Устройството за правилно заточване на верижни верижни триони

OchumeliyStroitel.ru ви разказва как правилно да наточвате веригите на веригата, какви инструменти и устройства да използвате.

Ако искате вашата резачка да работи дълго време и надеждно трябва постоянно да се уверите, че веригата е остър.

Заточването на веригите може да се извърши сами. Няма правила за времето за заточване на верижните верижни триони. Това се влияе от това колко често и колко време работите с устройството.

Как можете да разберете дали веригата на веригата е затъпена?

И как правилно да изостря веригата на верижните верижки?

Ако в процеса на работа се стигне до нееднородните стърготини, голямо количество прах и дървени стърготини имат иглоподобна форма - това е сигурен знак, че веригата трябва да бъде заточена. Нуждаете се от заточваща верижна верижна верига със собствените си ръце.

Режещата връзка е доста сложна част от веригата.

Веригата се състои от две части:

  • дълбоко режещ инструмент
  • Редуциращ елемент с ъгъл на рязане в K-образна форма.

Характеристиките на рязане връзката са повлияни от следните фактори:

  • ъгъл на смилане на горния ръб
  • ъгъл на нарязване
  • ъгъл на страничния ръб
  • височината на ограничителя е дълбока.

В процеса на смилане на веригата трябва да се вземат предвид всички гореизброени фактори. Малко отклонение може да причини ненужни проблеми.

* Какви инструменти са необходими, за да съберете инструмент за заточване на веригите за верижни триони със собствените си ръце?

Това е много просто:

  • кръг файл
  • плосък файл
  • Комбиниран шаблон или рязане на верижни триони (налични в хипермаркетите на сградите)
  • (за предпочитане)

Voila. Имаме почти готово устройство за заточване на верижни триони.

Процесът на заточване.



Как да изостря веригата на веригата? Това е много просто. Първо се захващаме с триона. Започваме да заточваме с режещи зъби. Освен това е необходимо да се наложи върху верига шаблон за заточване. На шаблона има стрелки, които трябва да сочат към въртенето на веригата. Заточването трябва да се извършва гладко, движението напред трябва да се извършва под ъгъл към триона на трионния трион. Ъгълът на наклона се избира в зависимост от стъпката на веригата. Всеки зъб трябва да бъде наточен равномерно. Т.е. броят на движенията трябва да бъде приблизително сравним. Необходимо е да се изострят един по един, един зъб надясно и един вляво.

Важно: след като затегнете гумата в закачалката, е по-лесно първо да се смила всеки втори зъб от едната страна и след всеки втори зъб от задната страна.

Приложете шаблон за зъба на ограничителя и файла (плосък) заострете зъба на ограничителя до нивото на шаблона. Шаблонът има няколко разпоредби, а именно две:

- H- "твърд" - за твърда дървесина (тип дъб)

- S - "soft" - за по-меки скали.

Важно: не е възможно да се изострят, без ограничител на зъб модел, това ще доведе до факта, че сте взели да се пие твърде дълбоко, в този случай, започва верига за намаляване на прекалено дебела дървесина. На свой ред това ще увеличи възвръщаемостта, ще намали точността и точността на рязането.

Зъбите на веригата трябва да бъдат наточени равномерно (на дължина). Отправната точка за това е дължината на самото зъбче, което е овлажнено. Необходимо е да се измери дължината на козирката на тъпия зъб. Ъгълът между острието и страната не трябва да се променя. По всички стандарти, ъгълът трябва да бъде 90 градуса.

Когато заостряте зъба, неговият отвор се разширява отвътре, трябва да се уверите, че основата е хоризонтална.

Файловете трябва да бъдат избрани за всяка верига поотделно. Например, нисък профил вериги са заострени с 4 мм файл.

Ако по някаква причина не искате да се изостряте, съществуват устройства и специален инструмент за продажба, за да натоваряте правилно самите вериги на верижния трион с минимално време.

Например, шлифовъчни машини, които са монтирани на шината:

Или електрическата машина:

Открит е и отговорът на въпроса как да се изостри веригата от моторни резачки:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Резачката за вили и къщи избира добър и евтин моделРезачката за вили и къщи избира добър и евтин модел
Заземяващият контур в частна къща е как да го направите сами с всички правила?Заземяващият контур в частна къща е как да го направите сами с всички правила?
Как да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройкиКак да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройки
Заточваме тренировката у дома, ъгъла на заточване и други нюансиЗаточваме тренировката у дома, ъгъла на заточване и други нюанси
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Трионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачкаТрионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачка
Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?
Регулатор на скоростта за българите, така че колата да стане по-надеждна и функционалнаРегулатор на скоростта за българите, така че колата да стане по-надеждна и функционална
Как да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехникКак да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехник
» » Устройството за правилно заточване на верижни верижни триони
© 2021 BggeHat.com