Завършване на тавана на тавана



Ако преди дизайн на сградата е функционална и не позволи на архитекта да проектира това, което иска, но сега все повече и повече домове имат необичайна форма дизайн, но тъй като стандартната плоския покрив бавно избледнява на заден план, а на оригиналния тавана все повече се намери в проекти домове.

Характеристики на тавана на тавана

Таван се различава от традиционната трапезария, а защото завършване на тавана на таванския етаж ще бъде съпроводено с някои функции, които, обаче, не трябва да възпират тези, които решиха да ножницата тавана на тавана със собствените си ръце.
таванно осветление на мансарда
Покривът на тавана е многопластов "пай", състоящ се от следните елементи:
  • Покрива се покривът, състоящ се от гъвкави керемиди, шисти, ондулин или метал.
  • решетка
  • Контролна решетка
  • Защитно фолио за предотвратяване на влагата
  • Изолационен слой
  • Защитен слой, който не прескача пара
  • Вътрешен слой
Всички елементи на покрива са стабилни, с изключение на облицовъчния слой, разположен в сградата. За да покрие тавана на тавана и как - дискусионен въпрос, отговорът на който е ограничен само от полет на фантазията и бюджета. Можете да използвате всякакви материали, от PVC до дърво, от гипсокартон до опънати тавани на тавана.

Завършване на таванския таван: технология

Кой таван метод за използване ще зависи от използваните суровини: дърво, пластмаса, опъваща структура.
мансард тавани дизайн

Облицовка на тавана с дървена облицовка

Ако има въпрос, какво да покрие тавана на тавана, тогава много от тях избират дървесни материали, както красиви, така и евтини. Този таван създава уют и също изглежда страхотно, показвайки естествеността и екологосъобразността. Освен това дървото е лесно инсталирано и дълголетието му може да завижда на много други материали.
Какво е необходимо за такъв таван:
  • Необходимо е да се закупи лъч с диаметър 3х3 см
  • Klyaymery
  • Допълнителни елементи
  • Дървена
  • 3-сантиметрови нокти
  • чук
Монтирането на дървен таван трябва да започне с монтирането на лъча, който е прикрепен към самия покрив, към гредите, успоредно на тяхното местоположение. Това ви позволява да проветрявате кухината между бариерата за пара и облицовката. Трябва да е от 3 см.
тавански первази на тавана
Следващата стъпка е монтирането на облицовъчните модули. Първият панел трябва да бъде закован с ноктите отстрани, където има скок. Отстрани на жлеба панелът ще бъде захванат със скоба. След това всички останали модули се инсталират с помощта на Kleimers, също отстрани на жлеба.
За да изглежда таванът красив и без шевове, ще е необходимо да покриете всички фуги със стени, прозорци и врати с допълнителни конструкции или да използвате таван, който се простира на тавана. Освен това е необходимо да се покрие дърво със защитен слой, който може да бъде акрилен лак или лазур. Това ще позволи на дървото да остане привлекателно за дълго време.

Завършване на тавана в таванското помещение чрез имитация на бар

Значителни разлики при инсталирането на този материал от монтажа на облицовката не са. Симулацията на гредата изглежда добре, така че за по-солидна стая е по-добре да я използвате, отколкото подложката. По подобен начин ще е необходимо да се монтира таванно окачване на тавана, за да се покрият грозни слотове в кръстовищата.

Нанасяне на паркет

Този материал е още по-красив от предходните две. Освен това е издръжлив, а след монтажа е възможно да не се притеснявате да го обработвате с лакове или лазур. Забележително в използването на таблото е, че той не се прилага за цялата площ на тавана, но само за малка площ.
таванска украса в тавана
Как да направите таван в тавана, завършен с паркет борда? Въпросът не е труден за отговор, а тежък в изпълнение. Процедурата ще изисква високи умения, така че в този случай е по-добре да ограничите участието си в процеса на възлагане на поръчки и да насочите инсталацията към професионален екип.
Ако обаче искате да опитате сами, можете да следвате следните препоръки:
  • В началото ще бъде необходимо да се монтират 4x4 бара в напречно сечение върху покривните греди, което ще осигури създаването на кухината, а оттам и вентилацията.
  • С помощта на шперплат има тапицерия на тавански таван.
  • Необходимо е постоянно да се гарантира, че таванът остава плосък, тъй като това е ключовият етап, засягащ неговата повърхност.
  • Монтажът на паркетната плоскост се извършва с помощта на равномерно монтирани винтове (на разстояние 30 см един от друг), както и на лепилото. Нарежете модулите по-добре с мозайката.
  • В допълнение, борда трябва да се съхранява в инсталационната зала за една седмица, което ще гарантира неговата готовност за вътрешния климат на стаята. Също така е необходимо да се спазва температурния режим при инсталиране в диапазона от 18 до 25 градуса, а влажността не трябва да надвишава 60.
Завършване на тавана с гипсокартон, подробности за видеоклипа:

Структури от гипсокартон

Това е един от най-отнемащите време за инсталиране на материали. По-трудно е да се инсталират само опънати тавани в таванската стая, които са прикрепени само от групи от големи професионалисти.
За този дизайн е необходим голям брой инструменти и елементи, а именно:
  • Отвертка или отвертка
  • Поцинкован профил на тавана
  • Окачени конструкции
  • Свързващи конструкции
  • Самонарезни винтове
  • Стартиращ профил
  • Ножици за метал
  • раци
отколкото да покрие тавана на тавана
Тъй като таванът ще има необичайна форма, инсталирането му ще бъде много труден процес. За себе си, можете да оставите shpatlevku и боядисване, останалата част е по-добре оставени на майсторите на бизнеса си, които компетентно прекарват осветление на тавана таван, надеждно инсталиране на рамката и плочи.
Така че, в статията се считат тавански тавани: дизайн, инсталация, материали. За тавана изглеждаше красива, здрава и е траен, трябва да вземете един отговорен подход към процеса на инсталирането му в podcherdachnom стая, в противен случай може да се окаже криво структура, като в картините и снимките на сюрреалистите. Обикновено бих искал домашен уют, а не изложение на авангард под собствения си покрив.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Как да лепим багетите на таванаКак да лепим багетите на тавана
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Боядисване на таванаБоядисване на тавана
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
Как да изберем боя за таванаКак да изберем боя за тавана
» » Завършване на тавана на тавана
© 2021 BggeHat.com