Как да изберем български за домашен асортимент от местни производители

Ъглови шлайфъри (скоро - UWB) са необходими не само за професионалисти в областта на строителството и ремонта, често и занаятчиите могат да имат въпрос как да изберат българин за къщата. Нека да определим какъв оптимален инструмент трябва да бъде.

Основните изисквания за очакванията на USM съвпадат с реалността?

За начало ще бъде полезно да се определят условията и принципът на работа на инструмента. Защо точно "български"? Факт е, че първите ъглошлайфи за Русия са внесени от България и затова хората получиха съгласни имена. Състои се от машина с електродвигател, ротор, резбован вал за закрепване, защитно покритие и дръжка - това е кратък списък на основните компоненти, които, разбира се, са много по-големи. Има кабелни и акумулаторни уши, професионални с висока мощност, средни и малки за малки нужди. Всъщност само силата на българината, нейните размери и диаметърът на корпуса определят критериите за подбор. Въпреки че има и други фактори, които ще разгледаме по-долу.

Ъглова мелница за домашно производство

Ъглова мелница за домашно производство

Основното качество, което всеки капитан очаква от инструмента, е надеждността. Тази концепция включва износване, ненужна поддръжка на ушите и устойчивост на големи натоварвания. По правило се смяташе, че такива свойства са предимно шлайфмашини на известни чужди марки, висок рейтинг потвърждава факта, че те често са фалшифицирани в Китай. Въпреки това наскоро местната индустрия започна да изгражда инерция, а производството на електроинструменти достига ново ниво на качество. Сега руските марки са фалшифицирани.

Предимството на вътрешните ъглошлайфи преди чуждестранните несъмнено е, че качеството е приблизително равно. Първо, руските големи производители пускат маркови магазини в много градове, създавайки служебни центрове за услуги. На второ място, по-лесно е да протестирате срещу придобиването, ако бракът се намери в местно предприятие, а не да търсите магазин за чуждестранна компания. И на трето място, всички подробности за ремонта и подобряването на инструмента могат да бъдат закупени много по-евтино, ако не преминават границите, но се произвеждат във вашия регион.

Избор на местен производител - най-популярните марки

Може би мнозина са видели в магазините на USM, които имат върху тялото на надписа Байкал. Инструментите под тази марка се произвеждат не някъде в чужбина, но в Русия те напускат конвейерите на механизма "Ижевск". И името е написано с латински букви, поради това, че тази търговска марка е преминала международната регистрация. Първоначално беше оръжейна фабрика, която в крайна сметка усвои производството на медицинско оборудване, а в бъдеще - различни инструменти и накрая електрически професионални и домакински инструменти, чийто рейтинг на пазара е доста висок.

Български за домашна употреба

Български за домашна употреба

Втората по големина компания, произвеждаща ъглошлайфи, е Interskol. производствена база на продукти включва Bykovskii elektroinstrumentalny фабрика (съкращение - БЕЗ) и комплекс Interskol-Алабуга в Татарстан. Вярно е, че някои модели са направени от чуждестранни части, така че не винаги те могат да се нарекат местни. Част от производството на това дружество се произвежда в магазините на механизма "Ижевск", където се произвеждат всички компоненти и електронни компоненти. Има и производствени комплекси в Испания и Китай.

Друго местно предприятие, което произвежда висококачествени ъглошлайфи, е "Конаково растение на механизирания инструмент", но се специализира основно в пневматични устройства. Заслужава си да се спомене и фирмата Fiolent, тъй като напоследък уверено се позовава на една от водещите позиции на руския пазар. Фактът е, че инструментът, произведен от този производител, е доста надежден при ниска цена. Вярно е, че тази марка все още не е станала популярна.

И накрая, един от най-популярните българи - Lepse, инструментите под тази търговска марка се издават на Kirovsky Open Society EMZS "LEPSE". Според прегледите на тези, които са работили с тази марка, професионалните високопроизводителни машини с висока мощност са изключително издръжливи. Що се отнася до малки машини за стриване за битови нужди, те не винаги се справят с възложените им задачи, но това е вероятно да има неправилна употреба, като например мелнички не са подходящи дори за смилане заварки.

Кой български е по-добър? На първо място обърнете внимание на ревютата за производителя. Въпреки това, всички изброени по-горе компании вече се оказаха доста позитивни на руския пазар, въпреки че всеки от тях има най-успешните насоки. Така че, у KZMI най-добрите са електрическите бормашини и електрическите отвертки, но българите са на средно ниво на качество, но са много евтини. Izhevsk USMs са безпроблемни в работата си и въпреки че се случват аварии, те са лесни за оправяне поради достъпни и евтини резервни части. Шлифовъчни машини Lepse често твърде шумна, не са защитени от прах и заглушаване, те са твърде тежки, но тя работи добре дори и в най-трудните условия и не се прекъсне през годините. Що се отнася до компанията Interskol, те имат най-успешните малки инструменти за ежедневна употреба с дюзи до 125 милиметра.

Големи или малки българи - кой тип да изберем?

Дори и за начинаещите, които за пръв път вдигат електрически инструменти, обикновено е ясно, че колкото по-мощно е устройството, толкова по-тежки и по-големи. По отношение на българския има още един фактор: диаметърът на дюзите, които могат да се използват зависи от силата на машината. Подходящи размери са дадени на защитната обвивка, а диск с диаметър, по-голям от допустимия, не може да бъде доставен. Така че кой е USM да избере? Всичко зависи от естеството на работата, с която ще се сблъскате.

Български средно големи

Български средно големи



Ако възнамерявате да режете тухли и бетон и да меле, а също и да изрежете тънки листове, трябва да имате инструмент от 600 до 900 вата. Но с дебели заварки ниска мощност мелница, както вече споменахме, не могат да се справят, както и дебела стомана, така че за U и I-греди LBM е по-добре да изберете от един киловат и по-горе. Също така, захранването е важно при избора на прикачени файлове. Ако имате нужда изрежете бетонна плоча голяма дебелина, имате нужда от диск с диаметър около 23 сантиметра, малка приставка в рамките на 12,5 сантиметра, която не можете да се справите със задачата.

Що се отнася до най-популярните дискове за домашна употреба, това е просто диаметър от 115 мм до 125. Следователно, за да работим с тях, са необходими малки българи. Тази опция е много удобна, тъй като е възможно да се използват малки USM с една ръка, просто да се държи от тялото (с професионален инструмент, който няма да работи). Ето защо рейтингът на българите с дискове от 125 милиметра е много висок. Също така, за да се справите с шлифовъчната машина, без да прибягвате до втората дръжка, препоръчително е да закупите устройство с регулиране на скоростта.

Българска с регулируема скорост

Българска с регулируема скорост

Ако българският е оборудван с регулиране на скоростта, не е желателно да надвишава допустимото натоварване или работа по-дълго от препоръчания активен период (15-20 минути), в противен случай електронната скоростна кутия може да не успее.

За малки ъглошлайф е много удобно диаметър на дюзата от 125 mm с така наречената "велкро", който може да бъде свързан и натиснат веднага определи шмиргел колела, монтирани на задната страна съответстваща покритие. Такива шлифовъчни дюзи са подходящи както за дървопреработка, така и за метал. За други дискове, метален прах покритие абразивни клапа или извади парчета от шкурка, техния размер и дебелина зависи главно от размера на предпазителя, без които не се препоръчва да се работи.

Какво да търся при закупуването на USM?

На първо място инструментът трябва да бъде свързан. Акумулаторната батерия е удобна, но нейното работно време е много кратко поради силното съпротивление на материалите при рязането и значителното триене по време на смилането. Следователно, ако се нуждаете от мобилност, трябва да имате безжично устройство като резервно копие и основното трябва да е мрежово устройство. Сега за това как да изберем правилния българин. Уверете се, че има мек старт, т.е. постепенно, а не остър, натрупване на революции, в противен случай съществува риск един ден, когато включите диска, да избухне с незначителен дефект. Обърнете внимание и на ограничаващия брой революции. Ако купувате инструмент, без да променяте скоростта, а дюзите са само в рамките на зададените граници, в противен случай резултатът ще бъде същият - унищожаване на диска по време на работа.

Наличие на възможност за автоматично изключване на четките

Наличие на възможност за автоматично изключване на четките

Доста важен фактор при избора е наличието на авто-изключване четки в тези моменти, когато мрежата е прекъсва за кратко захранващо напрежение. Това ще предпази инструмента от счупване, поради рязкото намаляване на скоростта и следващия момент на същото рязко увеличение. Друга много удобна функция - определяне на старт бутона, това означава, че е не всички инструменти, което се дължи на безопасността на оператора, но при продължителна работа на тази опция е много важно, за да не се умори ръката. Между другото, фиксирането на стартирането обикновено е налице при българите, като се започне от средното ниво на мощност, няма нужда от много малки.

Някои модели имат доста интересна възможност да се свалят и да се поставят върху корпуса без да се използват гаечни ключове, които също могат да бъдат важен критерий при избора на инструмент. Факт е, че е трудно да се инсталира защитен щит, който насърчава някои оператори да го пренебрегват, когато променя дискове често, което води до наранявания. Не забравяйте да проверите шлайфането за защита от прах, поне за четки, така че инструментът да не се задръсти по време на работа. Но е по-добре, ако целият статор е защитен от тялото, т.е. основната част от UWB, към която се присъединява ротора. Все пак, ако има въпрос, как да изберем USM за къщата, а не за работилницата, с много прах няма да се изправи.

Български за домашни нужди - обобщава

Така че, ако не сте професионалист и трябва да направите избор на български за работа в къщата или в гаража, а не за ремонт или строителство, а за различни малки задачи, например за отстраняване на стария лак от мебелите - изберете малък инструмент. В идеалния случай е необходима изключително лека машина за шлайфане, която може да се държи без напрежение с една ръка, без да се прибягва до допълнителна дръжка.

Настройката на скоростта на въртене на дюзата е необходима, само защото смилането с шлифовъчни колела е достатъчно за 2-та или 3-та скорост, 6-та инструмента вече е зле контролирана без допълнително фиксиране. И много от работата по къщата е принудена от втора ръка да държи повърхността, която да бъде третирана или да бъде държана от оператора на стълбите. Ако имате крайградски обект, мобилността няма да бъде излишна, а най-добрите българи за тази опция са захранвани от батерии. Но трябва да изберете тези, които имат резервна батерия включена, така че, докато работите, имате резервна батерия, след инсталирането бихте могли да заредите основната батерия. Въпреки това, при наличието на мултимерен удължителен кабел, ще бъде много по-продуктивно да се използва мрежовият модел.

И накрая, ако не се предполага да се нарязват големи части, USM с доста ниска мощност с максимален диаметър на дюзата 125 милиметра. Всъщност може да се види и метал, дълбочината на рязането ще бъде около 4 сантиметра, което е добро за малки домакински задачи. Основното е да се измери силата и размерите на дисковете. Колкото по-голям е дюзата при ниска мощност, толкова по-голямо е натоварването на инструмента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
Смазка за редуктора Български кой да избере?Смазка за редуктора Български кой да избере?
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Как да изберем лазерно нивоКак да изберем лазерно ниво
Коя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarnaКоя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarna
Видове дърводелциВидове дърводелци
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?
» » Как да изберем български за домашен асортимент от местни производители
© 2021 BggeHat.com