Как да измиете супер-лепилото или момента от ръцете и ноктите и да поставите пръстите?

Силните лепила решават проблемите почти мигновено. Въпреки това, моменталното лепило има една неприятна страна - може да свързва не само празните части, но и пръстите. Но този проблем лесно се решава. Познавайки правилния начин, можете да почистите ръцете си само за няколко минути. И в статията ще цитираме няколко такива техники.

Superglue - какво е това?

Популярните композиции на "superglue" и "Moment" са наследниците на цианоакрилатните съединения, открити през 1942 г. Въпреки това, цианоакрилатни естери на пазара дойде само през 1958 г. под името Super Glue, който е бил трансформиран от потребителите на вътрешния пазар в добре познато име - лепило.

Superglue - какво е това?

Когато работите със суперглици, много е вероятно пръстите

Потребителите харесва способността на такъв състав за свързване на двете порести и непорьозна повърхност, като образува тънък слой от твърдо вещество и може да поддържа товар до 250 килограма на квадратен сантиметър.

Много скоро обаче всички потребители забелязали, че популярното супер-лепило е свързано не само със заготовките, но също така и с пръстите на заблудения господар. И шевовете между органичните тъкани бяха толкова силни, че дори се опитаха да използват тези съединения във военно-медицинските комплекти по време на конфликта във Виетнам.

Въпреки това, поради високата токсичност на цианоакриловата киселина, тази идея беше бързо изоставена, но въпросът: "Как да почистим лепилото на такава сила от кожата?" - остава релевантен до днес.

Как да премахнете лепилото от кожата?

Всеки ден няколкостотин господари на планината идват в капан Super Glue. Следователно, химическата индустрия и народните умения са намерили няколко начина да придържат пръстите си и да отлепват лепилото от кожата на ръцете много бързо и относително безболезнено. Такива методи включват:

  • Механичен ефект върху втвърдяващия слой.
  • Химическият ефект върху адхезивната основа е цианоакрилатни съединения.

Първият начин - механичното въздействие - се основава на възможността за отстраняване на супер композицията с помощта на най-простото абразивно третиране. Просто казано, в този случай отлепете лепилото от ръцете си с шкурка, пила, нокти и други подобни инструменти. В този случай освобождаването на тъкан от закален цианоакрилат се извършва много бързо.

Въпреки това, с помощта на абразиви безболезнено всички закалени филм на лепило не премахнете - рано или късно шмирк ще достигне до кожата и започва да надраска тъканите на човешкото тяло, което не причинява най-приятните усещания. Поради това повечето хора избират втора технология, която позволява бързо и без болка изплакване.

Вторият метод - химична - въз основа на възможността да се измие състав, трансформиране цианоакрилат лепило съединение в други вещества с по-слабо изразена способност адхезия. За тази цел покритата със супер лепило повърхност се обработва със следните вещества:

  • Маркови съединения "Anti super". Разумните хора купуват такива лекарства своевременно, на същото място, където са лепили.
  • Ацетон-съдържащи течности. В тази роля могат да действат като разтворители за бои и козметични течности за отстраняване на лак (съдържащ само ацетон).
  • Растителни или животински мазнини. Отстранете лепилото Моментът на въртене или всяко друго супер-съединение може да бъде направено с помощта на обикновени зеленчуци или масло.

И за да се действа в този случай е необходимо съгласно следната схема: поставяме състава върху закаленото петно, изчакайте няколко минути, измийте кожата и повторете тази процедура, докато лепилото излезе от кожата. Както можете да видите, процедурата е абсолютно безболезнена, обаче, действайки по този начин, можете бързо да отстраните Super Glue от кожата.

Какво трябва да направя, ако прилепих пръстите си, но нямам нищо на ръка?

В този случай ще спестите прости домакински химикали и най-често срещаната подправка - сол. Преди да почистите лепилото, трябва да направите вана с тези вещества, като смесвате 50-60 грама всяка течност за миене на съдове или 2 супени лъжици сол с 150-200 милилитра вода.

Какво трябва да направя, ако прилепих пръстите си, но нямам нищо на ръка?

Ако не разполагате с никакви специални инструменти, можете да направите вана със сол, течност за миене на съдове и вода

След това потапяте ръката си в това решение и я държите там за 10-20 минути. Съставът ще започне да се разпада и ще можете да отключите подложките, но не и с дрънкане, а с ротационни движения. След това ръката се потапя във водата и преди да се отстрани супер композицията или остатъците от момента от подложките, пак се осолява или излива препарат и се накисва там за 5-10 минути. След това напоеният слой се почиства с гъба или кърпа и процедурата се повтаря отново.



Освен това, ако сте объркани и не знаете как да премахнете Супер лепило, се потопете в козметичната торбичка и вземете алкохол, съдържащ парфюм или лосион, и го третирайте с проблемна област на кожата. След 5 минути алкохолът ще унищожи малък слой лепило и може да бъде изтрит с пирон или груб плат.

Разбира се, преди да почистите кожата, ще трябва да повторите тази процедура повече от веднъж, но тази техника работи.

Как да отлепя ноктите

Понякога в суперкомпозицията не само кожата се размазва, но и по-плътните тъкани - ноктите. В този случай, за да се отстрани закаленото петно ​​от повърхността на тъканите, може да се използва комбиниран химико-механичен метод. И това се прави така:

  • Вземете фино шкурка или пила за нокти или чиния за миене на съдове с абразивно разпръскване и химикали.
  • Умори този инструмент и ноктите и абразивен инструмент.
  • Изчакайте няколко минути и започнете триене на чинията, като отстраните лепилото физически и химически.
Как да отлепя ноктите

Супер-лепилото с нокти може да бъде изтрито с комбиниран химико-механичен метод

Сложният ефект ще помогне да се отървете от лепилото много по-бързо и безболезнено. И в този случай няма значение какво ясно лепило - масло, ацетон или силно подсолена вода, технологията ще работи във всички случаи.

Въпреки това, ако го прекалявате - няма да чакате най-приятните усещания. Ето защо, търкайте без фанатизъм, като давате на химикала време да реагира със залепващото петно ​​на лепилото.

Какво да не правим, когато отстраняваме лепилото

Първо, ако решите как да измиете лепилото на ръка, изберете химическия метод, не се опитвайте да действате механично. Няма нужда от агресивно триене и бракуване. Изчакайте, докато активното вещество изяде слой лепило и просто избършете тази област с гъба или изплакнете с вода. Триенето само ще помогне на петна, които са премахнати механично.

Какво да не правим, когато отстраняваме лепилото

Когато използвате химикали, не търкайте твърде силно

На второ място, когато решавате как да измиете лепилото Moment или друг тип супер лепило, опитайте се да изберете вещество с минимална дразнеща способност. В противен случай, след поставянето, ще трябва да лекувате кожата от химически изгаряния. И ако не можете да предскажете отговора на лекарството, след това капе няколко неща на завоя в лакътя и ако видите зачервяване - изберете друго лекарство.

Трето, преди да премахнете лепилото Moment или някакъв друг суперкомпозит от подложките, не се опитвайте да ги разкъсате един от друг. Така че само ще повредите кожата. В крайна сметка дори най-слабият състав продължава да се разпада до 150 кг / квадратен сантиметър. И това е по-добро от силата на човешката кожа.

Как да се грижим за ръцете и ноктите си след свалянето на лепилото

Почистването от ръцете на лепилото се нуждае от допълнителни козметични процедури. От контакт с реактивни вещества, кожата получава микрокредити, драскотини и силно дразнене. Ето защо, след приключване на всички процедури, трябва да обърнете внимание на овлажняващите и регенериращи кремове и гелове.

Но опитайте се да измиете ръцете си със сапун и вода колкото е възможно, преди употребата на козметични средства - премахване на остатъци от лепило от порите, и едва след това нанесете крем върху кожата. И не е необходимо да се използват скъпи формули - за тези цели и нормален крем за бебета. Е, ноктите могат да бъдат покрити с обичайния лак - това ще скрие драскотините, които оставят абразиви върху чинията.

Това е всичко. Сега знаете как да изтриете лепилото от ноктите и кожата си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепи пластмасова пяна между ефективни технологииКак да лепи пластмасова пяна между ефективни технологии
Лепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилотоЛепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилото
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Използваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къщаИзползваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къща
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Универсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителствотоУниверсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителството
Избор на лепило за тапетиИзбор на лепило за тапети
Какво представлява горещата стопилкаКакво представлява горещата стопилка
» » Как да измиете супер-лепилото или момента от ръцете и ноктите и да поставите пръстите?
© 2021 BggeHat.com