Трионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачка

Тъй като устройството на козата е доста проста, ще бъде възможно да се направят всички, дори и за пръв път да се сблъска с тази задача. В зависимост от характеристиките на изходния материал има няколко възможности за производство. Дървените конструкции са стабилни и достатъчно леки. Работата ще изисква най-достъпните материали и инструменти: няколко дъски, нокти, чук, трион. метална кутия е много силна, така че могат да издържат на големи натоварвания, но техния производствен процес отнема повече време, изисква допълнително оборудване и материали, като машина за заваряване, бормашина, смилане машина, метални профили.

Общи изисквания за конструкцията

Уредът за рязане на дървесина трябва да бъде лек, удобен, издръжлив. Едно от незаменимите условия за продуктивна употреба е подходящо за растежа ви, така че, когато работите с резачка за по-голям комфорт и производителност, изберете правилния ъгъл на поддръжката. Тъй като в принос за рязане машини спадат към категорията, а след това да му производство трябва да се третира внимателно: скица скица или да създадете рисунка на базата на най-малките подробности, за да се подготвят необходимите материали. Също така, при сглобяването на оборудването трябва да се вземат под внимание такива параметри като:

  • човешки растеж;
  • размерите на самия инструмент;
  • размерите на дървото, което трябва да се третира.

Оптималната височина е 90-110 сантиметра, в този случай не е нужно да клякате или силно накланяте кутията. Планиране работа с две ръце трион, не забравяйте да включите дланта на свободната ръка, която се увеличи дължината на краката или сложи допълнително Lesin "елени".

Когато работите с резачка, двете ръце са заети и съществува опасност от захващане на веригата или гумата, така че по съображения за безопасност максималното излизане от поддържащия механизъм се увеличава!

Трионите за рязане на дърва за огрев се произвеждат от:

  • Стандартни дървени греди. Те лесно се сглобяват сами.
  • Kruglyak - най-достъпният, евтин и практичен материал.
  • Метален профил. Сглобената структура е много надеждна и стабилна.
  • Наличен наличен метален скрап.

Характеристики на производството дървени кози

За работа с едноръкохватков или двужилен трион е подходяща стандартна машина от дървен лъч. Оказва се, че е малък, лек и в същото време силен. За да извършите монтажа, трябва да изпълните следните операции:

  • Подгответе лъча с размери 10х10 см и дължина от 1-1,2 м - за напречни греди, крака. Размерите на готовия продукт ще бъдат достатъчни, за да се намалят дървесните дърва със среден размер.
  • Продължете да произвеждате и сглобявате краката в количество от 4 броя. За да се направи връзката по-трайна, се правят порязвания във всяка двойка крака. Тяхната дълбочина се поддържа най-малко 1/3 от дебелината на обработвания детайл, но не повече от 1/2. Опитвайки се да постигнем по-тясна връзка, разфасовките се извършват вече от ширината на детайла.
  • Вмъкнат в подготвените канали, гредите се сгъват на място с чук. Закрепването им, както всички елементи, се извършва върху винтове с дърво 4,5x100 мм или с нокти.
  • За да се избегне странично преместване на краката към тях хоризонтално или под ъгъл, се добавят допълнително две широки плоскости.
  • Ако е необходимо, инсталирайте "rogachi", тяхното присъствие ще отреже къси клони, дъски.
  • Ако е необходимо, готовото устройство се обработва с дървесни петна, повърхностите са покрити със специална защитна боя или лак.

По същия начин можете да направите кози от всеки удобен материал, например, дъски, кръгла дървесина. За да направите коза, имате нужда от най-достъпното средство:

  • Обичайната дървесна хартия.
  • Сграда ъгъл, но можете да направите без него.
  • Обикновен молив с графитен прът за маркиране или каретиране.
  • Измервателна лента.
  • Длета, чук, отвертка, отвертка.
  • Боя четка 4-5 см, лак или боя.
  • Достатъчен брой винтове, нокти.

Метални кози за рязане на дърва за огрев

Металните продукти имат компактни размери, дълъг експлоатационен живот, са изключително надеждни. От този материал се правят малки образци, предназначени за обработка на малки обеми дървесина, и по-големи машинни инструменти за мащабно производство. Разходите за самоизработения модел при използване на отпадъчен метален скрап са ниски. За да ги направите у дома, трябва да подготвите следните материали, инструменти:

  • профил ъгъл 50x50 мм, тръба с подобни характеристики;
  • мелница, метална хартия;
  • измерване на рулетка;
  • тебешир;
  • свързващи болтове, заваръчна машина.

Изчертава се скица със списък на основните елементи и изискваната маркировка на всеки от тях. Дизайнът на предстоящия продукт може да бъде различен, но за да се постигне по-голяма стабилност, два профилни елемента са допълнително инсталирани под ъгъл или напречен лъч на основата. Например, от парче тръба. Във втория случай е необходимо да се защитят зъбите на триона от контакт с гредата, така че в последния етап на сглобяването парче дървесина се фиксира отгоре.

Точките на закрепване са маркирани със заваряване или болтове. Ако е осигурено болтово съединение, допълнително се посочва местоположението на дупките. Системата, събрана чрез заваряване, е универсална, разглобяема система, по-мобилна.



Всички части се изрязват според предназначението им чрез заваряване или шлайфане. За да предотвратите подхлъзване, завъртайки дървените трупи по време на триона, зъбният ръб се подготвя от крайните крака от вътрешната страна. За по-нататъшна работа, местата за рязане се обработват, отстраняват се скали, бръчки и други дефекти от всеки край. Продуктът е сглобен. Не демонтираните конструкции за защита от ръжда се третират с антикорозионно съединение.

Демонтажните елементи първоначално са покрити със състав срещу корозия, монтажът се извършва само след изсъхване!

От метал можете да създадете мобилна версия на сгъваема коза. Колкото по-опростен е проектът, толкова по-рядко е разпадането на устройството, така че машината от този тип е направена колкото е възможно по-просто. При сгъване, тя отнема малко място, е удобно за съхранение, транспорт, но разходите за производство, монтаж е необходимо повече.

Основната разлика е мобилността на X-образната опора, тя може да бъде сгъната като чифт ножици. Болтовете не се затягат докрай, за да се предотврати тяхното спонтанно отвиване, е инсталирана допълнителна гайка. За да фиксирате опорите в желаната позиция помага да инсталирате ограничителя. Тя може да бъде метална верига, закрепена върху единия крак на опората, а от другата да направи кука за куката.

Устройство за рязане на триони за дърва

Изгодна цена, лекота на управление на верижни триони, високо-производителни, е много пъти производителността на конвенционалните методи, използващи конвенционални триони, направи популярни нея инструмент за дърва за огрев. Но рязането на дървени трупи на класически X-образен шкаф често завършва с верижна скоба. За да предотвратите заглушаване по време на работа, регистрационният файл трябва да включи резо надолу.

По-безопасен вариант осигурява вдлъбнатина със завихряне на нарязания край, който е здраво захванат от зъбно колело, стоманена верига. Предимствата от използването на този тип продукти са очевидни:

  • няма нужда да преглеждате дневника всеки път;
  • изключи възможността за затягане на веригата за рязане, плат;
  • За да контролирате верижния трион, са налице и двете ръце;
  • държането на машината на място се извършва с един крак, поставен върху опората;
  • висока производителност.

За недостатъците трябва да се припишат високи разходи, така че ако имате възможност и необходимите материали, препоръчително е да направите продукт от този тип със собствените си ръце.

За частни дъскорезница, големите стопанства, които са ангажирани в прибирането на реколтата, преработката скеле отпадъци, скрап дъски, греди, пръти, произведени универсални raspilochnye кози. След като дърпа дървото с гъст комин, той се фиксира със специално устройство, което премахва възможността за разтягане, неочакван рикошет по време на рязането.

Независимо от избрания материал и вида на изделието, което се произвежда, то може да бъде сглобено самостоятелно, докато той ще изпълнява добре своята работа - улеснявайки процеса на рязане и повишавайки производителността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструментЕдин стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент
Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструментиРязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
Тогава да изрежете керамични плочки?Тогава да изрежете керамични плочки?
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Новини за технологии, оборудване за заваряване и рязанеНовини за технологии, оборудване за заваряване и рязане
Специални машиниСпециални машини
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
» » Трионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачка
© 2021 BggeHat.com