Защита срещу пластмасови прозорци от деца

Пластмасовите прозорци са станали неразделна част от интериора на апартаментите и къщите - те се различават по стил и практичност. Ние трябва да споменем и безопасността на такива прозорци - те не съдържат токсични вещества и, ако е оборудван със специална защита на пластмасови прозорци на децата, можем да кажем с увереност, че внезапна загуба на бебето е невъзможно. Не е необходимо да се мисли как повечето граждани се надяват на мрежи против комари - те не могат да задържат дете, което отпада, за да устои на теглото му. И самият прозорец листа не се различава в сила от обикновеното стъкло, така че ще е необходимо да се инсталират специални устройства.

Начини на защита

Ако в къщата има малко бебе, се предвижда само попълване на семейството, необходимо е да се погрижи за пълната безопасност на пластмасовите прозорци. Можете, разбира се, сложи цветя на перваза на прозореца, можете да използвате мебелите за подхода "припокриване", но можете да го направите и по-разумно / практически - например, когато поръчване на пластмасови прозорци изискват инсталирането на закалено стъкло, и е възможно да се ограничи поставянето прозорец кърпа специална анти-вандалски филм. Но има и специална защита за пластмасови прозорци от деца:

  • заключване на листа;
  • бутон за заключване (автоматично);
  • дръжка с ключ;
  • с вдлъбнат вентилатор.

Всяко от изброените устройства, изпълняващи защитната функция, има свои собствени нюанси в употреба, се различават по степента на защита и надеждност.

Производителите предлагат на клиентите и решетки за сигурност и специални ограничители за кабели - те имат свои собствени характеристики, могат да се използват като независими устройства за защита, но те могат също така да съставят комплект с останалите ключалки.

Ключ за писалка +

Този метод на защита е смятан за най-практичен - писалката е лесна за инсталиране (няма да е необходимо да привличате специалисти), тя е лесна за работа, надеждна в качествата си.

За да инсталирате дръжката, трябва да извадите старата писалка и да я поставите отново - за това не са необходими специфични / специализирани знания. Функциите, които устройството изпълнява:

  • предотвратява движението на хардуера навън - това е за защита на помещенията от неразрешено проникване от нарушители;
  • Не позволявайте прозорецът да се отваря дори със счупено стъкло;
  • осигурява абсолютна безопасност за децата.

В основата на принципа на работа е фиксирането на дръжката на две позиции - леко отворен и / или затворен прозорец, без ключ, няма да е възможно да промените тази позиция. Единственият недостатък на това устройство е постоянната нужда да се използва ключът, уверете се, че не е изгубен и че детето не го достига.

Някои производители предлагат ключалки на пластмасови прозорци от деца под формата на дръжки, но без ключ - те са оборудвани със специални фиксиращи бутони. Но има един недостатък - бутоните ще бъдат записани само от малки деца, по-старите вече могат да натиснат лостчето и прозорецът ще се отвори.

Автоматично заключване

Ако инсталирането на дръжката с ключалката по някаква причина не се разглежда, тогава можете да използвате по-незабележимо / просто, но от това не по-малко ефективно устройство - автоматичен блокер. Той просто заключва клапата в желаната позиция, "контрол" се осъществява с помощта на бутон или ключ и ако е необходимо, автоматичният капак просто се прибира във вътрешността на прозореца - клапата е свободно затворена.

Въпреки очевидната простота на защитното устройство, блокиращият механизъм гарантира надеждно закрепване на отвореното крило, предотвратявайки по-нататъшното му оран.

Детски замък

Това устройство ограничава способността на детето да отваря прозореца, осигурявайки пълна безопасност. Заслужава да се отбележи, че детски ключалки на пластмасови прозорци могат да бъдат инсталирани на абсолютно всички профили, независимо от това кои фитинги са били използвани първоначално. Дори ако прозорците отдавна са инсталирани, това защитно устройство ще бъде много удобно. Монтирането на детския замък отнема много малко време, не лишава възможността за пълно отваряне на крилото за качествена, пълноценна вентилация. В допълнение, заслужава да се отбележи абсолютно естетическият вид на такъв замък. Единственото неудобство е необходимостта от използване на ключа.

Към същата категория защитни устройства е заключващото устройство:

  • е инсталиран на всякакъв вид пластмасови прозорци;
  • предотвратява отварянето на прозореца;
  • Тя служи като защита срещу проникване на нарушители в помещенията.


Заключващият за заключване може да бъде инсталиран в средата на прозореца - това няма да се отрази на външния вид на опаковката, но ще даде възможност да се излъчи на къща / апартамент, дори и в отсъствието на собствениците - проникването отвън през отворения прозорец, се елиминира.

Вентилатори за слотове

Много удобно устройство за микро вентилация на помещенията, но имайте предвид, че защитната функция на шнековите вентилатори е много слаба. Има още едно устройство - "гребени", които закрепват крилото на прозореца на правилното място, но лесно могат да бъдат изтеглени дори от малки деца - не трябва да поемате рискове. Подобни вентилатори ще бъдат подходящи в помещенията, където детето е най-малко вероятно.

ограничители

Ако децата са малки, гореописаното средство за защита ще бъде много ефективно, но по-големите деца вече могат абсолютно съзнателно да вземат ключа и да отворят дръжката / ключалката, да стигнат до замъка на децата. Следователно, препоръчително е да инсталирате ограничител - специално заключване на пластмасовите прозорци от децата. Той е направен под формата на кабел с дължина 200 мм, което прави възможно отваряне на прозорци за проветряване с 100-150 мм: това е достатъчно. Такъв ограничител се инсталира веднъж, фиксиран с ключ - не е необходимо непрекъснато да се отваря / затваря ключалката. Единственият път - за измиване, ако трябва да отворите напълно вратата, трябва да използвате ключа.

Предимства на ограничителите:

  • могат да бъдат монтирани на пластмасови прозорци с всякакви фитинги;
  • имат дълъг живот (с правилния - почти безкраен);
  • Не нарушавайте хармонията на външния вид на прозореца;
  • са монтирани за монтаж на Европрозорци;
  • може да издържи тежки товари - дори ако детето "лежи" върху него, листата няма да се отвори.

Кабелите-ограничители са изработени от метал и имат външна пластмасова обвивка.

грил

Ако прозорците се използват постоянно, е необходимо редовно пълно издуване на помещението при отваряне на вратата, след което ключалките на пластмасовите прозорци няма да са много полезни. И в този случай се препоръчва да се използват специални решетки - те са инсталирани в прозореца торба, не пречат на свободното преминаване на въздуха, имат надеждна фиксация. Моля, имайте предвид, че скарата не разваля външния вид на прозореца, но служи като отлична защита срещу загуба на деца. Можете да поръчате нестандартни решетки и фигурни вложки - те могат да се превърнат в добър акцент дори в най-оригиналния интериор.

Имайте предвид, че такива защитни решетки ще бъдат полезни само в малката възраст на бебето - по-големите деца могат да достигнат и да се изкачат над решетката.

Заключващо устройство за плъзгащи се прозорци

Ако къщата има плъзгащи се прозорци, тогава няма да помогне нито ограничителят, нито детето за заключване на пластмасовия прозорец. Необходимо е да се инсталира специална брава, която предпазва крилото от плъзгане по водачите. Такова устройство ще се похвали, дори ако в къщата живеят възрастни деца - обикновено вратите се движат много лесно, а от непредвидени обстоятелства никой не е застрахован.

Заключването на плъзгащите прозорци е малко устройство, което е фиксирано с бутон или бутон. Освен това, дори ако е затворена с помощта на бутон, ще бъде възможно да се отвори само с ключ.

Предимства на устройството:

  • има безупречен естетически вид и не разваля външния вид на прозореца;
  • могат да бъдат направени от пластмаса от всякакъв цвят;
  • има дълъг живот;
  • издържа значителни натоварвания.

Неща, които трябва да запомните

Дори и най-доброто / модерно / качествено / надеждно защитно оборудване от деца по отношение на пластмасови прозорци не може да осигури пълна безопасност.

Родителите трябва да запомнят следното:

  1. никога нека децата да играят с ключа - заключването на пластмасовите прозорци ще бъде прекалено добре "научено" и в подходящия момент детето просто ще го отвори;
  2. Не хвърляйте ключовете в обсега на детето - нека бъдат скрити сигурно;
  3. Не спасявайте със защитни устройства - независимото монтиране на вериги / огради не само не гарантира безопасността, но и е безнадеждно развалящо вида прозорци;
  4. поканете да инсталирате автоматичен блокер и / или специалист по ограничителни устройства - ще трябва да използвате специални аксесоари;
  5. ако семейството е израснал деца, "гребен" и цепка отдушник ще бъде безполезна за сигурност - едно дете на възраст между 2 и повече години е абсолютно съзнателно и тихо работи с кука.

Дете в къща винаги е свързано със сигурността му. Можете да премахнете всички мебели от прозорците, да го затворите с цветя, но това няма да спре злонамерените - децата са любопитни и умни. Препоръчително е да се възползвате от специални оферти от производителите на пластмасови прозорци и аксесоари към тях - защитните устройства ще изпълняват функцията да предпазват детето от падане от прозорците на високо ниво. И помнете - няма значение на какво ниво живеете: когато едно малко дете падне дори от приземния етаж, могат да се получат наранявания, несъвместими с живота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Опции за защита на съвременните прозорциОпции за защита на съвременните прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
» » Защита срещу пластмасови прозорци от деца
© 2021 BggeHat.com