Как да се прилагат дезинфекциращи мазилки?

Както знаете, водата може да има разрушителен ефект върху стените на къщата. За да ги предпазим от това, върху тяхната повърхност се полагат санитарни (или възстановителни) мазилки. Резултатът е мазилка "пай", която се състои от няколко слоя.

Задачата на първия слой е да осигури максимално сцепление между основата и следващите слоеве (поради това се нарича адхезия). Вторият слой е изравняващ. Използва се, когато основата се характеризира с висока степен на соленост или неравности. Но третият слой вече е директно реставриран (дезинфекциращ) мазилка. Може да се прилага в един или два слоя (може да има повече, но общата дебелина не трябва да надвишава 4 см). В този слой обикновено кристализира и в крайна сметка натрупва сол. Последният слой на "пай" е покритието, обикновено силикатни или силиконови бои, по-рядко декоративни мазилки.

Тази многопластова структура бързо се втвърдява доста бързо и следователно соленото просмукване, причинено от действието на водата, просто не се появява на повърхността й.



Въпреки това, за да се получи такъв резултат, трябва много внимателно да се подходи към подготовката на повърхността. Първоначално всички проблемни области трябва да бъдат почистени от повредената стара мазилка. Размерите на изчистеното "място" трябва да бъдат повече от директните параметри на щетите. След това вече почистената основа е пясъчна. Освен това, междусъединителните шевове се разширяват и обработват с хидрофобизатор. Ако има увреждане на гъбичките или мъх, трябва да се третира и с фунгициден агент.

Е, ако се интересувате от цената на клапана avk - посетете сайта engiteco.ru. Само там ще намерите цялото необходимо оборудване за водоснабдяване.

Само след това се нанася адхезивният разтвор. Все пак трябва да минете още един ден, преди да можете да продължите с по-нататъшно мазилиране. Всички горепосочени слоеве се нанасят равномерно, с дебелина най-малко 1 см. След нанасяне на дезинфекционния разтвор повърхността се обработва със специален твърд валяк. Това дава грапавост на стената - в този случай е необходимо тя да се защитава по-ефективно. И декоративни свойства ще даде вече използването на довършителни покрития (боя или мазилка с коефициент на дифузно съпротивление не повече от 1,2). В някои случаи достатъчно дезинфекцираща мазилка - изглежда достатъчно атрактивна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?
Гипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаетеГипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаете
Как правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пянаКак правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пяна
Как да мазим къщата заедноКак да мазим къщата заедно
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Мазилки и материалиМазилки и материали
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
» » Как да се прилагат дезинфекциращи мазилки?
© 2021 BggeHat.com