Приложение на дървесината и неговото производство

Дървените лъчи се отнасят до традиционните и 100 екологични и поради това, нарязан дървен материал, които се използват в строителството. Благодарение на този елемент можете да постигнете комфортни условия за живот в дома и същевременно да направите пространството уютно. Самото производство на дървена греда зависи от специфичното разнообразие на материала.

Създаване на различен дървен материал

Създаване на различен дървен материал

Всеки лъч е изработен от естествени трупи, които се обработват от четири страни на специален металорежещ инструмент. Размерите на готовите материали се различават от конкретни задачи, защото е лесно да се построи вила или лятната къща с този дървен материал, а също и да се построи арка, стълбище и т.н.

Чрез броя на всички обработени страни е обичайно да се разпределят четири-, три- и двукантилни греди в производството. В последния случай една двойка срещуположни страни остава заоблена, че предметите на сградата са изглеждали като дървени трупи.

Видове дървени греди

Важно е да се отбележи също, че напречното сечение на гредата зависи от целите, за които е предназначен дървеният материал. Така че, дебели продукти ви позволяват да изградите силни стени в домовете, които се нуждаят от защита от вятър и студ. Сега помислете за видовете дървени греди в съответствие с техните производствени характеристики.

Рендосан дървен материал

Рендосан дървен материал

Този вид също се нарича неразделен продукт. Материалът има повърхност без грапавост и плъзгане, така че няма нужда от допълнителни стъпки за обработка в бъдеще. Планираният лъч за сметка на острова е гладък и без видими дефекти, които засягат външния вид на бъдещата къща. На повърхността на продукта няма много чипове и пукнатини.

Този вид дървен материал е изработен от твърди трупи на 4-стройна машина. За да направят готовите продукти с високо качество, те могат да бъдат подложени на процеса на сушене в камерата. Разрезът не превишава 15 см, а дължината варира от 2 до 6 метра.

Нарязаните греди са изработени от суха дървесина, което осигурява малък фактор на свиване. Въпреки това, през първите две години от експлоатационния период, материалът все още се свива с 10-15 см. Висококачественият твърд материал, ако е необходимо, издържа на големи и неочаквани температурни промени. В този случай той запазва силата си и не изгнива.

Профилиран лъч

Профилиран лъч

Сред всички видове неравномерно профилирани профили е най-скъпата. Този материал има оптимално сцепление между елементите поради специални вертикални канали, изрязани на повърхността. Благодарение на минималния просвет, продуктите продължават по-дълго, тъй като в неравномерен тип не се получава влага. В допълнение, предмети от профилиран материал са херметични и имат достойна топлоизолация.



Недостатъците на този материал включват само продължително свиване и в резултат на това бавно изсушаване на продуктите. Горните слоеве на профилното покритие често крекират, поради което естетическият компонент на строителните обекти се намалява.

Лепени греди

Лепени греди

Този материал се нарича комбиниран. По време на производството, няколко монолитни греди са залепени заедно (обикновено около 3-5 калибрирани елемента). Тези части от дървесина са подложени на продължително термично третиране в специални камери за цялостно сушене. Благодарение на тази технология се постига минимизиране на свиването и деформацията на нарязания дървен материал. След това ламелите се залепват с водоустойчиво лепило и се притискат. След като материалът преминава понякога в етапа на профилиране.

Поради тази многоетапна конструкция залепеният лъч не се разкъсва и не променя външния вид на сградите. Тя не е податлива на разпространение на гъбички и мухъл, поради което служи много години подред. Въпреки това, лепкавата продукция повишава цената на продуктите и намалява екологичните показатели на естественото дърво.

Други видове дървени греди

Типовете изрязани дървесни видове, представени по-горе, са най-популярните, но не и единствените:

  1. Фрезовият лъч е материал с разфасовки по дължината и отстранени от всички страни с плоскости за изграждане на сауни и вили.
  2. Фалшивият лъч е панел с профил, изрязан в краищата за външна и вътрешна украса на къщи или бани.
  3. Неподреден материал - е евтин и се използва за създаване на скеле и други временни предмети.
  4. Кутия - изработена е от иглолистна дървесина за по-нататъшно закрепване на рамки за прозорци или врати чрез снаждане на две еднакви масиви.
  5. Thermobus - композитен материал от ламели с вложка от експандиран полистирол за създаване на топла къща.
  6. Декоративен продукт - може да бъде направен не от масивна дървесина, а от остатъци след рязане, закрепен с лепилен състав.
  7. Допълнителна греда - материал от няколко вида дървесина, предназначен за стесняване на отворите и здраво монтиране на кутията.

Дървени греди и тяхното приложение в различни отрасли

Както показва практиката, в повечето случаи използването на дървен материал от дърво има конструктивни цели. В допълнение към изграждането на къщи, продуктите се използват при създаването на морски кораби, мебелни продукти, големи опаковки.

Обикновените тенти са полезни при инсталиране на евтини огради на вашия собствен сайт, както и инсталиране на покривни покрития. В допълнение, дървесината се нуждае от създаването на допълнителен кофраж за изграждане на бетонни конструкции.

Калибриран материал (т.е. идентичен по състав и размер на дървен материал) на малка ширина често е в основата на интериора прави в лофт интериор, еко, Прованс, хижа, еклектичен и т.н. Можете да украсите спалнята с дърво, кухня, хол, коридор или дори библиотека в селска къща.

Като се вземат предвид плюсовете и минусите на всеки вид дървен материал, режещият дървен материал може да бъде използван за решаване на много строителни проблеми:

  • Профилиран бар често се използва при изграждането на подпорни стени и вътрешни прегради на селски къщи. Гладката повърхност не изисква обработка на шевове и излишни слоеве от изолация, а свиването става равномерно. В този случай няма нужда от антисептици. Също така профилирани материали са в търсенето при създаване на прозорци или блокове за врати, вградени мебели.
  • Използването на дървен лъч от рендосан тип е възможно с вътрешна декорация на помещения. Също така, тези материали са в основата на парапети, прозоречни рамки и перила. За да се увеличи експлоатационния период, тези продукти се третират допълнително с антисептици по време на монтажа.
  • Лепените лъчи се използват и за изграждането на постоянно жилище и производството на дограма. Къщите, изработени от този материал, са стилни и звукоизолирани, но скъпи. Често залепените продукти стават основата за сложни архитектурни обекти, например храмове или хотели, оформени под древната кула.

Изборът на определен вид дървени греди зависи от сложността на строителния проект или от вида на довършителните работи, както и от финансовите възможности. С помощта на такъв дървен материал за кратко време можете да построите вила или сауна, както и да поддържате подове и конструкции, било то стълба с релси или основа за покрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Оформлението на дървената къщаОформлението на дървената къща
Къщи от финландски ламиниран фурнир, плюс и минус материалКъщи от финландски ламиниран фурнир, плюс и минус материал
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Къща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпниКъща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпни
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Къщи от дървоКъщи от дърво
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Видове материали за системи за окачванеВидове материали за системи за окачване
» » Приложение на дървесината и неговото производство
© 2021 BggeHat.com