Ламбрекин за кухнята

Всяка домакиня знае как обикновените завеси могат да превърнат стаята. И ако завесите са красиви, оригинални и съответстват на общия стил на стаята, те могат да се превърнат в най-реалната точка на всяка стая. Има много опции за декориране на прозорци: римски завеси, гръцки завеси, щори, обикновени завеси .... Но популярността на изисканите класически завеси с ламбрекина не избледнява с времето. Днес ще говорим за какъв вид ламбрекин за кухнята ще се побере най-много, какви са основните типове ламбрекини като цяло, и дават съвети за съкращенията.

Какво е ламбрекин?

Ламбрекин за кухнята - декоративна драперия над прозореца по цялата ширина на корниз, не повече от 20% от височината на прозореца. Завесите с ламбрекини са композиция, която създава в стаята уникална уникална атмосфера на комфорт, красота и благодат. Съчетавайки тъкани и елементи на рязане, можете да реализирате всяко свое въображение. Често ламбрекените са допълнително декорирани с вопли, фланелки, гънки, ресни и четки.

ламбрекен за кухня

В допълнение към чисто декоративната функция, ламбрекините имат практическа цел: могат да скрият някои недостатъци в отвора за корнизи или прозорци, с помощта им визуално да променят пропорциите на прозореца и стаята като цяло.

С всички разновидности на ламбрекени те обикновено се разделят на три основни групи: меки, твърди и комбинирани.

Твърди ламбрекени обикновено се изработват от плътна тъкан, която допълнително се укрепва с нетъкан текстил или друг уплътнител, за да поддържа избраната, понякога доста сложна форма. В този случай, обикновено се използва закрепване към специална бара, която се намира пред корниза, а горният ръб на 10 сантиметра се простира над ръба на завесите. Най-често се използва лента за велкро за фиксиране, която е обърната към тъканта с мека страна и е твърда с корнизи.

твърда ламбрекена за кухнята

Но напоследък е имало тенденция да се използват отвори за закрепване на твърди ламбрекени.

За производство меки ламбрекини използвайте пластмаса, лесно залепете тъканта, оформяйки гладки, елегантни линии. Обикновено меките ламбрекени се зашиват директно върху горната част на завесата.

мек ламбрекен за кухня

Комбиниране на твърд тип ламбрекени с пластмасови завеси, използвайки различни детайли на украса и декор, дизайнерите създават изтънчени изящни декорации, които превръщат целия композитор в истинско произведение на изкуството. Тези ламбрекини са идеално пригодени за интериора на кухнята с високи тавани и големи прозорци, декорирани в класически стил.

комбиниран ламбрекен за кухня

Как да изберем ламбрекън за кухнята?

Ламбрекин, декориращ прозореца, прави стаята уютна и изискана. Изберете вида и стила на прозореца от съществуващия сорт не е лесно. Преди всичко, трябва да продължите от функционалната цел на стаята. Завесите трябва задължително да се поберат във вътрешността на помещението, в хармония с мебелите.

ламбрекини за кухнята

Изборът на ламбрекин за кухнята, е необходимо да се вземат предвид специфичните особености на тази стая. В повечето семейства кухнята се използва не само за готвене, но и за трапезария и място за общуване със семейството. Ето защо, декорирането на прозореца в кухнята е сериозна задача. Когато избирате плат за ламбрекин, трябва да имате предвид не само нейното оцветяване, но и свойствата. Тъй като завесите в кухнята са по-податливи на замърсяване, тъканта трябва да бъде възможно най-лесно почистваща, лека и дишаща, направена от екологични материали: бельо, вискоза, памук. В идеалния случай трябва да използвате огнеупорна, абсорбираща миризма тъкан, която има свойства, отблъскващи мръсотията. Формата на lambrequin също не трябва да бъде много сложен, за да не усложнява грижата за него.

Поради висока влажност, те рядко използват ламбрекени за кухнята с твърда конструкция и процесът на почистване от замърсяване е доста труден. Освен това предният изглед, който придава на прозореца твърди ламбрекени, не е напълно подходящ за стая като кухнята.

ламбрекини за кухнята

Много добри прости ламбрекини в кухнята до средата на прозореца, украсени с многоцветна бродерия или дантела. В този случай не се изискват допълнителни завеси или прозрачен тюл.

лек ламбрекен за кухнята

Меки, романтични ламбрекени, ушити от леки тъкани, с падащи гънки също така изглеждат много органично в кухнята. Ръбът може да бъде оформен.

Най-простият ламбрекин - дълъг парче плат, изхвърлен над корниза и падащ от свободните гънки - ще изглежда елегантен и оригинален в лека, просторна кухня-трапезария с голям прозорец.

прост ламбрекен за кухнята

Как да намалите ламбрекина?

Готови завеси с ламбрекин в търговията са много широки, но цените на тези продукти не могат да бъдат преодолени от всяко семейство. И междувременно, имайки търпение, не е толкова трудно да ги шият заедно, дори и опитен шивач. При рязане на плата за ламбрекини от всякакъв вид, е необходимо да се вземат предвид шевовете.



Твърд ламбрекин

Твърдите ламбрекени могат да имат права, овална или сложна форма. Всъщност те представляват лента от плат, закрепена от лепило на адхезивна основа.

За първия експеримент трябва да изберете модел, който е сравнително прост при конфигуриране, без сложно довършване. Широчината на тъканта трябва да бъде два пъти по-голяма от височината на готовия ламбрекен. Сгъването на тъканта по линията на собствения капитал с предната страна навътре, поставете шаблона върху нея, така че линията на сгъване на тъканта съвпада с оста на симетрия на продукта. Преобразувайте модела и го изрежете. По същия начин подгответе лигавицата на ламбрекина. След като комбинирате ламбрекина с лигавицата с лицата, е необходимо да ги шиете (оставяйки го отстрани 5 сантиметра отгоре) и да го извадите.

Мек ламбрекин

Меките ламбрекини са създадени от подготвени драпежни елементи. Основните такива се наричат ​​саваги, jabots и връзки. Сгънатата платна на ламбрекина се нарича "свадж". Тази част се използва най-често. В ламбрекина може да има една и няколко сврака и те трябва да се припокриват една с друга с 1/3.

За да направите свага имате нужда от модел и ако нямате готов, лесно можете да го направите сами. За тази цел изпълнете следните стъпки в последователност:

На голям лист хартия и в центъра на него изчертаваме хоризонтална линия, която ще бъде равна на ширината на снега. Означаваме средата на линията и изчертаваме дъга от нея. От центъра на дъгата, нарисувайте линия, равна на височината на ламбрекина, и изчертайте линията хоризонтално. Разделяме горната линия на три части и свързваме краищата на средната част на линията до краищата на дъгата. Изрежете получения шаблон. Нарязахме плата под ъгъл 45 градуса.

Ламбрекин в гънка

Много елегантен изглежда ламбрекен за кухнята в гънката. В гънките може да бъде лък, брояч, паралелно или едностранно, можете да излезете с всяка комбинация от тях. Референтният размер, но не се изисква, е 7 сантиметра. Дължината на тъканта за ламбрекин в гънката трябва да бъде равна на дължината на корниз, умножена по коефициента, който зависи от вида на гънките.

За едностранните, успоредни и броячи, факторът на сгъване е три. Но ако има недостиг на тъкан, понякога е възможно да се поставят бръчки до непълна дълбочина. Долната част се образува след обработката на страничните шевове и сгъването на гънките.

Ламбрик на лентата за сглобяване

Най-лесният за направата, но красив и ефектен ламбрекин върху монтажния низ. За да го направите, трябва да вземете парче плат 3 пъти по-дълъг от дължината на корнизът, да изрежете ивицата с желаната ширина, да обработвате филиите и да я насадите върху монтажния плик. Долният ръб може да бъде прав или извит, ако желаете.

Lambruck за кухня снимка

ламбрекен за кухня

ламбрекини за кухнята

ламбрекен в кухнята

красив ламбрекен в кухнята

твърд ламбрекен в кухнята

мек ламбрекен в кухнята

завеска

бели розови ламбрекини

розово-зелен ламбрекин

Pelmets


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухниКухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухни
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Полезни съвети за избор на завесиПолезни съвети за избор на завеси
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
» » Ламбрекин за кухнята
© 2021 BggeHat.com