Разтърсване на стол от собствените си ръце

Какво би могло да бъде по-добре, отколкото да седи в люлеещ се стол в топла лятна вечер и да се възхищаваме на природата в страната? Учените са доказали, че бавните повтарящи се движения имат седативен ефект върху човек. Лесно разтърсване в люлеещия се стол ще ви помогне да облекчите стреса и да се отпуснете както умствено, така и физически. Не за нищо, много успешни компании поставят подобни столове в офисите си в стаите за почивка.

Обикновено подобни мебели са изработени от дърво: лозя, каламус, ратан или метал. Тези видове дървесина имат невероятни свойства. В допълнение към приятния външен вид, те са изненадващо много издръжливи, устойчиви на влага и се обслужват от вяра и истина в продължение на много години.

Движещ се стол за лятна резиденция

Движещ се стол за лятна резиденция

Такова кресло е идеална възможност за малка лятна градина, вътрешен двор, тревна площ или веранда.

Той идеално допълва топлата, лесна непринудена атмосфера на уют и може лесно да се доближи до всеки ландшафтен дизайн.

Има няколко вида подобни структури: градински люлки, плетени столове, столове от ковано желязо или мебели от масивна дървесина. Първият вариант е перфектен, ако дизайнът на имението отговаря на съвременните критерии. За зони със строителни елементи от гредата, вторият вариант е перфектен. Областите, на които се намират скали и каменни елементи, ще бъдат комбинирани с третия вариант.

История на творението

История на творението

Това не е странно, но идеята за създаването на този забележителен обект е изобретен от преди два века Бенджамин Франклин,, която е не само велик политик, но също така забележителен изобретател и талантлив човек. Въпреки че това изобретение беше новост по онова време, Европа не го разпозна веднага. Популярността на люлеещия се стол набра скорост едва в средата на деветнадесети век, предимно в аристократични семейства.

Към днешна дата най-популярни са столовете на бегачите, а в последно време и фотьойли без тях.

Повече за материалите

Така че, за да създадете този чудесен дизайнерски елемент, могат да се използват следните материали:

  • Сортове твърдо дърво. Мебелите, изработени от такъв материал, удивляват с масивността, величието и помпите. Такъв тромав и тежък материал, който в същото време е удобен за дизайнерската фантазия, може да украсява всеки пейзаж.
  • Лозя и ратан. Това е традиционен и един от най-популярните материали. Изработени са от него тъкани модели, които са издръжливи, надеждни и изобщо не се страхуват от влага. Има и изкуствена замяна на този материал, който практически не се различава от естествените материали.
  • Ковано желязо. Много луксозен, но доста тежък материал. Видът винаги ще бъде скъп, но в същото време не поставяйте този стол върху мека основа или дървени дъски. Най-добре е да го използвате на каменна основа.
  • Пластична. Най-достъпни за цената. Това е лесен материал, който може да получи всякаква форма и цвят. Тя ще бъде светла и красива в модерния дизайн. Такъв материал, наред с други неща, се различава от останалите във водоустойчивост, както и устойчивост на температурни ефекти, което значително удължава живота му в страната.

Разтърсване на стол от собствените си ръце

Разтърсване на стол от собствените си ръце

Имайте търпение, процесът на създаване на фотьойл ще бъде дълъг, но си заслужава.

Подгответе всички необходими инструменти и материали. За това имаме нужда от: лист от шперплат и дървени греди. От инструментите вземете мозайка, самобръчкови винтове, бормашини с различни диаметри, шкурка с различна степен на зърно и отвертки.

Ако често се занимавате със собствените си ръце, то тогава посочените по-горе материали са сигурни.

Ето защо не дръпнете и не стигнете до работа.

За да разберете по-добре какво точно трябва да направите, първо погледнете люлеещия се стол със собствените си ръце от чертежите от шперплат.

Ако не сте добре запознати с тази тема, но наистина искате да създадете нещо със собствените си ръце, вземете стар солиден дървен стол, съкратете краката и прикрепете към дъното на скипките. За да дадеш такава красива структура, можеш да шиеш интересна корица или наметало за него.

По-необичайни модели се създават у дома с шперплат с дебелина най-малко петнадесет милиметра.

На първо място, трябва да подготвите чертежите и да изрежете шаблоните. След това прикачете темплар към шперплат и електрически мозайката нарязат желаната форма директно по контура. Страничните детайли трябва да са две.

След това ръбовете се обработват внимателно и се шлифоват с различно зърно от шкурка, за да се отстранят всички неравномерни ръбове и бръчки.



След това се изрязват междинни части, които държат и задържат структурата.

То трябва да бъде с размери 30 * 60 * 600 милиметра. В основните части, в точките на закрепване, първо са закрепени винтовете за самозатягане и само тогава можете да започнете да фиксирате прътовете към страничните детайли с помощта на винтове.

След това, от шперплат лист са нарязани прегради, с размери 10 * 60 * 600 милиметра. Трябва да има около трийсет от тях. Освен това те се закрепват към основната конструкция с винтове.

По време на работа, шперплат листа често се пука. За да предотвратите този нежелан ефект, първо можете да пробиете мястото за закрепване с бормашина с малък диаметър и едва след това започнете да фиксирате с винтове.

За по-голяма надеждност, всички винтове трябва да се завинтват по такъв начин, че да остане отвор отгоре, сякаш крие капачките навътре. В бъдеще те могат да бъдат залепени или да вземат специални щепсели в цвета на дървото.

След като проектът е готов, е необходимо да се покрие с лак или специална боя за дърво. Това ще предотврати напукване и разлагане на материала.

Разтъркайте стол със собствените си ръце от профилна тръба

Металът, особено този, който се използва за направата на профилни тръби, изобщо не е подвижен материал. Ако нямате умения да работите с метал, тогава само прости модели могат да бъдат достъпни.

Първо трябва да направите скици. Те са направени само от профилна тръба. Те могат да бъдат направени от различен радиус и дължина, или дори кръгли. Като седалка можете да използвате обикновени дървени прегради или преплетени кожени колани. В последната версия си струва да се обърне внимание на силата на коланите.

След създаването на скиците те трябва да бъдат покрити с антикорозионен материал и боя с тъмни цветове.

Едно отлично дизайнерско допълнение може да послужи като възглавница за автор, изработена със собствени ръце от оцветени парчета или памучна каша, също ушита на ръка. Това ще добави

Вашият стол бележка за комфорт и седна на него ще бъде пъти по-приятно.

Като визуална инструкция ви съветваме да видите люлеещия се стол със собствените си ръце върху чертежите.

Необичайни модели

Необичайни модели

Един от най-необичайните модели е стол с кръгли скици. За да се произведе такава конструкция, е необходима добра техническа подготовка. Преди всичко, ще трябва да използвате тръбна блендер и машина за заваряване, за да закрепите здраво всички части заедно.

Бъдете внимателни, тъй като недобре изпълняваната работа може не само да разваля останалата част, но и да причини наранявания на почиващите на вашия стол. Обикновено седалката е изработена от дървени блокове или парчета шперплат. Друг необикновен интериор може да служи като стол за двама. Това е по същество два стола, свързани заедно, където масата се разпределя равномерно в структурата.

Такива столове могат да бъдат направени както от метал, така и от дърво по същия принцип като обикновения люлеещ се стол само в две копия. Важно е две части от една и съща структура да имат еднакъв размер, в противен случай тя просто не може да издържи и да се счупи. Столовете са закрепени отстрани, в различни посоки.

Окачените фотьойли могат да бъдат създадени на основата на метална рамка под формата на кръг отдолу и лента, простираща се отгоре с окачен фотьойл на върха. Самият стол може да бъде направен чрез свързване от тънки пръчки от лоза или от тъкан. Важно е този дизайн да бъде поставен не само в двора, но и в къщата, тъй като не отнема много място и не разваля паркета, за разлика от класическия люлеещ се стол.

Процесът на създаване на такъв необичаен елемент на дизайна, като люлеещ се стол със собствените си ръце, е отнемащ време, но в същото време интересен. Можете да създадете различни форми, които са подходящи за вашия дизайн и да ги построите, както искате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Столове за критерии за избор на кухняСтолове за критерии за избор на кухня
Как да промените интериора с помощта на закрити растенияКак да промените интериора с помощта на закрити растения
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
Детски столовеДетски столове
Как да изберем офис мебелиКак да изберем офис мебели
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Как да изберем удобен кухненски стол?Как да изберем удобен кухненски стол?
Как да изберем един офис столКак да изберем един офис стол
Фотьойли за ресторантиФотьойли за ресторанти
» » Разтърсване на стол от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com