Перфоратор и неговите компоненти

Създаването на всяка кофражна структура е възможно само ако има необходими компоненти в присъствието. Целта им е да подобрят качеството на бетонирането, да намалят времето и да намалят разходите за монолитна конструкция като цяло, защото времето и крайният резултат от работата директно зависят от кофража. Изчисляването на разходите за отдаване под наем или закупуване на модули за кофриране се основава на броя и цената на модулните системи и компоненти, използвани за изграждането на конкретна кофражна система.

Като правило компонентите за кофраж са изработени от полимерни материали. Благодарение на свойствата на полимерите, тези продукти придобиват специална здравина и надеждност, така че затягащите винтове и фиксатори са в състояние да издържат на огромния товар, упражняван от бетона върху кофражната система. Разбира се, изградената структура, имаща оптимален марж на безопасност, ще може да изпълнява функциите, които са й присвоени.

Покриването не само ускорява, но също така опростява процеса на издигане на сгради и други инфраструктурни обекти, които пряко засягат крайния резултат. Ето защо всички, без изключение, експерти в строителния сектор съветват да бъдат изключително отговорни при избора и отдаването под наем, а още по-малко да купуват, както самите модули, така и компонентите към тях. Необходимо е да се съсредоточи върху кофража, който може да осигури създаването на стабилна, максимално надеждна и безопасна спомагателна система, способна да разпределя правилно товара от бетона и да не се движи дори с милиметър.

Инструменти за кофражни системи

Успешната инсталация на кофража се извършва с модулни блокове (дъски и профилни системи), които се свързват в една непрекъсната конструкция поради използването на компоненти. За това се използва специфично средство, представляващо брави, подпори, скоби, греди и др.

брави са необходими за взаимното свързване на отделните елементи на кофражния панел. В зависимост от типа на екрани, се използва клиновиден, удължен, универсален, винтов или друг вид заключваща връзка.



подпори са инструмент, използван по време на изравняването на кофража (т.е. когато стените кофраж или кофраж на колони, тавани се поставят в желаното положение).

Стълбовете са разделени на:
- единични подпори, които представляват телескопична конструкция от две тръби;
- Двустепенните подпори имат същата конструкция като тези на едно ниво, но вместо една имат две фиксиращи точки.

скоби - това е основата на подовата настилка, която е необходима за създаването на работна платформа. Тя се допълва от ограждението на оградата, вмъкната в нея.

Изравняващи греди Използват се за укрепване на фуги и укрепване на здравината на кофражните панели. С помощта на кран и греда, формованата кофражна система може да бъде прехвърлена към работния обект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?
Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?
Сфера на кофража и начините на използване в строителствотоСфера на кофража и начините на използване в строителството
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Видове материали за системи за окачванеВидове материали за системи за окачване
Комплекс от произведения на нулевия цикълКомплекс от произведения на нулевия цикъл
Предимства и предимства при наемане на багерПредимства и предимства при наемане на багер
Свалящ се кофраж и неговата класификацияСвалящ се кофраж и неговата класификация
» » Перфоратор и неговите компоненти
© 2021 BggeHat.com