Характеристики и характеристики на колана на амортисьора

Амортисьорната лента се състои от основа, изработена от експандиран полиетилен, и самозалепваща се повърхност със защитен силиконов слой върху задната страна. Касетата е изработена от материал с дебелина 5-10 мм и ширина 100-200 мм. В този случай горната част на материала е условно нарязана на равни ленти от 10 мм за удобство при отстраняване на излишната част от лентата след изсъхване на бетонната замазка.

Повреден колан

Повреден колан

Материалът се произвежда в леки компактни ролки с дължина 10-20 м и в различни цветни разтвори. Температурният режим на приложението му е -40- + 85 ° С.

Кожухът за клапи в техническите му параметри се отнася за материали за еднократна употреба. Той се фиксира по време на подготовката за изливане на основата на топлата под и остава там за целия период на работа. Пяната от полиетилен е универсален устойчив на влага материал, който не е чувствителен към гъбични лезии и процеси на гниене.

Благодарение на специалната структура от медена пита пяната полиетиленова основа е високоефективен изолатор на подово покритие. Също така има висока степен на звукоизолация. Материалът компенсира звуковите вибрации, идващи от пода и блокира резонансния пренос към стените.

Нанасяне на амортизационна лента

Всяко тяло в процес на отопление има свойството да разширява. И бетон или циментова замазка на топъл под, не е изключение.

Най-често разширението на покритието се дължи на нарушения в инсталационната работа. Ето защо, за да се компенсира това физическо явление, коланът на амортисьора е поставен върху цялата рамкова повърхност на стаята. В резултат на това подовата замазка се държи в компресирано състояние и не се опира на стените. По този начин се намалява рискът от появата на разрушително напрежение за повърхността на топъл под. Това ще защити съседните покрития за стени (плочки, мрамор, паркет) и подови замазки от всякакви механични деформации и фрактури.

Амортисьорната лента се използва и за:

  • уплътнителни или уплътняващи процепи;
  • компенсиране на ставите и неравности на работната повърхност;
  • шумоизолиращи места за свързване на стени и подове;
  • защита от появата на студени мостове, температурни промени.

Монтаж и монтаж на амортисьорна лента

Процесът на инсталиране на амортисьорна лента е доста удобен поради лекотата на материала и самозалепващата се вътрешна страна.



Етапът на полагане на амортисьора започва, след като върху пода е положен слой от полиетиленово фолио със слепени връзки (ширината на свързващата линия е повече от 8-10 см).

Въпреки това, в стаята съотношение на дължина към широчина на по-малко от 4: 1 и стените на дължина 8 м трябва допълнително да насочват компенсатори, за да се компенсира за термично разширение на замазката на пода.

След като подготви плоската основа за материала, лентата се полага по периметъра по стените, които оформят стаята. В този случай тя трябва да бъде 2 см над нивото на подовата настилка, а допълнителният й елемент, изработен от тънък полиетиленов филм, трябва да покрива ставите на амортизираната лента с топлоизолационни плочи. Това е необходимо, така че бетона да не попада под плочата при изливане на замазката.

Монтиране на амортисьорна лента

Монтиране на амортисьорна лента

При правилната монтаж на материала, изливането на бетон ще продължи дълго време, без да се деформира облицовката на стената и самата стена.

Допълнителни препоръки

При закупуване на колан за амортисьори е важно да се обърне внимание на наличието на специализиран рязан "владетел", който ще донесе удобство при отрязването на излишния материал, който надвишава нивото на бетонната замазка.

Дори когато е необходимо да се изравнява пода с обичайния начин на пълнене, като се използват бързи смеси, не е необходимо да се отказва от полагането на колана на амортисьора.

Материалът със самозалепваща се страна е по-скъп от обичайното и ако искате да спестите пари, можете да го използвате, като използвате течни нокти, оставени от предишни инсталационни работи. Това обаче може да повлияе неблагоприятно на качеството на по-нататъшните резултати.

Искате траен и надежден резултат - изберете само професионални материали!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замразяваща лента за подови настилки и сглобяванеЗамразяваща лента за подови настилки и сглобяване
Тръба за подово отоплениеТръба за подово отопление
Настилката в къщата е пълна технология за изливане на саморазливна смесНастилката в къщата е пълна технология за изливане на саморазливна смес
Кой субстрат за ламинат е по-добърКой субстрат за ламинат е по-добър
Топъл електрически под с вашите ръцеТопъл електрически под с вашите ръце
Как се изчислява основата за къщата?Как се изчислява основата за къщата?
Монтиране на пяна за пода под замазкаМонтиране на пяна за пода под замазка
Защо най-добрият шперплат за кофраж е ламиниран и устойчив на влага?Защо най-добрият шперплат за кофраж е ламиниран и устойчив на влага?
Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплатаВъзможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
» » Характеристики и характеристики на колана на амортисьора
© 2021 BggeHat.com