Касета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употреба

Според техническия паспорт puncher е специализиран инструмент, разработен за решаване на тесен набор от задачи. Ако обаче промените оборудването, ударникът ще се превърне в реален аналог на сондаж и отвертка, като същевременно запазва основната функционалност. В статията ще разгледаме всички нюанси на устройството, подмяната и използването на универсални касети за електрически перфоратори.

Какво да кажеш на специална касета

Сондажът предава въртящия момент от вала на двигателя към патронника, държащ патронника, трансформирайки само честотата или посоката на въртене. Просто казано, в този електрически инструмент, както такелажът, така и валът на двигателя се въртят. И като скоба е използвано най-простото устройство за закрепване, фиксиращо стеблото на режещия инструмент.

В перфораторите се използва универсален патронник - под тренировката и под ударен инструмент

В перфораторите се използва универсален патронник - под тренировката и под ударен инструмент

Перфораторът преобразува въртящия момент на електродвигателя в бутални движения. Въпреки това, това електроинструмент може да работи и в режим на чисто въртене. За тази цел е достатъчно да включите регулатора на работния режим от удара към пробиването. Поради това касетата за перфоратора трябва да издържа както на натоварването на оста, така и на въртящия момент.

В някои случаи тези натоварвания действат едновременно, така че използването на клещи за скоби за свредла, които могат да издържат само на въртящия момент в перфораторите, е неприемливо. В идеалния случай е необходима универсална касета за перфоратора - под тренировката и под инструмента за ударни инструменти.

Как е универсалната касета?

Режещият инструмент за машина за пробиване или пробиване има гладка конична или цилиндрична дръжка, която се вкарва в гърбиците на конвенционална (клемна) скоба. Работният инструмент на ударника има четири вдлъбнатини по стеблото. Две затворени и две отворени, изрязани по цялата дължина.

Типичното устройство на перфоратора на патрона се състои от втулка с прорези, пръстен, ключалки и корпус

Типичното устройство на перфоратора на патрона се състои от втулка с прорези, пръстен, ключалки и корпус

В резултат типичното устройство на патрона на перфоратора изглежда така:

  • Валът на електродвигателя е снабден с втулка с калибри.
  • Поставя се пръстен върху втулката, в която лежи коничната пружина.
  • Между пръстена и втулката има заключващи топки.
  • Отвън цялата тази механика е покрита с корпус.

Sheer фиксиране инструмент се извършва както следва: дръжката на тренировка или ударника влиза в ръкава, подравняване с прорези отворени канали и затворени канали влизат в заключващи болтове допиращите пръстен. В резултат на това топките не позволяват инструментът да излезе от скобата, а шлиците предават въртящия момент от вала. Драконите от чука на перфоратора се предават на петата на стъблото.

И за да вмъкнете инструмента в инструмента, просто трябва да натиснете върху корпуса, като компресирате конусната пружина. След като жлебовете на стеблото падат в шпонките, потребителят освобождава корпуса и пружината премества пръстена и топките се навиват в затворения канал на стеблото.

Такъв възел е изобретен в началото на 80-те години от инженерите на загрижеността на Bosch. А при инструменталното използване на тази версия на устройството за задържане се появи и името на патронник с бързо действие. В края на краищата, за да смените барабана на сондата, потребителят просто вмъкна дръжката в гнездото, завъртя корпуса и го освободи, натискайки лагерите в слепите жлебове.

търговци на Bosch са дори измислили специално предназначение за такива клипове: SDS куршуми от немската Щек-Dreh-Sitzt (пастообразни Включете-Fix). Управлението на загрижеността не настояваше за изключителното използване на това развитие, така че много скоро много от тези механизми се появиха на пазара.

Сортове SDS-касети

От появата на първия механизъм на ИЛБ, производителите на такелаж за перфоратори са разработили до пет разновидности на такива възли. В този случай, най-добрите, бързи и чисти SDS модели днес не са толкова разпространени като останалите две сортове: плюс и макс.

Разликата между типичен патрон и модел SDS

Разликата между типичен патрон и модел SDS



Картриджи от първи тип - SDS-plus - се използват в ежедневието. В края на краищата, такъв инструмент отнема дръжки с диаметър 10 мм и дължина до 40 мм. Диаметърът на пробиване (размерите на работната част) в този случай може да варира в диапазона от 4 до 26 мм, което е достатъчно за решаване на всякакви домакински задачи. Освен това SDS-plus форматът е монтиран единствено върху леки и средни punchers, държани от една или от двете ръце без никакви затруднения.

Оборудването на втория тип - SDS-max - се полага на професионално оборудване. В тази скоба можете да карате 18-милиметрова кош до 9 см. Съответно диаметърът на работната част в този случай достига до 60 мм. Максималното натоварване на такъв инструмент достига 30 J, така че решава промишлени проблеми (пробиване на големи отвори, демонтиране на монолитни стени и др.).

Ако имате инструмент с SDS-max тип "snap-in", тогава чрез закупуване на специален адаптер можете да използвате инструментите под SDS-plus. Обратната замяна не е възможна.

Това са тези SDS скоби и оборудване до 90% от домашни и индустриални punchers. Останалата част е оставена на по-рядко срещаните топ и бързи модели. Поради това, в следващия момент ще разгледаме процеса на демонтаж и сглобяване само на най-често срещаните модели.

Как да разглобявате държача за удар

Демонтажът и монтажът на инструмента се извършват за периодично обслужване или замяна на счупената част в конструкцията на SDS касетата. И тази работа не изисква специална квалификация и се извършва съгласно следната инструкция:

  1. 1. Извадете защитния капак отгоре. Под него има пръстен и подложка. Преместваме пръстена с отвертка и изваждаме шайбата.
  2. 2. С помощта на отвертка извадете втория пръстен на края и свалете капака.
  3. 3. Извадете комплекта за фиксиране на SDS. Тази част анализирахме в следния ред: преместите шайбата до пролетта, извадете отвертката от топката в каналната леко се спуска пролетта и го отстранете заедно с шайбата.
Демонтиране на монтажния възел на SDS патрона

Демонтиране на монтажния възел на SDS патрона

По-нататъшните действия зависят от вашите намерения. Ако целта ви е да подмените касетата на puncher, разглобявайте останалата част (втулка) и поставете нов модул за захващане на място. И да се действа в този случай, трябва следния план: да достигне винтовете ръкава на шпиндела, както и премахване him- държи ръкава в менгеме и го завъртете с винт изгонване.

Ако случаят е здраво, а след това, преди да извадите касетата от пистолета, опитайте се да почука на винт с чук, заключване на шпиндела или ключ или вътрешен запушалка.

Монтирането на новия държач се извършва в обратен ред. Втулката се завинтва върху шпиндела (вал на двигателя) и завинтва заключващия винт от края на скобата.

Ако демонтажът е извършен с цел периодична поддръжка, можете само да почистите всички части от мръсотия, да ги мажете и да ги сглобите в обратен ред.

Как да вкарате стандартна тренировка в перфоратор

По-горе в текста ние считахме за изключително бързо освобождаване видове такелаж, предназначени да работят с тренировки и ударни инструменти, чиято стебло се допълва от жлебове. А обикновената бормашина или приставка за отвертка в такива касети не може да бъде поставена.

Сондаж с гладка цилиндрична дръжка ще изисква патронник

Сондаж с гладка цилиндрична дръжка ще изисква патронник

Въпреки това използването на инструменти с гладки цилиндрични дръжки може дори да притежават оръжия със SDS-патрони. За да направите това, трябва да закупят допълнително оборудване - патронник, допълнен от държач под формата на дръжка с канали.

След това просто вкарайте стъблото в гнездото и използвайте обичайните бормашини с цилиндрични дръжки. Всъщност можете да промените патронника на ударник, със същите усилия като инсталирането на стандартен длето или тренировка. За да разглобявате, изваждате, чукате и захващате закачалки, в този случай нищо не е необходимо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете и смените касета от електрическа бормашинаКак да премахнете и смените касета от електрическа бормашина
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Основни характеристики и съвети за избор на пневматичниОсновни характеристики и съвети за избор на пневматични
Критерии за избор на перфораторКритерии за избор на перфоратор
Обхват на електрическия чукОбхват на електрическия чук
» » Касета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употреба
© 2021 BggeHat.com