Как да изберем рубероид

Рубероидът е най-популярният вид покривен материал, използван за покриви. Репутацията и популярността на покривния филц, придобит поради високите свойства на водоустойчивост, ниска цена и лекота на работа. Широко разнообразие от рубеоидни сортове се появява във връзка с повишеното търсене и многофункционалност при приложение.

За да избегнете грешка при избора на този материал, трябва да знаете основните параметри и за какви цели ще се използва избраният покривен материал. Само след ясно определени критерии можете да започнете да избирате. Основата на покривния материал е специален картон, обработен с лек битум, който е от маслен произход. Следващият слой покритие е също битум, но по-еластични сортове. Като пълнеж за рубероид се използват вещества, способни да повишат устойчивостта към влага, температурни промени и светлина. Тези вещества включват глина, варовик, креда и др. Тук са онлайн магазини за строителни материали, където можете да поставите качествен рубеоид.

Познавайки обозначенията с цифри и букви, посочени в параметрите, можете лесно да се справите с избора на вида покривен материал, който се изисква. С помощта на писма можете да намерите вида на материала и веществото, което е било използвано за външно оросяване. Покривът филцов филц е маркиран с буквата "K", амортисьор "P". Плътността на покривния покривен материал е от 350 до 400 g / m2, по-ниските стойности ще бъдат облицовани. Различните видове пръскачки също имат свое собствено етикетиране. "К" е грубозърнест, "М" е фино зърнест, "Р" е прахообразен, "Ч" е люспест. Приложното поле за всеки вид е различно и зависи от вида на праха. За горните слоеве на покрива се използва груб зърно, а за долните слоеве се използва финозърнест.



В момента съществуват модерни аналози на покривния материал. Те включват рустаст, еврорубероид, толит и стъклен рубероид. Те имат значителни разлики в основите, методите на производство и импрегнирането, които се използват при тяхното производство. Областите на приложение за всеки от тези видове също са различни. Rubemast, който има дебел слой импрегниране на битум отдолу, се отличава с пластичност и издръжливост.

Когато купувате някакъв вид покривен материал, трябва да обърнете специално внимание на целостта на повърхността на материала. Наличието на дефекти под формата на пукнатини, разфасовки, гънки и др. Е неприемливо. Реализирането на покривния материал трябва да се извършва под формата на ролки с плътно залепващи се слоеве, като се изключва сцеплението помежду им.

Импрегнирането на покривния материал не трябва в никакъв случай да бъде дефектен. Цветът на слоя върху рязането трябва да има строго черно-кафяв оттенък. Горният покриващ слой трябва да бъде непрекъснат, без разкъсвания. Опаковката на ролката трябва да бъде във формата на хартиена лента с широчина най-малко половин метър. На опаковката трябва да има специална маркировка с името на производителя. Също така маркировката показва съответствие с определен стандарт, време на производство и принадлежност към пратката. Всички тези условия служат като гаранция за качеството на закупените стоки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Ние избираме покривните материали керамопласт за надежден покривНие избираме покривните материали керамопласт за надежден покрив
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Покривен материал, който е по-добре да избиратеПокривен материал, който е по-добре да избирате
Дъбова хидроизолацияДъбова хидроизолация
ЕврорубероидЕврорубероид
Покрития и покривиПокрития и покриви
Тънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочкиТънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочки
Битумни керемиди популярен покривен материалБитумни керемиди популярен покривен материал
Тавански таван на покриваТавански таван на покрива
» » Как да изберем рубероид
© 2021 BggeHat.com