Как да направите дървена къща наистина красива?

Шлайфането на дървесината е операция, извършена за отстраняване от трупите на остатъците от кората, които започват да изгният и потъмняват с течение на времето. Този вид обработка ви позволява да придадете на дървеното жилище привлекателен външен вид, за да направите къщата по-трайна и по този начин значително да увеличите периода на нейното действие. Шлайфането е проста процедура. Ако имате специален инструмент, можете да го направите сами.

Кога и защо трябва да се смила къща от дърво?

Рамката е изработена от пръчка или закръглени трупи с естествен индекс на влага. Последните по времето на построяването на къщата са влажни. Ако се опитате да извършите обработката веднага след изграждането, ефектът на операцията ще бъде отрицателен. Дървото е още по;"развълнувана", а издигнатата жилища ще стане по-малко атрактивна външно. Поради тази причина рамката се полира след 10-12 месеца след завършване на всички строителни работи. Обработката може да се извърши по-рано. Но само в случаите, когато къщата е построена от добре изсушен бар.

Шлайфането решава много проблеми. След такава операция на дървени трупи, тяхната естествена дървена структура е добре видима, те не образуват мухъл и гъби, стените на дървената къща изцяло се отърват от малки пукнатини и грапавини. Смилането предотвратява по-ранното стареене на дървените елементи и увеличава адхезията на последните към съставите за бои и лакове, използвани за довършване на къщата.

Описаният метод на обработка се извършва стриктно след приключване на строителството. Ако труповете потъмнеят по време на свиването, те предварително се третират със специални избелващи разтвори. Директно смилане се извършва след пълно изсушаване на такива състави. Друга важна точка. След полиране дървеното жилище трябва да се третира с антисептик или боя върху него с боя и лак в продължение на 4-7 дни. Ако това не стане, рамката ще потъмнее. Цялата операция по смилане трябва да започне от самото начало.

Инструменти за дървообработване - кои са подходящи за вас?

Професионалните строители предпочитат да полират рамката с помощта на специални машини. Тяхната цена е много висока. Домашните майстори не използват такива устройства. Качественото шлайфане може да се извърши с по-достъпни и лесни за използване инструменти:

  • Косачки за колани.
  • България, оборудвана със специални прикачени устройства.

Устройствата за смилане на колани се характеризират с ниско тегло. Те са удобни за използване. Този инструмент е идеален за обработка на дървени изделия с плоска повърхност. При заоблени трупи, мелниците са много по-зле. Обработката на такива материали е много трудоемка и не винаги е с високо качество. За да се улесни процеса на смилане, лентовите единици, оборудвани с торбички за торбички, правят възможно. След употребата им няма нужда от почистване.

По-бързо и по-ефективно шлайфане се извършва от българи с набор от специални примамки. Последните са направени под формата на дискове, върху които са фиксирани парчетата (венчелистчетата) от абразивен материал (шкурка). Дюзите се използват по различен начин:

  • С nazhdachkoy на 40. Такива продукти са добри за първична обработка на дърво.
  • С абразив 80 и 100. Тези дюзи са предназначени за окончателно смилане.

Може да се нуждаете и от абразиви с различен размер на зърното. Редица сектори от дървения материал се полират според специални схеми.

При избора на българин обърнете специално внимание на два показателя - мощността и теглото на инструмента. Шлайфането на дървото е желателно за внедряване на инсталации при 750-900 вата. Този капацитет е достатъчен, за да премахне кората и да изглади малките дефекти по дървените трупи. Теглото на инструмента трябва да бъде минимално. Тогава ръцете на човека няма да се уморят, когато правят много работа. Специалистите казват, че тежкото звено за смилане намалява производителността на труда с 2,5-3 пъти. И при използване на нискоенергийни Bulgariks, времето за обработка на стените на дървения материал се увеличава 3-4 пъти.

Дюзите в процеса на смилане на повърхности трябва да се променят много често. Шкурка се изтрива бързо поради наличието на дървесни смолни съединения. Препоръчва се периодично да се почиства дюзата от прах и чипове, като се използва метална четка. Трябва да се отбележи, че дюзата се почиства 2-3 пъти, се изтрива много по-бързо от новата дюза и не осигурява висококачествена обработка на рамката.



Някои части на дървените сгради са смлени длето с работна част от ширина 2 см. Този инструмент се използва за обработка на дървени трупи на фуги в ъглите на дървена къща, както и други трудно достъпни места, където не е възможно да се използват обемисти мелница или Сандер.

Редът на работа - как да направим една къща красива?

При обработката на дървените стени от дървесината и дървените трупи, горният слой от дърво се отстранява. Това води до факта, че има голямо количество дървени стърготини, фин прах, катран във въздуха. Такива частици се набиват в очите, носа, устата на човек и могат да навредят на здравето му. Избягвайте такива проблеми просто - цялата работа трябва да се извършва в защитно облекло и респиратор (маска).

Процесът на смилане е разделен на няколко етапа. Първо, грубо изрязване на дървото се извършва. За това се използва груб абразив. С негова помощ твърдата кора се отстранява от повърхността. Операцията се извършва много внимателно, така че да не се повреди влажната част на дървото.

Купчината се отстранява във втория етап. Произвежда се от финозърнест абразив. Тази част от процедурата е нежелателна за изпълнение с помощта на българин. Неопитните господари оказват прекалено голям натиск върху електроинструмента, което води до образуването на бразди по трупите, които развалят външния вид на стената. По-добре е да използвате лентова машина. Машина за шлифоване се използва изключително за смилане на профилите на стените.

Жлебовете на рамката от дървесината се препоръчват да бъдат обработени с плоска дюза. Последният е изработен от каучук или пластмаса. Първият вид примамки трябва често да се променя. Те се разпадат след само няколко часа работа. Пластмасовите продукти са много по-издръжливи. Разделът на използваното шлифоване е малко по-голям от диаметъра на дюзата.

Освен това, смилането на логалната рамка включва крайната обработка. Това е задължително, когато стените на сградата ще бъдат боядисани с лак или боя. Операцията се извършва с дюза с размер на зърното 58-68 μm. Последното смилане се извършва най-често ръчно. Въпреки че големите и равномерни участъци от стените могат да бъдат третирани с машина с ремъци и с български.

На Съвета. Раздробявайте големи от зоната на стената, от която се нуждаете. Цялата повърхност е разделена на няколко отделни секции и всяка от тях се обработва отделно. Цялата полирана стена веднага покрива със специално решение, което няма да позволи потъмняването.

Какво да обработва рамката след полиране?

Заоблените дървени трупи и греди се обработват със забавители на горенето, пулверизиращи съединения и антисептици. Първото увеличава устойчивостта на дървото към огъня. Малките композиции подобряват външния вид на жилищната структура. Антисептиците не позволяват развитието на гъби и мухъл. Всички тези съединения имат защитна функция. Освен това те подчертават красотата на естественото дърво. Съставите се прилагат в следния ред:

  • лечение на стени с антисептик;
  • импрегниране със забавител на горенето;
  • нанасяне на покриващ състав.

Стените на къщата могат да бъдат боядисани. Но тогава естествената привлекателност на дървото се губи, тъй като текстурата му няма да бъде видима. Оцветяването на дървени трупи от трупи се извършва с помощта на пистолет, от бар - с четка за боядисване. Боята винаги се нанася в два слоя (вторият се нанася, след като първият се изсуши напълно). Желателно е да се боядисат краищата на конструкцията с течно стъкло или с водоустойчиви акрилови съединения. Останалата част от парцела може да се украсява с бои на дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложениеКакво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложение
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Електро топки за изборЕлектро топки за избор
Закупуване и ремонт на дървена къщаЗакупуване и ремонт на дървена къща
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Как да се изгради дървена къща от палетиКак да се изгради дървена къща от палети
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Изграждане на дървена дограма в съответствие с класическата технология на избор на трупи и методи…Изграждане на дървена дограма в съответствие с класическата технология на избор на трупи и методи…
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
» » Как да направите дървена къща наистина красива?
© 2021 BggeHat.com