Как да настроите пластмасов прозорец

Пластмасовите прозорци въпреки своето качество и надеждност имат свойството да загубят своята функционалност.
Това се дължи на честата отваряне / затваряне на вратите, или прекалено дългата работа на прозореца. Във всеки случай, трябва да знаете всичко за пластмасовия прозорец: как да настроите, промените и коригирате функционалността му.

Варианти на регулиране и методи за тяхното прилагане

На първо място, трябва да имате набор от конкретни инструменти, които ще бъдат полезни за извършване на корекции / ремонти. Най-често се изисква:

  • клещи;
  • ключове "звезда" - по-добре е да придобиете пълен комплект;
  • отвертки - могат да се използват както обикновено (плоски) и кръстосани;
  • Hexahedrons - пълен набор от различни размери / раздели.

Ако настройката се извършва веднага след зимата, няма да е излишно да се приготвя силиконова мазнина и маслено масло - след настройка ще е необходимо Смажете гуменото уплътнение и хардуерни фитинги. Трябва да знаете какви конкретни нарушения на функционалността могат да бъдат коригирани независимо:

  • твърде близък / близък контакт на крилото на прозореца към рамката (кабърче) при отваряне и затваряне;
  • нарушаване на плътността на ставите на листа към рамката;
  • счупване на дръжката.

Във всички други случаи на грешки, трябва да се свържете с професионалист. Те ще работят не само с използването на необходимите инструменти и материали, но и с наличните знания.

Регулиране на крилото

Най-честата разбивка е прекаленото прилепване на крилото на прозореца към рамката.

В този случай ще бъде необходимо да се промени местоположението на неработещия лист, придържайки се към следните стъпки:

  1. Отворете напълно прозореца.
  2. В края на отворения лист има винт за настройка - трябва да се завърти по посока на часовниковата стрелка с 3-4 завъртания. Максималният брой обороти, позволени при настройването на листа, е пет.
  3. На долната панта на крилото има специална защита - тя трябва да бъде премахната.
  4. Завъртете регулиращия винт по посока на часовниковата стрелка със същия брой въртене, както при същия брой обороти, както в горната част на листа.

При това регулирането на пластмасовия прозорец е приключило, но е необходимо да се провери оперативността на "проблемното" листо. Ако сте направили всичко правилно, няма да има каша. В противен случай все още можете да регулирате винта на долната и горната част на листа, за да постигнете желания резултат.

Ако е необходимо да се увеличи херметичността на напасването на клапата, тогава ексцентриците ще помогнат за това - те са разположени в края на прозореца от страната на дръжката. В някои продукти тези ексцентрици могат да се регулират само чрез клещи. Но в повечето производители инсталирайте регулиращи елементи върху пружините - трябва да извадите ексцентрика с пръстите си и да го издърпате, да се обърнете в правилната посока и да го освободите.



Такъв метод може да бъде използван само ако е необходимо да се увеличи плътността на капака от страната на дръжката. Ако проблемът се появява отстрани на пантите, тогава се нуждаете от шестоъгълник - те завъртат регулиращия винт, който се намира на долната линия. Коригиращи годни крила се препоръчват най-малко два пъти в годината - особено важни, за да го направи в неактивния сезон, защото той пряка слънчева светлина, твърде ниски температури на въздуха или пластмасов прозорец висока влажност "играе".

Регулирайте фитингите

Оборудването трябва да се обработва с машинно масло два пъти годишно - това ще гарантира пълна експлоатация в продължение на много години.

Но често дори при перфектни, компетентни грижи ръцете започват да се въртят твърде плътно - това създава проблеми при отварянето и затварянето на брошурите. Можете да ги коригирате, като използвате така наречения отговор. Те се намират върху рамката на прозореца от страната на дръжката и могат да се регулират удобно с шестостенни ключове. Например, за по-плътна дръжка (тя се върти твърде свободно), трябва да преместите отместването към страната на улицата. Има и специални захващащи механизми на листа - листът затваря най-плътно и дръжката работи, ако "езикът" на механизма бъде натиснат доколкото е възможно.

Подмяна на дръжки

Ако имате пластмасов прозорец за дълго време, как да регулирате клапите вероятно е вече известен, а методите за правилна грижа за рамки и прозорци с двоен стъклопакет най-вероятно ще бъдат използвани от вас, но какво ще стане, ако имате нужда от смяна на писалката? В края на краищата този елемент на фитингите се използва най-често. Поради това рано или късно е необходима подмяна. Това събитие е доста лесно:

  1. Хванете пръстите за подложката за дръжката (изпълнява изключително декоративна функция).
  2. Издърпайте капака към вас и се обърнете към двете страни - достъпът до регулиращите винтове ще се освободи.
  3. Развийте винтовете и свалете дръжката.

Поставете новата ръкохватка в обратен ред, но преди това винаги смажете механизма със специално масло.

Основни правила за саморегулиране

Моля, имайте предвид, че регулирането на крилото на пластмасовия прозорец и неговите фитинги трябва да се извършва в строго съответствие с определени правила:

  1. Първо, никога не започвайте процеса, ако има повреда на гуменото уплътнение. Проверете го и се уверете, че няма външни промени. В противен случай коригирането няма да помогне - е необходимо да поканите специалисти, които да заменят уплътнителя. В случай на самозамяна, ще е необходимо напълно да се отстранят вратите, да се инсталира нов уплътнител и да се третира със силиконова грес. Непосредствено след инсталирането на ново уплътнение не е необходимо настройване - трябва да се даде време за вратите да се "прикачат" към рамката.
  2. На второ място, когато работите с шестоъгълници, следете броя на извършените обороти - чрез невнимание можете да "затегнете" винтовете или напълно да развиете листата.
  3. Трето, предварително е необходимо да подготвите набор от препоръчителни инструменти - в най-неподходящ момент може да се наложи да имате отвертка, шестоъгълник с най-малък размер или, обратно, най-големият.

Самонастройване на пластмасовия прозорец - събитието не е трудно, но изисква известно умение. Ако няма умения да работите с инструмента, е по-целесъобразно да поканите специалист, който да извърши работата. Ако прозорецът е инсталиран наскоро и гаранцията все още е в сила, капитаните на компанията трябва да извършват цялата работа абсолютно безплатно в обхвата на услугата, включително подмяна на уплътнението и регулиране на корпуса със смазване на фитингите.

Препоръчва се пълното коригиране на брошурите и аксесоарите най-малко два пъти годишно и тази работа е особено важна след зимата и есента. Ако пренебрегнете необходимостта от настройка за кратко време, ще започнат сериозни проблеми във функционалността на цялата структура. Това ще наложи да се извърши цялостен ремонт или пълна подмяна на пластмасовия прозорец.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Регулиране на пластмасови прозорци и врати ние извършваме настройка преди зимния сезонРегулиране на пластмасови прозорци и врати ние извършваме настройка преди зимния сезон
Ремонт и настройка на прозорци от метал-пластмасаРемонт и настройка на прозорци от метал-пластмаса
Как да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорциКак да затегнете пластмасовите прозорци, така че да не се набиват на самите прозорци
В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?В какви случаи е възможно да се ремонтират врати и прозорци независимо?
Ремонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоариРемонт на пластмасови прозорци, пластмасови врати и аксесоари
Първа помощ за нашия ранен прозорецПърва помощ за нашия ранен прозорец
Не затваряйте пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?Не затваряйте пластмасовия прозорец, какво трябва да направя?
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Аксесоари за пластмасови прозорциАксесоари за пластмасови прозорци
Съвети за ремонт на алуминиеви прозорциСъвети за ремонт на алуминиеви прозорци
» » Как да настроите пластмасов прозорец
© 2021 BggeHat.com