Регулатор на скоростта за българите, така че колата да стане по-надеждна и функционална

Регулаторът на революциите за българския е полезен механизъм, който разширява функционалността и удължава трайността на работата на електроинструмента.

Мек старт и регулатор на скоростта - задължителни устройства

Едно от основните места в дома на който и да е майстор-учител е USM - ъглова мелница, която в обикновения народ се нарича българин. С негова помощ е възможно качествено да се почистват различни повърхности, да се смилат, нарязват се и се виждат дървесни продукти. В този случай всеки любовник на самоусъвършенстване на подобни произведения желае да създаде своя собствена българското вътрешно производство (или внесени) е по-надеждна и функционална. Това е съвсем реално.

Българите са предназначени за почистване и смилане на различни повърхности

Българите са предназначени за почистване и смилане на различни повърхности

Гаранцията за дългосрочно използване на ъгловата машина е функция на гладкото й стартиране. Когато инструментът е включен, стойността на електрическия ток се увеличава. Българската не само се нуждае от стартиране на електрическия мотор, но и бързо набиране на необходимите обороти. Естествено, такъв остър товар оказва негативно влияние върху възлите на USM, по-специално върху неговата електрическа намотка. Последното често се прекъсва. Поради тази причина много българи се провалят след няколко включения. За да предотвратите такъв проблем, сам по себе си. Необходимо е да прецизирате мелницата, оборудвайки я с вградено устройство за меко стартиране и регулатор на скоростта. Той се сглобява на един чип.

Много напреднали (и, разбира се, скъпи) българи са първоначално оборудвани с функцията на въртящия се диск за ротационен контрол. При евтини модели USM, както и при по-стари устройства, такова устройство не се предоставя. Не се обсъжда и нуждата му от местни занаятчии. Защо? За това по-нататък.

Защо да наблюдавате скоростта на устройството

Ако българският се използва за рязане и рязане на плочки, изделия от естествен камък, високата скорост на инструмента буквално убива електроинструмента. В допълнение, с това третиране, фини частици започват да се разпадат от материала. Това значително намалява качеството и външния вид на плочките или каменната повърхност. Ако има функция за избор на необходимата скорост, обработката ще премине без прекъсване. Самият електрически инструмент е напълно защитен от счупвания.

При рязане на плочки и каменни изделия българската работи с много висока скорост на въртене

При рязане на плочки и каменни изделия българската работи с много висока скорост на въртене

Също така, скоростта на въртене е важна при работа с метални продукти. Например, заготовките от алуминий или калай трябва да се режат с минимална скорост. Но дебелият и твърдият метал, обратно, се обработва при високи скорости. Полиращата и шлифовъчна работа с помощта на ушите не може да се извърши ефективно, ако триона не ви позволява да изберете точната скорост. Вие просто разбърквате повърхността, която трябва да се лекува. Опитайте да шлифовате дървесина или автомобилна боя върху високата скорост на диска и вие сами ще разберете какво е заложено.

Както виждаме, завършването на ъглошлайфа прави устройството няколко пъти по-функционално. Има възможност да работите с меки материали и деликатни повърхности. И най-важното - българинът става почти вечен. Тя ще функционира повече от десетилетие!

Ние събираме схемата - най-простата версия

Елементарен и много надежден при употреба регулаторът на завоите за българския е направен със собствени ръце от евтини електроинструменти. По-долу има диаграма, показваща всички необходими елементи за монтаж на ПХБ на механизма, който ни интересува.

Виждаме, че ще ни трябва:

  • симетричен тиристор DIAC (DB3);
  • резистор R1 (съпротивлението му трябва да бъде 4,7 kΩ);
  • друг симетричен тиристор BT136 / 138 (TRIAC);
  • кондензатор С1 (400 V, 0,1 μF);
  • допълнителен 500 kΩ резистор VR1.


Такава схема работи съгласно следния принцип. Времето за зареждане на кондензатора се променя от допълнителен резистор (нарича се тример). Когато напрежението е приложено към веригата, балансираните тиристори са в затворено положение и изходното напрежение е нулево. При зареждането на кондензатора се наблюдава увеличение на напрежението, което води до отварянето на тиристора DB3. След това напрежението преминава към BT136 / 138. Този тиристор също се отваря и през него преминава електрически ток. Тогава симетричните елементи се затварят отново и остават в това състояние, докато кондензаторът не бъде напълно зареден в обратната посока. В резултат на изхода получаваме импулсен сигнал със сложна форма. Неговата специфична амплитуда се определя от работното време на кондензаторната верига - допълнителен резистор - R1 резистор.

Тиристорите обикновено се поставят върху печатна платка. Лесно е да се направи от текстолит (използвайки фолиен материал). Някои занаятчии изрязаха дъската с нож. Позволява се да се поставят елементите на веригата, като се използва метода, монтиран на повърхността. Симетричните тиристори се монтират строго върху меден или алуминиев радиатор. Той играе ролята на ефективен радиатор. Проверката на сглобения механизъм се извършва с помощта на обикновена лампа с нажежаема жичка от 40-60 W. Свържете го към схемата и започнете да регулирате яркостта на блясъка. Ако топлината се промени, тогава сте направили всичко правилно. Сега можете да монтирате регулатора в корпуса на ъглошлайфа. Това не може да бъде толкова лесно. В края на краищата, трябва да се уверите, че допълнителният механизъм не ви пречи да работите с българския.

Местоположението на самостоятелно изработения контролер, който трябва да определите сами, фокусирайки се върху характеристиките на дизайна на USM. В повечето случаи веригата е инсталирана:

  • в допълнителна кутия, монтирана върху тялото на устройството;
  • в дръжката на държача;
  • в малка кухина (предназначена за охлаждане и циркулация на въздуха) в задната част на българската.
Местоположението на домашния регулатор се избира във връзка с конструктивните особености на конкретната машина

Местоположението на домашния регулатор се избира във връзка с конструктивните особености на конкретната машина

Свързването на веригата към устройството се осъществява чрез поставянето му в канала на електрозахранването на българския. С тази сложност, вие, мисля, няма да се появи.

Работа на мелница с домашен регулатор

Когато използвате мелница с автомагистрала за избор на скорост на диска, трябва да се придържате към препоръчаните режими на работа на машината. Трябва да му се дават често отдих. Това е особено важно при обработката на всякакви продукти с намалена скорост. Тази предпазна мярка се дължи на силното нагряване на българския, който работи на модифицирано напрежение. Ако използвате USM без почивка, колекторът няма да застане, неговите намотки ще се изгорят.

Друга важна точка. Не е препоръчително да стартирате мелницата с регулатора на скоростта, зададен на минималната стойност. В такава ситуация роторът няма достатъчно напрежение (няма да се превърта). Това ще доведе до прегряване на електрическите намотките се дължи на факта, че колектора на ламела не излиза от режим на късо съединение (остане късо съединение). Това ще бъде правилно:

  • задайте регулатора на максималната стойност;
  • свържете булгарката към мрежата;
  • Намалете скоростта на въртене на диска на необходимия индикатор за изпълнение на работата.

Следвайте указаните препоръки за избор на скорост и стартиране на български, а след това ще ви служи дълго и без катастрофи. С помощта на модернизирания ъглошлайф можете да преработвате продукти от всякакви материали!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Работим ли правилно на българина как да не се излагаме на опасност?Работим ли правилно на българина как да не се излагаме на опасност?
Как да изберем български за домашен асортимент от местни производителиКак да изберем български за домашен асортимент от местни производители
Заваръчни токоизправителиЗаваръчни токоизправители
Как да направите дървена къща наистина красива?Как да направите дървена къща наистина красива?
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Отоплителна течност Температура и регулиранеОтоплителна течност Температура и регулиране
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Как да изберем мелницаКак да изберем мелница
Как да изберем сграда thermofanКак да изберем сграда thermofan
Обвивка за българин под прахосмукачка със собствени ръцеОбвивка за българин под прахосмукачка със собствени ръце
» » Регулатор на скоростта за българите, така че колата да стане по-надеждна и функционална
© 2021 BggeHat.com