Регулиране на прозорците в дома

Убеждавайки, че пластмасовите прозорци са много надеждни и удобни, никой не трябва.

Но след като стоят няколко години, ще се нуждаят от лека корекция, която лесно може да се направи независимо, без помощта на професионалисти. Разбивката по прозорците на пластмасата не е много, и комарните мрежи на прозорците, които можете да закупите и поръчате без проблеми. Помислете за тях в ред.

1. Можете лесно и бързо да замените ограничителя или дръжката. Платката за закрепване на дръжката просто ще трябва да се завърти на 90 градуса. Необходимо е да махнете винтовете, които не позволяват свалянето на дръжката. Когато се освободи, трябва да се постави нова дръжка на мястото й и да се фиксира с винтове.



2. Ако не можете да завъртите дръжката и да заключите прозореца. Ако дръжката не се върти по някаква причина по време на отворен прозорец, това означава, че има някои проблеми с ключалката, чиято основна задача е да предпазва от аварии. Трябва да знаете производителя на пластмасовия продукт. Например, фирмата "Sigenia" такъв шкаф се намира на дръжката (това е ъгъл, изработен от пластмаса). Всички останали производители правят този ъгъл от метал, но на същото място. Този ъгъл трябва да бъде натиснат, докато е успоредно на уплътнението, и можете да завъртите дръжката.

3. Писалката е обърната достатъчно слабо, за да се върти или да не се завърти до желаната позиция. Най-вероятната причина за това е изсъхналата смазка или увисналата крила. Първо проверете смазката и я актуализирайте. Това може да се направи с универсална смазка. В случай, че смазването не доведе до резултати, ще трябва да извадите щепсела и да видите на какво място се деформира така нареченият клон. Тук ще трябва да настроите листовете с винтове.

4. От прозореца започна да прониква черновите. В този случай настройката на ексцентрика може да помогне. С помощта на шестоъгълник завъртете подвижния компонент на реципрочната пластмаса малко по произволен начин. Ако това действие не донесе резултати, трябва да направите същото, но в обратната посока.

Ако всичките ви усилия не са довели до положителен резултат, тогава е необходимо да се обадите на професионалист. Причината за раздуването може да бъде в гуменото уплътнение. За да го промените също не е трудно: просто трябва да бъде променено на ново.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
9 Съвети за това какво да направите, ако пластмасовият прозорец се задръсти и не се отваря9 Съвети за това какво да направите, ако пластмасовият прозорец се задръсти и не се отваря
Ремонт на пластмасови прозорци със собствени ръце у домаРемонт на пластмасови прозорци със собствени ръце у дома
Защита срещу пластмасови прозорци от децаЗащита срещу пластмасови прозорци от деца
Ремонт на пластмасови прозорци, които можете да направите сами?Ремонт на пластмасови прозорци, които можете да направите сами?
Как да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни частиКак да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни части
Как да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорциКак да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорци
В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?
Ремонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоариРемонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоари
Първа помощ за нашия ранен прозорецПърва помощ за нашия ранен прозорец
Как да настроите пластмасов прозорецКак да настроите пластмасов прозорец
» » Регулиране на прозорците в дома
© 2021 BggeHat.com