Първа помощ за нашия ранен прозорец

Фитингите са най-уязвимата част от прозоречната структура. Нейните разбивки често възникват, защото собствениците на пластмасови прозорци забравят, че прозорците имат нужда от специално внимание, проверка и настройка. Ето защо, ако по някаква причина пластмасовият прозорец не се отвори, е време да проверите компонентите. В края на краищата фитингите са по-деформирани от другите части на пластмасовия прозорец, като поемат по-голямата част от товара. Следователно, всяка повреда засяга функцията за отваряне / затваряне на крилото на прозореца.

Каква може да е причината?

Периодично има ситуации, при които листата на прозорците или вратата, водеща към балкона, не се отварят или затварят. По-рядко има случаи на заклинване на листата в която и да е позиция. За да разрешите проблема, първо открийте причината за неизправността.

Може да не се отвори пластмасов прозорец:

  • В резултат на навлизането на прах и прах, както и липса на смазване, което може да предизвика запушване на механизма, който осигурява отваряне / затваряне;
  • Ако блокиращият механизъм се е задействал погрешно, например, защото дръжката е била обърната рязко или неправилно.

Това са най-честите причини за аварии. Вследствие на това възниква въпросът дали пластмасовият прозорец не се отваря, какво трябва да направя, за да премахна причината? Както показва практиката, подобни разбивания не могат лесно да бъдат елиминирани.

По-трудно е да се реши проблемът с механизма за отваряне / затваряне на крилото или снижаване на налягането на прозореца от механично удара или свиване на самата сграда. Премахване на такъв дефект, може би само експерт, както и изкривяване на геометрията на прозоречната структура.

Обикновено, ако този механизъм се разпадне, хардуерът се сменя изцяло или частично и след това се коригира.

Първа помощ

Ако пластмасовият прозорец не се отвори, можете сами да се опитате да отстраните причината. Всички действия трябва да бъдат точни, не е нужно да правите никакви усилия. Пакетът от дейности включва следното:

  • Леко можете да дръпнете дръжката, опитайте се да повдигнете или преместите листата на прозореца. Опитайте се да върнете движението на писалката;
  • Ключалката на листа трябва да се натисне с една ръка, а втората - да се опита да завърти дръжката така, че да стане "отворена" и да затвори листа;
  • Смажете фитингите, първо ги почиствайте от прах и прах;
  • Ако механизмът за отваряне / затваряне е счупен, е необходимо да смените напълно фитингите или отделните им части и да регулирате крилата.

Ако има нужда от подравняване на рамката на прозореца или листа, по-добре е да поканите специалист, защото е много трудно да го направите сами, особено при отсъствието на необходимите умения.

Листата не се отварят: тя е заседнала в режим на вентилация

Новите домове често се свиват и вследствие на това листата на прозорците могат да се деформират. Ето защо, ако пластмасовият прозорец е заседнал, той не може да бъде отворен, независимо от приложеното усилие. По правило подобни процеси се появяват почти неусетно за окото. Въпреки това, признаци за предстоящото разбиване са писъци, както и трудности при отваряне или затваряне.

Ако пластмасовият прозорец се залепи в затворено положение, първо се опитайте максимално да притисне крилото към рамката и поставете ръчката възможно най-далече в хоризонтално положение. Ако успяхте да направите тази манипулация, можете да я повдигнете гладко и след това внимателно да спуснете дръжката надолу. Под дръжката трябва да има метална плоча, върху която има малка пружина. Тази пружина трябва да се опита да стисне в уплътнението и леко да завърти дръжката. Ако не се следва очакваният резултат, не е необходимо да се прилага сила. В този случай е по-добре веднага да се обърнете към специалист, който може да реши проблема и да не повреди прозоречния механизъм.

Не се затваря



Също така може да има ситуация, при която прозорецът се задръства. Ако пластмасовият прозорец е блокиран, какво да направите, особено когато е външно. Отговорът е прост, трябва бързо да разрешите проблема. Ако люлеещите се врати са сгъваеми, заключването може да се е задействало, когато се опитвате да затворите прозореца едновременно на две места. В този случай натиснете заключващия накрайник, като натискате листа и внимателно вдигнете дръжката нагоре, след което го спуснете. Ако прозорецът има големи крила, може би причината за разбиване е неговото затъване. Можете да опитате леко да повдигнете крилото в долния край и да опитате да го затворите.

Не отваряйте за издухване

Листът на прозореца може да не се отваря за вентилация поради следните причини:

  • Неизправност на куката на накланящия механизъм;
  • Ъгловият превключвател се счупи
  • Неизправност на фитингите на фитингите;
  • Листата не хваща куката.

Причините за разбивката са доста сериозни, така че е по-добре да се обадите на капитана, отколкото да създавате нови проблеми.

Ако прозорецът все още е в гаранция, обаждането на главния и ремонта ще струва безплатно.

Писалката е заседнала, тя не се затваря

Ако има заглушаване, това не означава, че трябва да замените самата дръжка или някакъв детайл от хардуера. Причината за проблема може да бъде погрешно активиране на ключалката, което предотвратява промяната на позицията на прозореца в отворено положение. За да се реши проблемът, е достатъчно да извадите заключващия лост, който на свой ред активира движението на дръжката. Този лост се намира на края на листа от страната на дръжката.

Има два вида лостове: клип, който влиза в контакт с еластична лента и плоча, която е под ъгъл спрямо гумената лента. Причината може също да е прекалено много изкривен прозорец, причинен от потъване. Това ще помогне за простряне на прозореца. За тази цел използвайте хоризонтално и вертикално регулиране. Но ако няма конкретни умения, по-добре е да се обадите на специалист.

Основни мерки за правилна работа

За да се избегнат горните проблеми, по-специално, когато пластмасовите прозорци не се отварят за вентилация, е необходимо да се спазват опростените правила за работа:

  • При отваряне / затваряне не правете големи усилия в случай на листа;
  • В случай на силен вятър, не оставяйте прозореца отворен;
  • Не позволявайте влизането на чужди тела между рамката и крилото на прозореца;
  • Дръжката на прозореца винаги трябва да се завърта до края, но е неприемливо тя да е в полу-завъртана позиция.

Как да се грижим правилно за хардуера на прозорците?

С компетентна и редовна грижа за пластмасовия прозорец, можете да разчитате на продължителна и успешна операция.

Препоръчва се аксесоарите да бъдат инспектирани и смазвани 1-2 пъти през цялата година. За това може да се използва машинно масло или специална силиконова грес. Не използвайте греси, които съдържат разтворители и растително масло.

В този случай, ако пластмасовият прозорец не се отвори, преди да започнете да смазвате, трябва да почистите аксесоарите от натрупания прах с четка и прахосмукачка. След това всички части на прозоречния механизъм, които се търкат, се смазват леко и дръжката на прозореца се завърта няколко пъти, за да разпредели мазнината равномерно върху всички повърхности.

Ако се осигури навременна грижа, регулиране и смазване на механизмите, това ще помогне да се избегнат много проблеми с пластмасовия прозорец. Потребителите не трябва да пренебрегват основните правила на грижата. Тъй като това ще гарантира отличната функционалност на прозоречните продукти и аксесоари за много години. Ако обаче възникне неуспехът и собственикът на прозореца няма представа как да го поправи, по-добре веднага да се обадите на специалист. В същото време, ако продуктът е в гаранция, той ще бъде в състояние бързо да идентифицира и поправи неизправността на пластмасовия прозорец безплатно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Не плътно затворете пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?Не плътно затворете пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?
Как да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни частиКак да премахнете дръжката от пластмасовия прозорец за саморегулиране и резервни части
Как да настроите пластмасов прозорецКак да настроите пластмасов прозорец
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Не затваряйте пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?Не затваряйте пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?
Аксесоари за пластмасови прозорциАксесоари за пластмасови прозорци
Как да настроите пластмасовия прозорец през зимата-летен режимКак да настроите пластмасовия прозорец през зимата-летен режим
Дървени прозорци конструкции bitryДървени прозорци конструкции bitry
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
» » Първа помощ за нашия ранен прозорец
© 2021 BggeHat.com