Инструкции за течности, свойства и избор на състав

Инструкции за използване на течни нокти по някаква причина често се игнорират не само от начинаещи, но и от опитни майстори. Това води до увреждане на повърхностите, които трябва да бъдат залепени, или на състава върху кожата. За да избегнете такива проблеми, трябва внимателно да проучите правилата за прилагане на лепило.

Течните нокти са областите на приложение на материала

Съставът е специален монтажен лепилен материал, който се използва от специалисти в строителството и други области. Тя се различава от най-близкия аналог (лепило път) нейния състав. Лепилните течни нокти се състоят от голям брой фино-зърнести пълнители, които заедно гарантират надеждно хващане на две или повече повърхности. След залепване с течни нокти, продуктът може да издържи доста големи товари.

Ако първоначалната пластичност на състава е много малка, а след това да увеличите тази цифра, можете да добавите към него определено количество бяла глина. След това силата на фиксиране на материала ще намалее леко.

Течни нокти

Съставът е използван за пръв път през 1968 г. за залепване на две дървени прегради. След това материалът се подобрява, в резултат на което лепилото стана по-добре да запази масивните продукти. В днешно време такъв състав, като течни нокти Монтаж на въртящ момент, Използва се в строителната индустрия за работа с различни предмети. Поради това този материал и неговите аналози често се наричат ​​универсално лепило. В повечето случаи лепило се използва за работа с такива материали:

  • дървен материал;
  • гипсокартон;
  • пластмаса;
  • стъкло и плексиглас;
  • алуминий;
  • естествен корк.

В някои случаи съединенията за свързване дори играят ролята на уплътнители. Като ги прилагате, можете качествено да запечатате баните, прозорците, кутиите за врати и някои други продукти, широко използвани в строителната индустрия. В допълнение към строителната индустрия течните нокти също се използват широко в ремонтните работи. Често те се използват за залепване на тапети от бамбук или друго тежко дърво. За поставяне е необходимо да поставите лепило на обратната страна на финала, да приложите тапета към стената и леко да почукате с тях с ръка.

След това е много важно да не забравяте да отстраните покритието и да изчакате лепилото да изсъхне. След 5-7 минути можете да поставите тапета обратно. Разбира се, част от композицията ще излезе от под ламелите. Въпреки това, веднага отстранете лепилото Не е необходимо, ще бъде много по-лесно да се направи, след като изсъхне. С помощта на течни нокти е възможно да се монтират керамични плочки. В същото време надеждността на фиксирането ще бъде дори по-висока, отколкото при традиционните композиции за плочки. Все пак, не всеки може да си позволи да използва лепило на мястото на плочките, тъй като това е доста скъпо.

Как да работите със състава - правилният алгоритъм

Преди да използвате течни нокти Монтаж на въртящ момент, Струва си да прочетете инструкциите за употреба. Това ще спести време и ще свърши работата с максимална точност. Преди да нанесете лепилото, работните повърхности трябва да бъдат почистени и напълно обезмаслени. В резултат на това върху покритието трябва да липсва прах, грес или мръсотия. Повърхностите трябва да са сухи. За да приложите лепилото, използвайте специално пистолет. С него работата ще бъде по-бърза.

Метод за нанасяне на течни нокти

В зависимост от структурата на покритието, е необходимо да се приложи съставът с точки или тънки ивици, разположени отделно един от друг. Веднага след това прилепете слепените повърхности една към друга и здраво натиснете. Ако работите с масивни продукти, за фиксиране можете да използвате дървен или гумен чук. Въпреки това, ако използвате течни нокти за лепило дърво, е по-добре да се направи без ударни инструменти, за да не се повреди структурата на дървото.

След залепването ще е необходимо да изчакате. Ако лепирате дървени или пластмасови повърхности, те ще се хванат само 10 минути след нанасянето на съединението. В случай на алуминиеви повърхности, ще трябва да изчакате повече от 20 минути. В крайна сметка трябва да отстраните остатъците от сухото лепило. С това ацетонът или друг разтворител лесно могат да се справят.

Основните предимства и недостатъци на съединенията за свързване

Течните нокти, чието обучение, както и всеки друг строителен материал, имат своите предимства и недостатъци. Те също трябва да се четат и е по-добре да направите това преди да купите лепило. Сред предимствата на материала може да се отбележи неговата абсолютна сигурност по отношение на всякакви работни повърхности. Използвайки състава, не може да се притеснявате, че в бъдеще ръждата се образува върху покритието. Лепилото също не уврежда човешкото здраве, то перфектно толерира температурните промени и скока на влажността.

Течни нокти за монтаж на пода

Друго предимство на състава е бързото му залепване. Поради това лепилото придоби популярност не само сред професионални строители, но и сред любители. В процеса на прилагане на състава не е необходимо да се използват перкусионни инструменти, като например размерите. Необходима е само kiyanka, а след това само при работа с големи предмети. Едно от основните предимства на течните нокти е силата след залепването. Всеки от горепосочените материали ще се държи надеждно и дълго на земята. Дори при работа с груби покрития лепилото ще се появи като надежден захват.

Недостатъците на състава са много по-малко. Те обаче съществуват и тяхното проучване не трябва да се пренебрегва. Първият от минусите се счита за остра неприятна миризма. Поради него господарите са принудени да носят респиратори. Това е особено вярно за дългосрочната работа със състава. Вторият недостатък е неудобството за начинаещи. Ако работите с течни нокти за първи път, преди да го приложите, е необходимо да се практикувате с онези покрития, които не са жалки.

Използвайте с дървени материали



Отделно, трябва да говорим за течни нокти на водна основа. Това лепило също има неприятна миризма, не се препоръчва да се използва при работа с метал. В допълнение, съставът е силно разрушен, когато е изложен на ниски температури. За да може лепилото да изсъхне по-бързо, трябва да се използва специално отопление. В противен случай ще отнеме много време да изчакате.

Свойства на материала - защо лепилото е толкова популярно сред строителите?

Течните нокти не са намерили тяхното приложение в различни сфери на строителството не напразно. Този състав има отлични технически характеристики, благодарение на които се отличава отлично сред други подобни материали. Първо, лепилото има повишено ниво на якост. След окончателното втвърдяване, той може от години да държи две стоманени листа дори когато е изложен на различни атмосферни фактори. На второ място, съставът има отлична адхезия, която оказва положително влияние върху времето за поставяне на две повърхности заедно.

Течни нокти за лепене на плочки

Течни нокти за лепене на плочки

Трето, лепилото е устойчиво на корозия. Това е особено важно при работа с метални профили и алуминиеви листове. Четвърто, поради състава му материалът няма лош ефект върху покритието и не го корозира. Сред свойствата на лепилото може да се отдели и простотата на неговото приложение. Дори начинаещият може да приложи композицията, след като предварително е обучил ненужен продукт. Заслужава да се отбележи и икономичността на композицията. Една кутийка от течни нокти е достатъчна за много дълго време. Дори за лепене на предмети с тегло 25 кг. Ще са достатъчни няколко съставни ленти.

Почистване на повърхността на течни нокти - начинаещи да се отбележи

След като разбрахме какви са течните нокти и след като изучим техните технически характеристики, ще разгледаме как да премахнем петна от замразен състав. Във всеки случай, уменията за почистване ще бъдат полезни, защото лепилото се използва широко не само в строителството, но и за дребни ремонти. За бързо премахване на петна ще ви трябва:

  • разтворител;
  • специален почистващ препарат;
  • стъргалка;
  • вода;
  • гъба.
Течни нокти като уплътнител

Течни нокти като уплътнител

В случай, че току-що сте открили петно ​​и то все още не е изсъхнал, ще бъде достатъчно да нанесете топла вода с разредени няколко капки минерален разтворител, за да го отстраните. Тази смес е доста ефективна и безопасна за повечето видове покрития, от лакирана дървесина до блясък.

Ако петното е напълно замръзнало, тогава ще трябва да се постави по-силен пречиствател, за да го премахнете. Може да се закупи от всеки магазин за строителството. След подготовката на продукта, трябва да потапяте гъба в нея, да я нанесете върху мястото на лепилото и да го задръжте за 20-30 секунди. След това отпуснете гъбата и започнете да разтривате петна със скрепер. Правете това внимателно, за да не повредите повърхността. Също така не забравяйте, че е необходимо да потапяте гъбата в чистачките, само след като пуснете ръкавиците. Не стиснете гъбата с ръцете си, опитвайки се да изтласкате пречиствателя от нея, в противен случай тя може да се пръсне в очите ви.

Отстраняване на течни нокти

Отстраняване на течни нокти

Имайте предвид, че въпреки че течните нокти могат да издържат на температурни промени, те не търпят ефектите на слънчевата светлина изобщо. Това може да се използва за премахване на залепващото място. Преди да приложите почистващото средство върху капака, поставете замърсения продукт под слънцето и го оставете за няколко часа. След това можете да нанесете гъба с почистващ препарат и да отстраните лепилото.

Най-добрите марки лепило - ние избираме състава за определени материали

Разбира се, полезни съвети за работа с лепилото могат да бъдат прочетени на неговата опаковка. Но какво ще стане, ако дойдете в магазина и трябва да изберете лепилото, което е най-подходящо за определен материал. Не всички продавачи са компетентни по такива въпроси. Затова е добре да се вземат под внимание най-висококачествените съединения, които са се доказали в определени случаи.

Най-популярната композиция

Най-популярната композиция

Една от най-популярните композиции сред купувачите е Изключително силен момент на инсталиране продуцентска компания Henkel. Това е добро лепило, което е подходящо за фиксиране на тежки видове облицовъчни материали: естествен камък, дърво, метални сайдинги. Но ако използвате материали като полистирол за работа, това лепило няма да работи за вас. В такива ситуации струва да се купи композиция Супер мощен момент, направени на водна основа. Не забравяйте, че течните нокти от този тип не са подходящи за тефлон и полиетилен.

За работа в къщата без конкуренция, съставът LN601 от производителя Macco. Това лепило с неопренова основа е отлично за много задачи по време на строителството и ремонта. Също така добре свързва шперплат, естествено дърво, ПДЧ, метални и пластмасови корнизи. Въпреки това, този състав не може да се справи с монтажа на керамични плочки и огледала. Поради това купуването му за ремонт на банята няма смисъл.

Друго лепило, което ще се превърне в надежден асистент в ремонта и строителството, е композицията Многоцелеви Руска компания Titebond. Също така е произведен на неопренова основа и е подходящ за покриване на стени с метал, пластмаса, дървесина, дървесни частици, плочи от дървесни частици и керамика. Благодарение на добрата адхезия с тухлени и бетонни стени, това лепило запазва дори най-тежкото покритие. Единствената област, в която не се използват течни нокти, са басейните. Освен това не е подходящ за работа с полистирол.

Експертите често имат мнението си за това, какъв вид лепило може да се използва при работа с определени материали. Изхождайки от думите на професионалистите, водоразтворими бързосъхнещи съединения Титан WB-50 или Без разтворител. Те перфектно понасят ефектите от слабите вибрации и влага. За лепило на огледалата лепилата, които не включват вещества, които разтварят амалгама, ще бъдат оптимални. Сред тях е LN-930 и Зигър 93. При ремонт на банята се препоръчва използването на формулировки с повишена устойчивост на влага. Сред тях се открояват Мощност на ноктите и Tub Surround.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепило за правила за избор на PVC панели и инструкции за инсталиранеЛепило за правила за избор на PVC панели и инструкции за инсталиране
Как да изберем правилното лепило за плочките за баняКак да изберем правилното лепило за плочките за баня
Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Използваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къщаИзползваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къща
Монтиране на таванни первази, подробно ръководство за начинаещи и начинаещиМонтиране на таванни первази, подробно ръководство за начинаещи и начинаещи
Как да лепим багетите на таванаКак да лепим багетите на тавана
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
» » Инструкции за течности, свойства и избор на състав
© 2021 BggeHat.com