Как да инсталираме душ в ниша?

Как да уредим душ в ниша?Много собственици купуват готов душ, чиито палети и врати вече са сглобени. Това обаче не е единствената опция. Пространството на банята може да се използва и с по-голяма полза, ако планирате предварително ниша, в която ще има душ кабина.

Тази опция има няколко предимства. На първо място, тя ще даде повече свобода в оформлението на пространството (това е особено важно за тавана, тъй като душът може да бъде подреден под покривните склонове). На второ място, една от стените, разделящи помещението за душ, може да се използва за отделяне на стаята. От вътрешната страна можете да окачите рафтове за хигиенни консумативи и отвън - да окачите огледало или шкаф за нужните дреболии. На трето място, в някои случаи ще бъде възможно да се откаже от палета, като се постави мивка в пода и се издържа на покритието на стените и подовете в един стил, което, разбира се, изглежда по-елегантно решение.

Душът в нишата има своите недостатъци. Тъй като е отделена от останалата част от помещението чрез щори, трябва да се внимава да се осигури висококачествено осветление. В допълнение, в този случай, собствениците на жилища са обект на допълнителни разходи за хидроизолация стени и подове. И накрая, не навсякъде има възможност да се организира ниша, така че да не се окаже твърде близка.



Къде мога да уредя ниша за душ? Най-простият вариант е в ъгъла на стаята, като се инсталира само един дял (например от стъклени блокове). Това е отлично решение за баните, в които душът и ваната ще стоят една до друга, защото в този случай става възможно да се подреди състава. Вторият вариант е между две стени, издигащи се дялове, перпендикулярни на най-дългата стена на стаята. В този случай пералнята може да бъде разположена на входа, а тоалетната чиния може да бъде поставена на дълбочина. Освен това една ниша може да има неправилна форма - в този случай всичко зависи от оформлението на стаята и вашето въображение.

Във всеки случай, по време на къпане, душът в нишата ще трябва да бъде затворен с врата или завеса. Последното, разбира се, е най-малко обезпокоителното решение. Въпреки това, вратите позволяват да се поддържа по-удобна температура и влажност. В този случай, оптималното решение ще бъде плъзгащи се врати или дизайн на люлеещи се врати, които ще се отварят навътре.

Е, ако имате нужда от качествен инструмент за изграждане - посетете estroyka.com. Само там е всичко, което може да бъде необходимо за строителство и ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Душ кабина със собствени ръце екипираме ъгъл за водни процедуриДуш кабина със собствени ръце екипираме ъгъл за водни процедури
Планиране и проектиране на банята 4 кв.м.Планиране и проектиране на банята 4 кв.м.
Размерите на банята са удобни за помещениятаРазмерите на банята са удобни за помещенията
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Купуване на килер в банятаКупуване на килер в банята
Изберете добра душ кабинаИзберете добра душ кабина
Душ кабини с разнообразие и правила за подборДуш кабини с разнообразие и правила за подбор
Спалня интериорСпалня интериор
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Характеристики на кабинетаХарактеристики на кабинета
» » Как да инсталираме душ в ниша?
© 2021 BggeHat.com