Керамитен бетон за замазка изисква пропорции

Керамизобетонът е строителен материал, чиято основа е разширена глина. Въздушните гранули се получават в резултат на топлинна обработка на глина. Благодарение на добрите характеристики на топлоизолацията и лекото тегло, глиненият бетон се използва за подова настилка.

Блокове от експандиран глинен бетон

Keramzitobeton - вид лек бетон, предназначен за топлоизолация и конструкция на различни конструкции.

Този материал има следните предимства:

  • екологична съвместимост;
  • устойчивост на изгаряне и химическа атака;
  • липса на корозия;
  • течливост, която ви позволява да изравнявате разликите по хоризонталните равнини;
  • звукоизолация;
  • сила;
  • издръжливост.

Недостатъкът на експандиран глинен бетон може да се счита за чупливост и необходимостта от допълнителна обработка на замазката.

Състав на експандиран глинен бетон

Този строителен материал в състава му има такива компоненти: цимент, пясък, вода, експандирана глина.

Таблица на пропорциите на материалите при производството на глинен бетон

Таблица на пропорциите на материалите при производството на експандиран глинен бетон.

Керемиден бетон за замазка може да действа като чакъл, натрошен камък или пясък. Гранулите имат овална форма със среден размер. Трошен камък - многоелементни парчета с големи размери с остри ъгли. Клейдит пясък се получава в резултат на разделянето на големи парчета от материал на малки парчета.

Чакълът се използва за замазка на подове от експандиран глинен бетон. Пропорциите за замазка в класическата версия са, както следва:

  • цимент - 1 част;
  • вода - 1 част;
  • пясък - 3 части;
  • разширена глина - 2 части.

След изливането на пода от експандирана глина, повърхността ще трябва да се обработва с довършителна замазка. Това е необходимо, за да се изравни етажът.

Пропорциите за подови замазки от експандиран глинен бетон зависят от метода на изливане: суха или мокра. Съотношението на различните компоненти дава възможност за получаване на разтвор от различни степени.

За да се получи марка керамизиобетон М150, пропорцията цимент, пясък и експандирана глина трябва да бъде 1: 3.5: 5.7. Пропорциите на тези елементи за марката M300 ще бъдат 1: 1.9: 3.7 - за M400 - 1: 1.2: 2.7.

За един квадратен метър от 3 см дебела замазка се нуждаете от 16 кг цимент и 50 кг пясък.

Изливане на подова замазка от бетон

Чрез метода на отливане отличават: мокра, суха и суха замазка.

За мокрите подови замазки се изискват следните съотношения на компонентите:

  • 1 част цимент;
  • 3 части пясък;
  • 4 части от експандирана глина.
Блокова схема на експандиран глинен бетон

Блокова схема на експандиран глинен бетон.

Това означава, че на 25 кг експандирана глина е необходимо да се вземат 30 кг циментов пясък. Разширеният чакъл се излива в голям контейнер и се добавя малко вода. Гранулите трябва да останат под вода за известно време, за да ги абсорбират.

След това към този контейнер се добавят цимент и пясък, като се разбърква непрекъснато. Необходимо е да се намесва, докато гранулите станат цвят на цимента, а самият разтвор не се купува вискозно заквасена сметана с подобна консистенция. С плътно решение трябва да добавите малко вода.

Преди запълване на замазката върху бетона трябва да се полага хидроизолация, в противен случай бетоновият бетон няма да получи необходимата здравина. На върха, подът също трябва да бъде покрит с филм за 2-3 дни, така че влагата да не се изпарява.

След това е необходимо да се извърши финалната замазка, за да се изравнят всички туберкули. Резултатът ще бъде по-ефективен, ако полирате пода преди да завършите пълненето.



Довършителният слой трябва да бъде не повече от 3 см. За да го направите, ви е необходима циментова каша, само без добавяне на развалини. За да се постигне равна повърхност, е необходимо да се изградят нови маяци от метални профили с височина 27 мм. След това запълнете финала, като изравните правилото.

Възможно е да се направят два слоя замазка едновременно, което прави дизайна по-хомогенен. Методът е, както следва:

Схемата на устройството е полусухова замазка за приготвяне от бетон с бетон

Схемата на устройството е полусухова замазка за приготвяне от експандиран глинен бетон.

  1. В малка площ се покрива бетон от бетон.
  2. На маяците се установява направляващ профил.
  3. Над пълненето на финалната замазка, изравняване по профила на маяците.
  4. Започнете да наливате следващата секция.

По този начин районът е наводнен с отделни секции.

На следващия ден след завършването на пълненето, водачите се отстраняват и свободните канали се пълнят с разтвора. Лазерното ниво се използва за проверка на равномерността на пода.

Поради лекото тегло на пода от експандиран глина може да бъде оборудван дори и в тавана на дървени греди. В допълнение, бетонът от глина е по-евтин от цимента, което го прави по-достъпен за използване.

Суха и полусух подова настилка

Методите за суха и суха замазка се различават леко от предишната версия. Технологията на полусухи замазки предполага постепенно запълване на материалите.

Първо, необходимо е качественото почистване на бетоновата основа, фиксирането на всички пукнатини и неравности с циментов разтвор.

Изливане на експандирана глина с бетонна смес

Полагане на бетонната смес трябва да започне от далечната стена на помещението в посока на вратата.

След това се извършва хидроизолация. За да направите това, можете да покриете бетона с битумен мастик или да поставите хидроизолационния филм. Тази мембрана е поставена с припокриване по стените на не по-малко от 15 см. Всички електрически проводници трябва да бъдат поставени в изолационни кутии. На периметъра на стаята лепи лепенката.

След като базата е подготвена, започнете да изхвърляте фаровете. Те са необходими, за да се гарантира, че нивото на пода е равномерно, тъй като те са ориентирани към височината на пълнене на гранулите. Разстоянието между съседните маяци трябва да бъде поне 0,5 м.

Клейдитните гранули трябва да бъдат покрити от далечния ъгъл, като се придвижват към вратата. Горната част на пълнежа трябва да бъде 2 см под нивото на фар. Глиненият слой периодично се привежда в съответствие с правилото.

Подът се излива с течен цимент и се натрошава. Гранулите трябва да могат да се свързват добре помежду си.

Един ден по-късно изсипете пясъко-циментовата смес, изравнявайки повърхността. Избягвайте дупки и локви.

Готовият замазка трябва да стои поне за един ден, и едва тогава да се махнат от него. Получените празнини са затворени с разтвор и леко поръсени с вода. След изсъхване повърхността се смила.

Пълното изсъхване на пода трае 3-4 седмици, но можете да го следвате след 2-3 дни. След 2 седмици замазката може да бъде покрита с подови покрития: ламинат, линолеум, паркет.

Сухият метод за подова настилка от експандирана глина е най-бързият. Всички подготвителни етапи на работа са същите като в предишната версия. Разликата е, че циментираният хоросан не се излива върху поставения слой глина, а се покрива с шперплат или гипсокартон. Последният материал е стелаж в 2 слоя, припокривайки шевовете, фиксирайки винтовете.

По този начин подът, изработен от експандирана глина, е не само надежден, но и екологичен. Такава фондация надеждно ще обслужва наемателите в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Изграждане на стена от глинаИзграждане на стена от глина
» » Керамитен бетон за замазка изисква пропорции
© 2021 BggeHat.com