Какво представлява анемометърът и какво измерва

1Анемометри са специални устройства, които измерват скоростта на въздушния поток и най-често се използват в метеорологичните услуги. С прости думи, това устройство измерва скоростта на вятъра. Състои се от няколко части: въртяща се маса, измервателен механизъм и ос. Ротаторът е фиксиран върху оста и когато вятърът удари въртящата се маса, той започва да се върти по тази ос, като прехвърля данни към измервателния механизъм. Граната, когато се завърти около оста си, има определен брой обороти, от които се изчислява скоростта на вятъра.

Анемометри могат да бъдат от няколко вида: чаша, термична и ултразвукова. Джобните вятърни метра са много удобни. Те са компактни по размер и доста точно произвеждат всички измервания. Такива ръчни анемометри имат малък, но ясен и информативен екран, върху който се показват данните. Тези съвременни високо прецизни инструменти са в състояние да измерват не само скоростта на вятъра, но също така измерват температурата във вентилационните системи. Те могат лесно да бъдат инсталирани във въздуховоди, където те ще направят измерванията си.

Бутоните на това устройство обикновено са минимални. Има бутон за старт и стоп, както и бутон за избор на режим. Обхватът на измерването на скоростта на въздушния поток за различните инструменти може да бъде различен, но средно е от 0 до 20 метра в секунда. Грешката тук не е значителна, тя е около една десета от процента.



Съвременните цифрови анемометри се използват в много области, не само в метеорологията. Често те се инсталират на строителни обекти или във вентилационни системи. Навсякъде те се показват само от най-добрата страна.

Сега електронните анемометри са заменили остарелите си колеги. В края на краищата, те са по-удобни и техните измервания са много точни. Затова сега такива цифрови анемометри са много популярни. Те струват, разбира се, не малко и цената им не е достатъчно демократична, за да се обаждат, но тези устройства служат за дълго време и основното, за което те са надеждни. На техните измервания един човек може безопасно да разчита, и в края на краищата, много неща могат да висят от това.

Механичните измерватели на скоростта на вятъра почти никога не се използват, с изключение на това, че все още могат да се видят на стари метеорологични станции, но най-често се срещат електронни анемометри. Зад тях е бъдещето, те са модел за развитието на съвременните високотехнологични технологии и всеки може да бъде убеден в това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Генератор на принципа на работа на дизеловото горивоГенератор на принципа на работа на дизеловото гориво
Вятърни мелници за къщата със собствените си ръце, който модел е най-подходящ?Вятърни мелници за къщата със собствените си ръце, който модел е най-подходящ?
Вятърни генератори силата на природата в услуга на човекаВятърни генератори силата на природата в услуга на човека
Преглед на газомеритеПреглед на газомерите
ЕлектромериЕлектромери
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
В какви периоди се предават показанията на електромераВ какви периоди се предават показанията на електромера
Водомери от универсален типВодомери от универсален тип
Плащане за газ с метърПлащане за газ с метър
Правилната подмяна на професионалните електрически измервателни уредиПравилната подмяна на професионалните електрически измервателни уреди
» » Какво представлява анемометърът и какво измерва
© 2021 BggeHat.com