, е банята.

Тук влажността е много висока, подът е постоянно влажен, което създава благоприятна среда за живота на различни гъби и бактерии.

Така че, ако подредите плочките в тази стая правилно, няма да имате такива проблеми. Полагане на плочки в банята се извършва по същия начин, както в другите стаи.

Първо трябва да оцените състоянието на субстрата. Необходимо е да се изравнят пода и стените. Също така е по-добре да поставите предварително хидроизолационен слой.

След това данните за повърхността са разделени на части:

  • парцели с директно полагане, това са места по стените и пода, където няма проблеми с полагане на плочки, се инсталира последователно;
  • области със сложно полагане, това са места с ограничена последователна инсталация, поради дупки, изпъкналости и т.н., 
  • участъци с допълнителни вложки, където има вложки в картината на плочките огледало, обвивка, рафт.

В първата секция плочките се полагат по горните методи. По-голямо внимание се изисква за райони със сложно полагане. Предварително дефинирайте и маркирайте местата, където плочката ще бъде изрязана за монтажа.

Например, трябва да подрежете тавана с тръба, издаваща се от стената. Изрежете плочките с плочки.

За да направите малките дупки използвайте специална бормашина, наречена "перо". Областите на допълнителни вложки не се нуждаят от облицоване, но е необходимо да се спазват общото ниво с плочки, например огледало.

На първо място, не стената се прилага размера на огледалото, с празнина от плюс 1-2 мм. След това просто поставете керемидата.

Полагане на плочкиСъщо така в тази стая за работа с плочки използвайте специално лепило за помещения с висока влажност.

При поставянето между банята и редицата от плочки има голяма празнина. За да се премахне тази празнина, се използва прибягване, което се установява въз основа на обичайния метод на пресоване в лепилото и прикрепването му към долния ред.

Поради възможни разширения на пръстени поради температурните изменения в стенни ъгли stykovyvayut плочки с пропуски в разширение, които след това се затварят Trim, т.е. специални ъглови пластини плътно съседни на плочката и затваряне пропуски.

Където стените на вратата прилепват към пода, плочките са етикетирани и залепени на пода, плочките трябва да бъдат маркирани и нарязани предварително. Също така, касите за врати и завеси се подават след инсталацията на плочки.

Ако искате да инсталирате електрически в банята, тези отвори също са маркирани и нарязани.

Плочки в кухнята

Правилното полагане на плочки в кухнята има своя особеност.

Тук плочките са постоянно изложени на различни влияния, например влажност, висока температура, абразивни и химически ефекти. Как да инсталираме плочки на пода, ние вече знаем, но инсталирането на плочки на стената на кухнята има свои специфики. Тук плочки се поставят в района на "престилка" така наречените стени ивици, които описват кухненския комплекс.

От това следва, че в началото е необходимо да се изчисли и направи оформлението на тази стая, разчитайки на височината на табелата, черупки, плотове и т.н. На пода трябва да бъде плоча с висока якост, която може да издържи на натоварване. Тя трябва да има подходяща текстура и цвят.

Преди да маркирате бъдещата престилка, е необходимо да премахнете размерите на мебелите. Стандартната височина е 80 см, затова започнете да слагате от това ниво. Височината на престилката също зависи от дизайна. Обикновено е 60 см. Между престилката и плота на масата, разликата е затворена със специален цокъл. Може да бъде пластмаса, керамика.

Технологията на полагане на плочки в кухнята има подобна последователност, както и другата по-горе. Необходимо е да се обърне внимание на избора на плочки, лепило, фуги и т.н. За плочките има и различни защитни, които се използват след края на полагане.

За да изпълните всички тези работи, се нуждаете от следните инструменти:

  • Молив, ниво, лента мярка, правило владетел;
  • Резачка за плочки, българска, резачка, набор от свредла за бетонов перфоратор;
  • Кръстове пластмасови;
  • Спатулата се кристализира, гумената шпатула,
  • шкурка;
  • Резервоари за разпръскване на фуги и лепила;

Преди да започнете да слагате плочките сами, трябва да прочетете литературата по този въпрос и да разговаряте със специалисти в тази област. Пожелаваме Ви успех в този процес!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Как да изберем качествена паветаКак да изберем качествена павета
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Монтаж на шисти плочкиМонтаж на шисти плочки
» » Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!
© 2021 BggeHat.com