Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат



Днес много семейства имат свои собствени транспортни средства - кола, за която има гараж, съответно. Изграждането на тези сгради е стандартно издигнато в редица кутии от блокове или тухли с бетонни наклонени тавани, покрити с битум. В частните домакинства отделените гаражи имат покрив на стената или са прикрепени към къщата, а над тях има жилищни или битови удължения.
конденз на тавана в гаража
Тъй като топлият въздух напуска стаята през покрива, изолация на тавана в гаража - необходима мярка, тъй като собствениците на коли предпочитат да прекарват много време в него, да извършват превантивна поддръжка или ремонт. Особено подходящ е проблемът за студена стая с появата на мразовито време.
С появата на есента се появи капка вода в гаража по стените и тавана. Причината, поради която тавана в гаража е изпотяване, е спадът на температурата. Основното нещо, което трябва да се вземе - да топлоизолационни плочи и се затопли най-студеното място да ги намерите е проста - той е там ще влага. Такова явление като кондензация на тавана в гаража трябва да бъде отстранено.

Материали за изолация

изолация на тавана в гаража с пяна пластмаса
В зависимост от структурата на тавана се използва една или друга изолация за гаражния таван:
стиропор. Отнася се за група от разпенени полимери. Една от най-евтините и лесни за инсталиране материали, освен това е издръжлива и има достатъчно добра водоустойчивост. Неговият недостатък се крие в запалимостта и често се атакува и от гризачи. За да извършите изолацията на тавана в гаражната пяна, използвайте квадратни листове със страна от 1 метър, дебелината на която е от 2 до 10 сантиметра. За мазилка и шпакловка нанесете пяна с плътност 25 kg / cm² отколкото да покрие тавана в гаража.
Penoplex. Напоследък, вместо полистирол, той използва своя напреднал колега от броя на разпенени полимери - екструдирана полистиролова пяна, която все още се нарича паноплекс. В търговията става въпрос под формата на правоъгълни листове с размери 120 х 60 см и дебелина от 1 - 10 cm, с фаска в периферията, за да ги поставете едно върху друго. Тази изолация е по-добра от пластмасовата пяна за топлоизолационни свойства и плътност (от 35 до 45 kg / cm²).
минерална вата. Произвежда се от естествени компоненти, които се използват при производството на стъкло или от отпадъци от производството на доменни пещи или от скали с вулканичен произход. Минералната вата също се продава, като едната страна е покрита с алуминиево фолио, което увеличава топлоизолационните й характеристики. Този нагревател е огнеустойчив, екологичен, лесен за монтаж, устойчив на агресивни химикали и евтин на цена, но има голям недостатък - липса на устойчивост на влага, следователно, когато затоплянето на тавана с минерална вата изисква таван за хидроизолация в гаража. Minvat дебелина от 2 до 20 сантиметра се произвежда в блокове или на ролки.
Полиуретанова пяна, пеноизол. Нагреватели, пръскани на повърхността, стават все по-популярни, когато изолира тавани в гаражи. Те са по-скъпи, но по-практични. За да извършвате работи по изолация на тавана в гаража се нуждаят от специалист и машина за пяна.
Разширена глина. Тази изолирана изолация е направена от нискотемпературна глина. От външната страна, както можете да видите на снимката, тя изглежда като овална форма на порести камъни, чийто диаметър е 1-2 сантиметра. Може да се използва, ако гаражът има таван.

Изпълнение на изолация от тавана

хидроизолация на тавана в гаража
В присъствието на таван за затопляне на тавана на гаража не е трудно - материалът е поставен на пода на тавана. Например, claydite е покрит със слой с минимална дебелина от 3 сантиметра. Penoplex също се използва за изолация на тавана от тавана, но ако е само по себе си е добра хидроизолация, бетонния блок е в състояние да абсорбира влагата, а след това в продължение на дълъг период от време, за да му се даде, така че върху нея лежеше водоустойчив филм.

Изпълнение на изолация от гаража

Фиксирайте пеноплак или полистирол на тавана на гаража с лепило за плочки, подобно на CM 11 Ceresit, след което материалът не затваря нищо. Ако припокриването на конструкцията е метално, тогава тези нагреватели също са залепени върху нея за последващо довършване с използването на шпакловка или мазилка. Лепилото за плочки се нанася върху листове от материал с помощта на гребен с 5-10 мм зъби, същият състава на лепилото се запечатва чрез фуги между елементите изолация на тавана с пенополистирол.
Полезно видео с примери за изолация:
Инсталиране Penoplex или пяна или минерална вата между профилите (метал може или дървен материал) и панели за таван зашити PVC, които в този случай са идеален материал за довършителни работи и по-нататъшно действие. Прочетете също: "Как да направим таван в мазето".
Когато е изолирана от пенополиетиленова пяна, тя е фиксирана с дървени профили - ламели, а отгоре, например, са монтирани всички същите PVC панели. За укрепване на топлоизолацията под нагревателя се прикрепя субстрат от филц или пергамен фолио.
полистирол на тавана на гаража
Ако собственикът на гаража планира да го направи от вътрешна шпакловка или мазилка, тогава като нагревател използва пяна пяна или полистирол. Листовете са фиксирани към бетонни подове с помощта на лепилен състав, предназначен за пяна или керамични плочки, след което са фиксирани с дюбели. За монтажа на единична пяна от полистирол са достатъчни два такива закопчалки, тъй като този материал е гъст и лесно устоява на покритието. Закрепва се пяна
гъбички в размер на пет парчета в центъра и около краищата. След това мазилката се залепва към повърхността на пяната или пяната, което може да се направи преди фиксирането с дюбели. В този случай, между листовете, както и между стената и тавана, има празнини, които раздухват монтажната пяна.

Материали за облицовка на изолация

За да затворите изолацията на тавана гараж, материалите се използват, както при ремонта на жилища - това е гипсокартон, PVC панели, тавана на тавана, без мазилка и шпакловка. Когато изпълнявате облицовката, не забравяйте, че след това ще трябва да напуснете. Таванът трябва да се почисти и да се поддържа чист.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
Таванът на гаража откъде да започнеТаванът на гаража откъде да започне
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
» » Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
© 2021 BggeHat.com