Запечатване на фуги между подови плочи

Всички ремонтни работи в къщата и апартамента започват с тавана. Таванът може да покрие пукнатини, които изискват запечатване, най-често се появяват в ставите на таванните плочи. Понякога просто промиване не може да ги премахне и изисква задълбочена работа за елиминиране на пукнатини.

Инструмент, необходим за запечатване на шевове

Инструмент, необходим за запечатване на шевове

Запечатването на фуги между подовите плочи е задача, която често може да се извърши сама. Първоначалният етап е подготовката на необходимите инструменти и материали за работата. Тук може да се наложи:

  • шпатула;
  • инструмент за пробиване на острие;
  • шкурка с фини зърна;
  • уплътнител и пистолет за него;
  • миксер и ударник;
  • лепило "е по-добро от PVA";
  • грунд и шпакловки.

Не е необходимо да се използва пълнежът, той може да бъде заменен с конвенционална гипсова смес. Но изборът на грунд трябва да се подходи внимателно. Най-добре е да изберете този, който максимално прониква в стените. Blade шпакла трябва да бъде достатъчно гъвкав, но тренировка чук се заменя от вълна от "тук и трябва да глава във формата на ножове", и напълно замества nazhdachku мрежа за смилане.

Избиране на подходящите материали

Избиране на подходящите материали

Преди всичко, за да елиминирате дълбоките пукнатини и шевове, се нуждаете от цимент, който се продава във всякакви магазини и не само. Благодарение на свойствата си, той, втвърдяващ, ще запълни пространството на шева напълно. Също така могат да се изискват топлоизолационни материали.

Най-добре е да изберете тези, които имат полиуретан или полиетилен от пяна в състава.

При избора на замазка, най-добре е да се обърне внимание на еластичния материал за замазка. За уплътняване на широки фуги често се използва широка мрежа, която трябва да бъде по-широка от пукнатината с около 10 см. Последният етап на ремонт на тавана е завършването му със слой от шпакловка.

Запечатване на шевове

Запечатване на шевове

Преди да започнете работа. Необходимо е да се определи реда му. Няма смисъл да бързаме по този въпрос, защото работата в бързаме няма да доведе до резултати.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изрежете шева с перфоратор или тренировка. След това всички строителни отпадъци и прах се отстраняват от разширения шев. Това трябва да се направи, така че хоросанът, приготвен за вграждане възможно най-близко до пластините, да се сгъстява.

След това шевът се обработва с смес от праймери, която най-добре се прилага в няколко слоя.

След изсъхване на грунда е възможно да започнете мазилка с гипс.

Той е приготвен съгласно инструкциите, които винаги са посочени на опаковката. В своята последователност тя трябва да прилича на дебела заквасена сметана, т.е. не се разпространявайте.

Завършената мазилка се напълва със шев. Няколко слоя мазилка могат да бъдат нанесени според нуждите. Но преди това трябва да сте сигурни, че предишният слой е изсъхнал.

Запечатването на фуги между плочите може да се извърши с помощта на пяна.

Използва се в случаите, когато шевовете са много дълбоки. За да направите това, напълнете ставата с монтажна пяна, но не повече от 2/3 от нейната дълбочина, тъй като пяната се разширява и запълва цялото пространство. След като пяната изсъхне, излишъкът се отстранява с духовен нож.

След запълването на шева повърхността му се изравнява с мазилка.

Последният етап на запечатване на ставите.

След като цялата работа по напълването на шева е завършена, решението се нуждае от време, за да се изсуши добре.

Следващата стъпка по периметъра на шева е специалната лента, която трябва да бъде по-голяма от шева на сантиметъра с 3. На слоя боя се полага слой от замазка.

Всичко това задължително трябва да изсъхне, преди да се приложи горният слой. След това окончателното shpaklevanie, извършени тънък слой.



Подмяната на замазката може да служи като плат от фибростъкло. Прилага се върху тавана, след това се грундира и боядисва в желания цвят.

Алтернатива на използваните довършителни материали

Алтернатива на използваните довършителни материали

Много хора се чудят дали е възможно да се заменят горепосочените довършителни материали с нещо? Да, можете.

Монтажна пяна може да бъде напълно заменена с лепило, което се използва за полагане на плочки. В някои случаи мрежата за боя е заменена с бинтове или с парче марля. Има случаи, когато тънка тъкан е била използвана "предварително пара".

Да се ​​изравни таванът и след това да се улесни неговата довършителна употреба полистирол плочки. Тя няма шевове, така че е много удобна при последващо довършване.

Малки пукнатини могат да се отстранят с акрилен уплътнител. Използвайте за тези цели силиконов уплътнител не се препоръчва, защото не съдържа боя.

Пукнатините също могат да бъдат запълнени по алтернативен начин. За да се направи това, е необходимо да се смеси циментовата смес гъсто, необходимо е да се добави течно стъкло към нея. След това вземете превръзка и потопете в получената смес, плътно навита и поставена в пукнатина. Всичко това трябва да се направи възможно най-бързо, защото тази смес изсъхва много бързо. С това решение таванът може да бъде изравнен, следван от шлифоването му.

Като решите точно как ще запечатате шева, трябва да имате предвид, че таванът може да бъде окабелен. Ето защо е необходимо да се работи внимателно, за да не го хванете.

Какво препоръчват специалистите?

Какво препоръчват специалистите?

Много хора предпочитат да разчитат на съветите на специалисти, когато извършват ремонт. Ето как те препоръчват да се затворят намерените пукнатини.

Преди да започнете да почиствате зоната с образуваната пукнатина, тя трябва да бъде добре навлажнена с вода. Това лесно се постига с пистолет. След това повърхността не се докосва за около 15 минути и едва след това се почиства. Следващият раздел се изчиства по същия принцип, докато целият таван се почисти от старото покритие. Най-често в една стая броят на ставите не надвишава три.

Горепосочените опции са доста приложими за запечатване на съществуващи пукнатини.

Преди всичко, ставата трябва да бъде внимателно почистена, докато се задълбочава навътре до 5 см. За да се почисти пукнатината, се използва четка или специална желязна четка. Не трябва да има отломки в пукнатината. След това шевът е грундиран.

За да се уплътни шевът, се използват ролки, които са изработени от полиуретан "по-добре е да се пене". Основното е, че дебелината на ролката съответства на размера на шева. От едната страна на материала се нанася уплътнител и след това запълват шева. За да се постави ролката плътно в пукнатината, използвайте шпатула, като същевременно се уверите, че има място за по-нататъшно изравняване с бетоновата смес.

Ако шевът е затворен с разширяваща се смес на основата на бетон, трябва да останете специални резници, за да ги завършите с гипс. След като цялата работа е свършила и повърхността на тавана изсъхне добре, можете да се справите с изравняването му с шпакла. Най-добре е да използвате широка и тясна шпатула. Това е необходимо, за да се вземе широко сместа и да се намали до ставите на ставите и тавана. Излишната мазилка се отстранява.

След това оставете повърхността за 48 часа.

След изсушаването върху шева се полага малък слой от шпакла за по-нататъшно нанасяне на окото. В бъдеще върху фугата се полага грунд. Това се прави с ролка.

В идеалния случай - нанесете два слоя грунд: първият е тънък и вторият, като последния, за пълно изравняване на повърхността, която ще се обработва. Всички излишни разтвори трябва внимателно да се отстранят със шпатула.

Отстранете дупките в шева

При затваряне на шева, всички отвори са затворени с него. Дупките могат да се запълнят с циментова замазка или с пяна. Ако изберете първата опция, дупката трябва да бъде почистена, а след това няколко пъти, за да се работи върху грунд, и само след това се пристъпи към запечатване на шева. Ако дупките се отстраняват с помощта на монтажна пяна, остатъците от нея се почистват внимателно с духовен нож, оставяйки малък канал за по-нататъшно залепване с циментова замазка. Само след това шевът е запечатан.

Има много начини за запечатване на ставите между ставите. Кои точно да се използват, всеки се решава, като се започне от скалата на произведенията и времето, разпределено върху тях. Във всеки случай е необходимо тази процедура да се приеме отговорно и да се извърши качествено работата, така че по-късно на прясно оперените тавани пукнатините да не изглеждат неприятни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Как да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независимиКак да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независими
Как да замаскираме тавана от гипсокартон правилноКак да замаскираме тавана от гипсокартон правилно
Уплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и теченияУплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и течения
Таван тава за тавана, изберете най-добритеТаван тава за тавана, изберете най-добрите
Как да се определи дупка в таванаКак да се определи дупка в тавана
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
Замазка KnaufЗамазка Knauf
Техника на запечатванеТехника на запечатване
» » Запечатване на фуги между подови плочи
© 2021 BggeHat.com