Безжични инструменти за ремонтни работи

Безжични инструменти за ремонтни работи

Безжичните акумулаторни инструменти ви позволяват да извършвате много ремонтни и строителни работи. В този случай те са много по-удобни от мрежовите инструменти. Основното им предимство е автономността и липсата на кабели.

Един от най-често използваните инструменти от този тип са отвертки за батерии (те често се наричат ​​и обратими). Те са предназначени за извършване на различни видове закрепващи работи. Такива отвертки са компактни, удобни, освен това имат доста висок въртящ момент, така че те могат да бъдат полезни в особено трудни случаи. Обикновено тези инструменти осигуряват механизъм за ръчно заключване на вала, така че да могат да се използват дори и без акумулатор, като конвенционалните отвертки за ръце.

Говорейки за безжични инструменти, заслужава да се отбележат и акумулаторните бормашини и отвертки. Те ви позволяват да извършвате повече операции, отколкото реверса на отвертките, тъй като те също могат да пробиват дупки (дори в материали като тухли). Такива инструменти са местни и професионални. Последните се характеризират с по-здрави случаи и по-дълъг период на интензивна работа: всеки ден те могат да работят в тежки условия за 8-10 часа.



При избора на безжични уреди трябва да се обърне специално внимание на батерията. Колкото по-голям е капацитетът му, толкова повече сондажът или отвертката ще могат да работят без презареждане. Трябва да се отбележи, че професионалните модели обикновено са оборудвани с две батерии.

Така батериите са три вида: никел кадмий (те имат така наречената памет ефект, поради което не е напълно заредена и батерията е относително бързо губи капацитет), никел-метален хидрид (счита за най-благоприятни за околната среда, но изпълняват слабо при ниски температури) и литиево-йонни (това е доста надеждна технология, използвана в съвременните мобилни телефони).

Що се отнася до другите параметри на безжичните уреди, тук е необходимо да обърнете внимание на въртящия момент. Колкото по-високо е, толкова по-трудно материалът може да работи с бормашина или отвертка. В допълнение, отвертките и свредлата са обозначени със скорост. Двускоростните модели струват повече от единични скорости, но имат по-голяма функционалност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видовете отвертки се избират за различни целиВидовете отвертки се избират за различни цели
Как да изберете отвертка за вашия домКак да изберете отвертка за вашия дом
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?
Специални машиниСпециални машини
ОтверткаОтвертка
Пневматични инструменти и предимстваПневматични инструменти и предимства
Незаменимо асистент в ремонта на ударникНезаменимо асистент в ремонта на ударник
Как да изберем акумулаторна тренировка?Как да изберем акумулаторна тренировка?
Гаражни секционни повдигащи вратиГаражни секционни повдигащи врати
» » Безжични инструменти за ремонтни работи
© 2021 BggeHat.com