Пяна полистиролова пяна за монолитна конструкция

Кофражът от експандиран полистирол е неподвижна конструкция, която се използва за частно монолитно строителство. В своята конструкция материалът е в състояние да свърже вентилационните и топлоизолационните свойства.

Пяна от полистирол кофраж

Пяна от полистирол кофраж

Технологията на работа с кофража е да се запълни бетонна смес пяна форми с правоъгълна форма, без допълнително да се демонтира структурата.

Предимства и недостатъци на облицовката на пяна

Кофражът на експандиран полистирол е популярен благодарение на неговите неоспорими предимства:

  • пяната се характеризира с висока топлоизолация. След построяването на къщата няма нужда да се ангажирате допълнително затопляне на фундамента;
  • Неразглобяем кофраж може да се използва за монтаж на всички части от монолитна конструкция;
  • материалът е устойчив на високи температури;
  • Опростеността на инсталацията позволява да се направи инсталиране на дизайн от собствени ръце;
  • Подценяваната плътност на материала избягва претоварването в основата на основата;
  • полистироловата пяна е подходяща за термина "енергоспестяващи", благодарение на способността да се запази топлината на закрито;
  • материалът се характеризира с висока плътност и устойчивост на влага;
  • не се поддава на гниене и гъби;
  • Достъпна цена.

В допълнение, кофражът от експандиран полистирол опростява инсталирането на инженерни инструменти от самия него. Той има свойства за изолиране на звука и има малко тегло, което е важно за насипни почви.

Освен безспорните предимства, експандиран полистирол кофраж има няколко недостатъка:

  • кратък срок на експлоатация на материала;
  • при полагането на бетонна смес е необходимо да се постигне максимално изравняване на зидарията;
  • Недостатъчна топлоизолация от дъното на конструкцията;
  • материалът изисква облицовка (например - обшивка) за защита от пряка слънчева светлина.

Фиксиран формован кофраж

Фиксиран формован кофраж

Като цяло кофражът от пяна се използва за строителство:

  • частни жилища;
  • затоплящи мазета;
  • Подреждане на плувни басейни;
  • изолация на промишлени съоръжения.

Форми от експандиран полистирол

За частно строителство се прилага класификацията на несменяемите кофражи. Те са разделени на два вида:

  1. В областта на приложение.
  2. По структура.

В зависимост от обхвата на приложение строителите разграничават три вида кофражни конструкции:

Инсталиране на кофраж от пяна

Инсталиране на кофраж от пяна



Според конструктивните характеристики на продукта има два вида монолитна конструкция със собствени ръце:

  • блок;
  • панел.

Блок кофражът, изработен от експандиран полистирол, прилича на детски конструктор. Схемата му изглежда така: два блока са свързани помежду си посредством захванати части и джъмпери. Останалата свободна кухина, която се образува между тях, се запълва с бетон.

Вторият вид строителство е много по-надежден, поради което може да се използва не само в частното строителство. За работата му се използва пяна от пластмаса (полистирен), чиято повърхност е подсилена с метална мрежа от двете страни. Тази опция включва изливане на бетон не върху кухината, както в блокова конструкция, но и в нея. В резултат на това плочите са напълно покрити с циментова замазка.

Вторият вариант е по-практичен. Конструкцията на блока изисква подреждане на защитата отвън, панел - не.

Диаграма за инсталиране

Схемата за полагане на кофраж от пеноплекс от ръцете изглежда така:

  1. Подготовка за подреждането на фондацията (изкопаване на ямата или изкоп, попълване възглавници).
  2. Изградете кофража със собствените си ръце.
  3. Складиране на фитинги.
  4. Подготовка на място за инженерни комуникации.

Полистирол кофраж (видео)

Нюанси на работа

Подготовката на обекта започва с почистването и изравняването му. След това е необходимо да се направи маркировка, която да посочва контурите на основата. Както в случая с конвенционална основа с подвижен кофраж, е необходимо да се изкопае ров с багер, или ръчно, като дадените параметри, го постави в слой от пясък и чакъл в десетсантиметра и внимателно уплътнени. Възглавницата е необходима, за да се изравни натоварването на основата върху почвата, допълнителното оттичане и топлоизолация.

Един получава кофража за фондацията със собствените си ръце от експандиран полистирол на детски дизайнерски вид с помощта на слотовете, които са на дъното и горната част на всеки структурен елемент. Състои се от отделни части-блокове, оборудвани с джъмпери.

Както тялото, така и мостовете на кофражните елементи са изработени от експандиран полистирол. Блокерите са от два вида: едно парче и разглобяеми. Използването на разглобяеми блокове е по-трудоемко, но е абсолютно необходимо при изграждането на фундаменти с нетипични размери със собствените им ръце.

За да се осигури устойчивостта и твърдостта на блоковете да задържат бетона, е необходимо да се задейства армировката в слоя пясък-чакъл. Тя ще служи като определено ядро, на което е необходимо да се засадят всеки блок. Когато се поставят блоковете, възглавницата се излива с малък слой бетон, за да се осигури хоризонтално изравняване на повърхността. Когато този слой се втвърди, е възможно да се започне монтаж на основата на основата на експандиран полистирол.

Между тях, блоковите елементи се закрепват към типа "гребен-гребен", както и до допълнителни скоби. Блокове са изложени в подобие на тухлена зидария с превръзка. В този случай вертикалните шевове трябва да се припокриват. В ъглите всеки блок трябва да бъде нарязан наполовина. За това можете да използвате обикновен трион или резачка. Ако обемът на блоковете е голям, се използват машинни инструменти.

В някои случаи пяната се използва за заздравяване на структурата. Допълнителни закрепвания може да са необходими само ако параметрите на сградата са твърде големи. След това се използват дъски и дистанционни. Те се пълнят от външната страна на кофража и след втвърдяването - те се отстраняват.

Всеки блок има място за подсилване. Първо се монтират вертикални пръти. Хоризонталните ленти се припокриват в долната част на жлеба и след това са свързани чрез стоманена тел. Вторият начин - горният - се подсилва по същия начин.

За да се подготви мястото за комуникация, напречните тръби се поставят в блоковете. По-добре е да го направите на няколко места и с марж, това ще им осигури правилно пристрастие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Правилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стениПравилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стени
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
» » Пяна полистиролова пяна за монолитна конструкция
© 2021 BggeHat.com