Как да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни части

Настройката на всички позиции на крилото на пластмасовата прозоречна конструкция се осъществява с помощта на една дръжка, която прехвърля силите върху други механизми. Често този конкретен детайл страда от различни неуспехи, тъй като той редовно се обръща, издърпва и усуква. Нека да разгледаме най-честите грешки на елемента и тяхното премахване без помощта на специалист.

Дръжката е заседнала, но листата не се затваря

Често наемателите са изправени пред проблем, при който дръжката е в позиция, която не съответства на позицията на листа. В такива ситуации завъртането на елемента е почти невъзможно, тъй като е забито. Например, когато позицията е затворена, листа е отворена. Основната причина за този неуспех е фактът, че ключалката на продукта не работи навреме.

Днес всяка пластмасова конструкция има специален механизъм, който не позволява на дръжката да се върти. Понякога този механизъм не работи навреме. Особено често това се случва, ако наемателите пренавият пренастройващата част твърде бързо. Преди да поправите елемент, трябва да идентифицирате производителя на марката на прозоречната структура. Алгоритъмът за деактивиране на заключването зависи от това. Можете да намерите името на производителя, като разгледате металния елемент на продукта.

Понякога механизъм, който не позволява на дръжката да се върти, не работи навреме

Понякога механизъм, който не позволява на дръжката да се върти, не работи навреме

Ако сте купили продукти на фирмата "AUBI", след това да конфигурирате блокер, който трябва да поставите капака вертикално. Ако се намира в положение на люлеене и накланяне, заключването в горната част също ще предотврати завъртането на дръжката. След това намерете плочата с пружина в областта на дръжката в края на листа. Натиснете пластината срещу уплътнението и завъртете копчето в подходящо положение.

За да поправите структурите на фирмата "Roto", "Winkhaus", "Maco" и "GU", ще трябва да намерите метална плоча, която е под ъгъл към рамката. Трябва да се вкара в паралелната рамка, като леко се натисне върху нея. След това дръжката трябва да се завърти в желаната посока.

Ако копчето не може да бъде поставено в правилната позиция след това, трябва да се уверите, че блокиращото устройство докосне механизма на въртене. Ако и двете устройства не се присъединят, причината за това е температурното разширение на елементите.

За да фиксирате подробностите, трябва да намерите брояча в крилото, да го демонтирате и да поставите малък обект между него и рамката. В резултат на това механизмът за реагиране трябва да бъде разположен малко по-навътре от рамката, а блокерът трябва да се придържа към нея.

Какво ще стане, ако писалката не може да се завърти?

Друг често срещан проблем е, че дръжката не се върти. В този случай, ако отворите крилото и опитате да завъртите дръжката в затворено положение, преди да натиснете на шкафчето, то ще се обърне без много усилия.

Има две причини за тази неизправност. В първия случай смазката изсъхва във фитингите. Необходимо е за гладкото функциониране на всички трансферни механизми на прозорците. Работата на всички елементи се нарушава, ако смазката изсъхне или мръсотията се влее в нея. Ако причината за неуспеха е в първата, тогава ремонт на продукта ще бъде много проста. За да направите това, вземете мазнината WD-40 и я излейте във всички отвори, разположени по периметъра на рамката на прозореца. Ако мръсотията е навлязла във вътрешността на стандартното смазка, а след това, за да разрешите проблема, трябва да поканите капитана, тъй като ще трябва да разглобите цялата конструкция.

Понякога дръжката не може да се завърти поради изсъхналата мазнина вътре в хардуера или увиването на крилото

Понякога дръжката не може да се завърти поради изсъхналата мазнина вътре в хардуера или увиването на крилото

Втората причина е в провисването на крилото. Понякога дори нарушение на позиция от 1 мм води до преместване на дръжката, но не регулира позицията на конструкцията. За да настроите, трябва да настроите хардуера на листа. За да направите това, работете в този алгоритъм:

  1. 1. Извадете декоративния щепсел в долната част на конструкцията;
  2. 2. В горната част на бримката намерете отвора за шестоъгълник с диаметър 4 mm;
  3. 3. Поставете L-образния ключ в отвора и го завъртете. Ако инструментът се завърти по посока на часовниковата стрелка, листата ще се покачи, а ако е срещу стрелката, тя ще слезе.

За да не избухне от улицата, прозорецът може да се отвори задайте "ляво-дясно" хоризонтално. В повечето случаи горната и долната част се регулират отделно. За да направите това, в долната линия трябва да отворите долната част на продукта и да проверите страничната му повърхност. Намерете върху него жлеб, поставете в него 5-милиметров шестоъгълник и завъртете. За да преместите листата наляво, ключът трябва да се завърти по посока на часовниковата стрелка и да се премести надясно - срещу стрелката.

В горната част продуктът може да се регулира чрез механизъм, разположен на неговата повърхност. За да направите това, извадете защитния капак и намерете жлеба в горната част на задната част. След това поставете в него хексания ключ и завъртете в желаната посока.

Писалката е хлабава - просто решение на проблема

Често дръжката се издухва в резултат на честа работа. В този случай тя може да се превърта във всички посоки, но позицията на листата не се променя от това. Причината за това е в нарушението на работата на закрепването на елемента, в резултат на което той не хваща механизма на хардуера. Решаването на проблема в тази ситуация е достатъчно просто.

Настройката на свободната дръжка се извършва с винтовете, които я държат на листа

Настройката на свободната дръжка се извършва с винтовете, които я държат на листа

Настройката на дръжката на пластмасовата конструкция се извършва с помощта на два винта, които я държат на листа. Под детайла има декоративно покритие. Необходимо е леко да се натиска с пръсти или плоска отвертка, да се дръпне и да се завърти обратно на часовниковата стрелка на 90 градуса.

Щом подложката е в хоризонтално положение, зад нея ще видите две винтове - едната по-горе и другата под дръжката. Ако ги завъртите с помощта на отвертка Phillips, можете да елиминирате разрушаването и писалката отново ще изпълнява директните функции.

Самозалепване на счупена писалка

Ако дръжката е счупена, напукана или не работи от износване, най-добре е тя да се смени напълно. Друга причина за замяна на част е необходимостта да се инсталира елемент с ключалка. Това може да се наложи, ако в къщата се появиха малки деца и родителите трябва да изключат възможността за отваряне на крилото.

За да отстраните износената част от пластмасовия прозорец, трябва да завъртите частта в положение "отворено" и да отвиете двата винта, разположени под декоративния капак. След това издърпайте винтовете и извадете самия продукт.

Резервни части в обратен ред. Ако сте купили резервна част с ограничител за отваряне, трябва да поставите под "база" контролер "гребен". След това поставете щифта на новата част в отвора и го закрепете с винтовете.

Как да изберем правилните съвети - експертни съвети

За да смените ръкохватката на пластмасовия прозорец, първо трябва да изберете качествена част. Те се произвеждат не само от производителите на хардуер, но и от отделни компании от Турция, Германия, Австрия, Китай и други страни. Тези елементи се считат за вид консуматив, те се различават по форма, но всички са универсални по отношение на дизайна и трябва да са подходящи за всички модели прозоречни конструкции.

Всички елементи на дизайна са универсални и подходящи за всеки прозорец модел

Всички елементи на дизайна са универсални и подходящи за всеки прозорец модел

Най-често дръжките са направени от алуминий и се продават в бяло в продажбите. Малко по-малко детайли могат да бъдат боядисани в дървесен цвят на тъмни или светли тонове, а също имат бронзов или златист цвят. Така всеки купувач може да избере аксесоара, който е подходящ за неговите нужди. Формата на дръжката може да бъде кръгла, правоъгълна и да има жлеб за пръстите.

Формата на частта практически не оказва влияние върху нейната цена. Цената зависи единствено от производителя на марката, цвета и качеството на аксесоара. Като правило, белите продукти са малко по-скъпи от цветовите им колеги. Елементи, направени в Китай, ще струва на купувача около 300 рубли. Турските части са по-скъпи - около 800 рубли. на брой, а австрийските продукти - около 1 хил. рубли. Най-вече има дръжки от Великобритания - тяхната цена варира в рамките на 1300 RBL. парче. Аксесоари с брави са много по-скъпи: полските продукти струват 2500 рубли, а стоките от Великобритания са приблизително 3,800 рубли. парче.

На практика най-скъпите продукти се показват най-добре. Частите от средната ценова категория обаче също могат да издържат доста дълъг период от време. Основното нещо е да не се спасява, за да не се промени отново частта за кратко.

Когато избирате писалка, обърнете внимание на няколко фактора. Първо проверете повърхността на детайла. Тя трябва да бъде гладка, без драскотини и други дефекти. След това погледнете вътре в аксесоара - резбата трябва да е цяло, без никакви недостатъци.

Новата дръжка на пластмасовия прозорец трябва да бъде равномерно оцветена. Ако забележите ожулвания или петна, по-добре е да откажете да закупите такава част. Също така, внимателно проверете комплекта за скрепителни елементи: не трябва да купувате елемент с липсващ поне един от винтовете или в случай, че има няколко различни ключалки в комплекта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
9 Съвети за това какво да направите, ако пластмасовият прозорец се задръсти и не се отваря9 Съвети за това какво да направите, ако пластмасовият прозорец се задръсти и не се отваря
Не плътно затворете пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?Не плътно затворете пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?
Ремонт на пластмасови прозорци със собствени ръце у домаРемонт на пластмасови прозорци със собствени ръце у дома
Пластмасовият прозорец не се затваря и ние го оправяме сами.Пластмасовият прозорец не се затваря и ние го оправяме сами.
Регулиране на пластмасови прозорци и врати ние извършваме настройка преди зимния сезонРегулиране на пластмасови прозорци и врати ние извършваме настройка преди зимния сезон
Ремонт и настройка на прозорци от метал-пластмасаРемонт и настройка на прозорци от метал-пластмаса
Защита срещу пластмасови прозорци от децаЗащита срещу пластмасови прозорци от деца
Как да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорциКак да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорци
В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?
Ремонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоариРемонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоари
» » Как да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни части
© 2021 BggeHat.com