Стол със собствените си ръце е прост и сложен дизайн

Табурелът е компактен и удобен стол без облегалка, който се използва най-често в условия на провинцията, както и в кухнята на жилищни сгради и апартаменти. Това мебели обикновено се изработват от естествено дърво или дървени материали. Конструирайте го самостоятелно само за няколко часа.

Табуретката е мебел, която нищо не може да замени!

В близкия мебелен магазин може да се закупи стол. Но не всички фабрики столове са подходящи за потребителите от гледна точка на техните практически и естетически качества. В такива случаи има смисъл да направите сам един стол, като му дадете външен вид и свойства, които напълно ще задоволят вашите искания.

Класическите табуретки са изработени от масивно дърво. В дома, те могат да бъдат направени от борд, OSB или ПДЧ, шперплат листове. В същото време завършеното обзавеждане трябва да отговаря на редица изисквания:

  • да бъде възможно най-стабилен, силен и лек;
  • не абсорбира чуждестранни миризми и влага;
  • да се вписват хармонично във вътрешността на стаята, за да съответстват на размера на другите мебели;
  • Да не се изолират вредни съединения, по-специално фенол и формалдехид.
Табуретка от файл от класическата форма

Табуретка от файл от класическата форма

Структурно е, че дървеното табуретка може да бъде просто или сгъваемо. Най-често срещаният висок стол без облегалка е рамката с крака, върху която е монтирана седалка с квадратна или кръгла форма. След като се обучавахме по прости проекти, е възможно да преминем и да направим производството по-трудно. При наличието на малко преживяване домашният майстор лесно изгражда сгъваем стол, табуретка, табуретка. За да направите това, ще трябва да натрупате набор от инструменти и известно количество търпение.

За производството на собствените си ръце най-семплите дизайни изискват метален квадрат и владетел, шкурка, чук, мозайката или ножовка обикновен дървен материал, длето, нож, отвертка. Ако искате да създадете "идеален" стол, имате нужда от инструменти, които са по-сложни. Например, ръчна фреза. Тя ще позволи да изберете качествени канали и канали във всякаква форма, правят дупки с необходимите размери, процес на дървесина ръба, дървени дъски.

Също така, шлифовъчната машина не е излишна. Това ще даде възможност в рамките на секунди да се даде на готовия продукт безупречно гладка повърхност. Ръчно премахване на грапавост от дървени конструкции е трудно. Ще са необходими и скоби - устройства, които позволяват да се компресират залепените дървени части и да се поддържат в това състояние за известно време.

Едно просто столче - какво имате нужда от монтаж?

Достоен и висококачествен табуретка е построен по предварително направена скица. Не е трудно да намерите чертежите на столовете. По-долу предлагаме нашата версия на табуретка. Въз основа на този чертеж е съвсем лесно да проектирате свой собствен дизайн, като вдигнете размерите му, така че да са оптимално пригодени за характеристиките на кухнята, вилата.

Схемата на обикновен стол

Изработването на стандартен стол с височина 50 cm с изправени крака и седалка 45x45 cm изисква подготовка:

  • Четири бара с размери 5х5 см. Височината им е 48,5 см. От тези барове ще направим краката на нашата конструкция. Те трябва да бъдат внимателно обработени, да се почистват всички нередности. Краката обикновено се правят прави. Но ако искате, можете да ги отрежете малко. Тогава готовият дизайн ще бъде по-елегантен.
  • Четири дъски с дължина 44.1 см и сечение от 3х6 см за правене на крал и същия брой барове 3х3 см за стъпки. Калците не могат да бъдат построени. Много столове са построени само с царете.
  • Панели от шперплат с дебелина до 2 см с размери 45х45 см за седалки. Вместо това се допуска използването на дървени дъски с размери 45x11.25 cm (четири броя) или 45x22.5 cm (две парчета).
  • Скопиков, изработен от дърво с размери 8-10 см, дълги 3 см, наречени дюбели. Те се използват за фиксиране на готовия стол до основата на стола. Като цяло трябва да запасите 4 хеликоптера.

Препоръчително е да изрежете на малки парчета барове, които ще изпълняват функциите на свързване на части, монтирани в средата на царя (отвътре). По принцип много занаятчии правят без тях. Но в този случай, трябва да сте сигурни, че баровете, използвани за седалката, се характеризират с достатъчно дебелина.

Ние правим един прост дизайн чертеж и да го изградим без проблеми!

По-долу е даден подробен скица на табуретката. Числото 2 обозначава краката, 1 - краката, 3 - пръстените, 4 - седалката, 6 и 7 - съединителните части, 5 - подпорите за монтиране на седалката.

Скица на табуретка

На първо място, събираме седалка. Вземете дъската (2 или 4, в зависимост от големината им) ги смила, ние предизвика лепило дърводелец, се свързват един с друг. Задръжте седалката е направен от дърво в скобите, оставяйки структура (това отнема известно време за сушене на качеството и втвърдяване на лепилото маса) и се пристъпи към изграждането на основната рамка. Ние обработваме елементите за вземане на краката. Нарежете баровете под една височина, направете резетата дори с помощта на гнездото. Маркирайте краката, да ги маркирате областите, в които няма да има слот конектори - дупки, необходими за монтиране на царгите и prinozhek. Ще повторим: столът може да се направи без стъпки - само с царете. Изберете длето или фреза, изрязваме тръни по стъпките и кърпите. Дълбочината, височината и ширината на последната трябва да са около 1,3 мм по-малки от размерите на отворите, приготвени от нас.

Важно е да се гарантира, че жлебовете на гвоздеите са достатъчно плътни, но в същото време свободно.



След това изграждате (по двойки) дървени крака. Залепваме всеки скок в съответния жлеб. Изваждаме получените двойки в скобите. Очакваме лепилото да изсъхне и свързваме двойките плетени крака в една структура с помощта на крал и стъпки. След това напълно сглобената основа трябва да се закрепи отново в скобите. Оставете го за няколко часа. След това премахваме скобите и самобръчковите винтове, в допълнение към фиксираме скелета на стола. Операцията е по желание, но е желателно, защото се нуждаем от наистина солидни кухненски мебели.

Седем пъти мярка - една рязане и не трябва да го повторно

Седем пъти мярка - една рязане и не трябва да го повторно

Сега правим маркировка на напълно залепената седалка. Поставяме маркираната лепилна смес (на обратната страна на подготвения субстрат). Поставете добре седалката и я затегнете възможно най-близо. След това правим отвори в ъглите на конструкцията, за да монтираме дюбелите. Важно! Дълбочината на отворите е по-малка с 5 мм от височината на дюбелите, напречното сечение е с 1.5-2 мм по-голямо.

Запълнете дупките с дърводелски лепило, инсталирайте в тях копчета. Цялото излишно лепило на повърхността веднага се отстранява с парцали. Нарежете върха на котлона. Това е най-лесният начин за извършване на фрезер. След това полираме дюбелите и затегнете царе със седалката, като използвате скобата. След като лепилото изсъхне, можете безопасно да използвате домашно табуретка. Тя няма да ви разочарова, защото ще бъде наистина силна и надеждна!

Сгъваема висококачествена стол - ние следваме инструкциите и ще се получи!

Сгъваемото табуретка в сглобена форма заема минимално пространство. Можете да го вземете със себе си на пикник, в селската къща. Изграждането на сгъваем тип дърво, което да се произвежда по собствена сила, не е толкова трудно. Ще работим според чертежа.

Сгъваем стол

За производството на този вид мебели ще трябва да направим две дървени рамки от четири дървени пръта и две кръстосани части. Ширината на първите - 16,6 см, а вторият - 12.2 см за проекти с по-голям размер използват кръстосаното дължина 12,2 см с параметри 50h4,8h2,4 см, и с дължина по-малки кръст вземат равни на 7 см ..

Ние правим седалка с кръгла форма. Неговото напречно сечение ще бъде 35 см. Разбира се, много по-лесно е да се направи квадратна седалка. Но след като сме събрали класически стол без облегалка, ние вече се смятаме за майстори на дърводелски изделия и сме готови да разрешим сложни проблеми. Нарязваме дървения детайл, даваме му планирана форма, качествено изрязваме ръбовете на продукта с полукръглен режещ инструмент. На Съвета. В случаите, когато подобна адаптация не е под ръка, се смилат ръбовете на изпражненията с дръжка с голям зъб, а след това nazhdachkoy.

Нарежете в седалката (отгоре) извит отвор. Широчината му трябва да бъде в диапазона 2-2,5 см, дължина - около 12 см. С такива размери човек може лесно да вземе сгъваема табуретка в ръката си. Дупката се отрязва от фреза. Краищата на отвора са задължително шлифовани. Не им е разрешено да се начукват, тъй като могат да повредят ръката, докато носят структурата.

Броят движещи се оси е ограничен само от вашето въображение

Броят движещи се оси е ограничен само от вашето въображение

Ние сме ангажирани в краката. В две барове, използвани за създаване на външна (по-голяма) рамка, правим канал. Дълбочината му е 4,2 см, ширината - 0,8, дължината - 18. Необходимо е да се премести фурната. В прътовете за вътрешната (по-малката) рамка пробийте отвори (проходни) с напречно сечение от 8 мм. Фурната ще премине през тези отвори. Продукти от дърво за по-малък контур се изрязват под ъгъл от 30 градуса с изпражнения. Препоръчва се също така леко да се заоблеят краищата и дъното на краката.

Лепим в дупките, направени от chopiki, те монтират напречните елементи по следния начин:

  1. 1. Поставяме джъмпер върху лепилото;
  2. 2. Захващаме краката в скобите и прорязваме отворите през тяхната външна страна;
  3. 3. Задълбочаваме направените отвори с 2,5 см в крайните части на преградите;
  4. 4. Шофиране (действаме внимателно, бавно) в отворите.

Маркирайте върху седалките (на обратната страна) за инсталиране на пеперуди - специални контури. Поставяме последното на маркираните места, кръгваме ги с молив по контура. Избираме жлеба на очертаните секции. Нейната дълбочина трябва да бъде подобна на дебелината на използваната пеперуда. След като монтирате пантата, тя трябва да се изправи срещу основната повърхност. Ние фиксираме винтовете на върха на краката. След това фиксирайте в предварително изрязаните жлебове втората страна на контурите на задната страна. Връзката е готова.

Вмъкваме фурната в по-малката рамка, а в голямата - през краищата й. На Съвета. Желателно е маската да се маскира в малка тръба с напречно сечение 9 мм, с дължина 6,8 см. Идеално е да се направи тръба от дърво. Но у дома тази операция е трудна за изпълнение. По-добре е да вземете малко пластмасово напречно сечение (до 1 см), направено от пластмаса, с посочените параметри. Монтираната фибица ще се движи около голямата рамка, когато самостоятелната конструкция е сгъната и сгъната. Това е всичко. Сгъваемото столче може да се използва по предназначение!

Готовият стол трябва да бъде покрит с лак или боядисан. Оцветяването се извършва със стандартна технология. Но лака се извършва само след преработка стол петно ​​множество слоеве, източване на стол повърхността с шкурка, оправете петно. Само след това може да се използва лак.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструментЕдин стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент
Разтърсване на стол от собствените си ръцеРазтърсване на стол от собствените си ръце
Столове за критерии за избор на кухняСтолове за критерии за избор на кухня
Детски столовеДетски столове
Как да изберем офис мебелиКак да изберем офис мебели
Как да изберем удобен кухненски стол?Как да изберем удобен кухненски стол?
Как да изберем един офис столКак да изберем един офис стол
Фотьойли за ресторантиФотьойли за ресторанти
Тук той яде масичка зад него, тук той седи на един столТук той яде масичка зад него, тук той седи на един стол
Какво трябва да бъде в детската стая?Какво трябва да бъде в детската стая?
» » Стол със собствените си ръце е прост и сложен дизайн
© 2021 BggeHat.com