Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент

Броят на строителните инструменти днес е почти на мащаб. Има и такива адаптации, чиято задача е да улесняват сложната материя на майсторите. Например, можете да си спомните такова прекрасно устройство като стол. Това е полезно средство, чиято работа ви позволява да изрежете профилиран материал, включително малки дъски, ламели и други под фиксиран ъгъл. Като правило, резени се извършват под ъгъл от 45 градуса, но модерните модели позволяват да се правят ъгли от всякаква стойност. Но повече за това в нашата статия.

Ръчен стол - спомагателен инструмент от Германия

Тази дума носи корените си от немския език, чийто буквален превод означава "съвместен". Самият инструмент е правоъгълна кутия, в която има специални разфасовки отстрани. Столът е забележим с ниската си цена и се продава във всеки строителен цех. Ако желаете, всеки майстор може да направи сцена със собствените си ръце, тъй като този процес е много прост и може да бъде направен от абсолютно всеки. С помощта на устройството ще можете да видите метални и дървени елементи под прав ъгъл.

Столът е пластмасова правоъгълна кутия със специални слотове отстрани

Столът е пластмасова правоъгълна кутия със специални слотове отстрани

Външно устройството наподобява малка табла, в която има противоположни страни. Слотовете са ръководствата за инструмента за рязане. Като правило, столът е изработен от пластмасови елементи, метални или дървени. И в зависимост от вида на детайла могат да се използват различни столове. Така че за рязане на малък брой прости части е идеален дървен стол, а метален аналог се използва при работа с формовани елементи.

Когато купувате стол в магазин, трябва да плащате не само за качеството на материала, но и за марката на производителя. Много известни марки се занимават с производството на такива продукти, в допълнение към производството на основните си продукти. Експертите съветват да се използва такъв стол, като Fit41255, произведен от една и съща марка. Моделът ви позволява да работите с пластмасови, метални и дървени конструкции, извършвате рязане при ъгли от 135, 90, 45 и 22,5 градуса. В комплекта с устройството има два ексцентрика, необходими за здраво и надеждно закрепване на елементите. Сглобяването на по-скъпи модели на производителя може да включва допълнителни функции, включително трион.

Друг много популярен и по заявка модел е стол, като Stanley120112. Този инструмент се произвежда чрез шприцоване от пластмаса, устойчива на удар. Позволява работа в две равнини - хоризонтална и вертикална. Той разполага с удобни и компактни размери за работа във всякакви помещения. За закрепване на работните банки се използват специални закопчалки, поради това, че е възможно да се избегне дори минимално отклонение на детайл от трион.

Един от най-популярните модели - Stanley120112 - позволява работа в хоризонтални и вертикални равнини

Един от най-популярните модели - Stanley120112 - позволява работа в хоризонтални и вертикални равнини

След като сте закупили модела Stayer Profi 15402, ще получите помощно средство за рязане на дъски под всеки ъгъл от 0 до 180 градуса. Цената на такова устройство е малко по-висока от конкурентите му, но за тези пари ще получите много висококачествено и надеждно устройство, което отдавна ще бъде верен и истински, за да служи на своите собственици. Характерната му особеност е наличието на закрепващ винт, както и специален механизъм, който ви позволява да зададете етапа на калибриране на 15 градуса.

Класификационно отделяне - видове инструменти

Столът е прост инструмент в работата. Да се ​​научите как да направите стол у дома е много проста. Но въпреки тази лекота на използване и работа, инструментите имат своя собствена скала за класификация:

  • Обикновено - най-популярният модел, който се произвежда от компаниите за използване в домашни условия. В повечето случаи моделът не съдържа допълнителни функции или устройства, с изключение на изрезки за режещи инструменти. Най-простият модел на стола е предназначен за обработка на гипсокартон, дърво, пластмасови материали, включително барове, профили, релси и первази.
  • Rotary - се различава от обикновения модел с пишеща машина с дължина до 600 мм, която е монтирана на пластмасова или метална основа. Този дизайн има възможност да се върти до 135 градуса.
  • Електрически - почти не се различава от масата за обръщане. Единствената разлика е, че наличният трион е електрически.
Един прост стол е предназначен за обработка на гипсокартон, дърво и пластмаса у дома

Един прост стол е предназначен за обработка на гипсокартон, дърво и пластмаса у дома

Последните две модификации принадлежат към категорията професионални инструменти, те ви позволяват да изрежете продукти в две равнини. При закупуването на подобна единица е необходимо да се даде предимство на металните и алуминиевите модели, които се различават по най-високите показатели по отношение на издръжливост, издръжливост и надеждност. Ако желаете, можете да закупите устройство от масивно дърво, но тяхната цена е много висока поради скъпите суровини за производството на инструменти.

Професионалните модели могат да се използват у дома, но тяхната цена е твърде висока в сравнение с обикновените устройства.



Тези модели са намерили приложение в професионални семинари, където се изисква максимална точност, висока производителност и възможност за работа под различни ъгли. За разлика от обикновените табуретки, при ротационни и електрически модификации се използва режещ дизайн с режещ диск заедно с процепите. Като трион работи сгъстен трион, който е оборудван със специална облицовка. Поради функционирането на тези наслагвания майсторите на работилниците могат да извършват възможно най-бързи и точни прецизни профили, первази и релси под всякакъв ъгъл.

Столът в дома - ние правим инструмента сами

Както вече споменахме, столът не принадлежи към категорията стоки, която може да се намери само в магазина. Ако желаете, можете винаги да направите сцена себе си, прекарвате малко време и енергия, но спестявате малко пари. Най-голямата сложност по този въпрос е, както е лесно да се отгатне, точността на устройството. Това ще отнеме най-много време, за да се постигне необходимия ъгъл в процепите, както и че те перфектно съвпадат помежду си и са разположени срещуположно.

На първо място, ще са необходими плоскости с дебелина до 2 см. В идеалния случай трябва да намерите дъски от твърда дървесина, но е подходящо и иглолистно дърво. С мелница трябва да полирате повърхността, да се отървете от всички механични дефекти и дръжки. Широчината на един елемент е приблизително 15 см. След шлайфане и рязане на дъските до желаната ширина, ще трябва да ги свържете в таблата под прав ъгъл.

Следва най-трудният етап от операцията - маркиране и създаване на слотове. За начало маркирайте и двата края с 90 градуса, и двете линии трябва да са точно една срещу друга. Като се върнем назад с 15 см, с помощта на молив прилагаме диагонални линии за ъгли от 45 градуса. До всеки следващ знак се изисква да остави празнина приблизително равна на ширината на кутията - това ще позволи значително да се увеличи продължителността на работа на инструмента.

Последният етап от създаването на стол е да се извършат рязания с остри остри ръбове. Това е, имате готов стол, с който можете да изрежете дъски под всякакъв ъгъл под ъгъл от 45 градуса по всяко време. Като правило, други ъгли при обработка на материали у дома, и не се изисква.

Как да използвате стола - как да използвате устройството

Сега остава само да научите как да използвате правилно стола. Независимо от вида на режещия материал, принципът на работа с инструмента винаги е същият. На първо място, трябва да се погрижите за следните допълнителни устройства:

  1. 1. Председателят
  2. 2. Молив
  3. 3. Владелец
  4. 4. Шкурка
  5. 5. Нож за монтаж
  6. 6. Хартия

При избора на резачка трябва да се обърне внимание на характеристиките на всеки конкретен материал. В края на краищата, первази, например, са изработени от голямо разнообразие от материали - дървесни стърготини, естествено дърво, пластмаса, пяна, алуминий. Необходимо е да се вдигне такава машина, която няма да повреди релсата и също така няма да причини вреда на самата нея. По този начин металната хартия е идеална за работа не само с метал, но и с пластмаса, докато конвенционален нож за закрепване ще бъде необходим за обработка на пяната. Ако искате да изрежете релса с дървен стол, ще ви е необходима машина с малки зъби.

За да избегнете проблеми с използването на стола, следвайте следните препоръки:

  • Преди да започнете работа, проверете ъгъла, по който стените се сливат, за да избегнете появата на големи пукнатини след отрязването на основата
  • Необходимо е да оставите малка междина до 7 мм за фиксиране, която ще бъде напълно компенсирана поради кривината на основата и неи идеалната плоска повърхност
  • За да направите качествено рязане, трябва да използвате структури за рязане, проектирани да обработват избрания от вас материал
  • Точката на свързване може да бъде украсена, например, с помощта на красиви ъгли, които се произвеждат за външни и вътрешни стави.

По този начин столът е много удобен и полезен инструмент, който ви позволява значително да ускорите работата при рязане на первази, профили и стелажи, дори и реални професионалисти. Като направите сами стол или го купите в магазин за сгради, ще опростите живота си и ще намалите процента на отхвърлените при обрязването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стол със собствените си ръце е прост и сложен дизайнСтол със собствените си ръце е прост и сложен дизайн
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
Как да видя един таван перваз - НачиниКак да видя един таван перваз - Начини
Как да лепене таван первази в ъглитеКак да лепене таван первази в ъглите
» » Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент
© 2021 BggeHat.com