Захранване за отвертка 18 в собствените си ръце как да удължите живота на инструмента

Акумулаторните отвертки осигуряват мобилност и свобода на движение за различни задачи. Въпреки това, общият проблем с всички източници на захранване на батериите е намаляването на ефективността с течение на времето. След определен брой цикли, те започват да държат такса по-лошо или дори да се провалят. Често това става причина за закупуването на нов скъп инструмент. Опитните майстори препоръчват да се направи захранване на отвертка, което ще позволи да се използва неограничено при пълна мощност.

Дизайнът включва отвертки

Всяка модерна отвертка има доста проста конструкция. Състои се от няколко основни елемента, присъстващи във всеки модел:

  • електрически мотор,
  • акумулаторна батерия,
  • стартовия ключ,
  • регулатор на силата,
  • регулатор на скоростта,
  • планетарен редуктор,
  • промяна на лоста.
Батерията може да бъде превърната в захранващо устройство, за да може инструментът да работи от мрежата

Батерията може да бъде превърната в захранващо устройство, за да може инструментът да работи от мрежата

За предстоящото преработване са важни само първите три елемента - двигателят, батерията и бутонът за стартиране, а останалите няма да бъдат засегнати по никакъв начин. Задачата е да преработите батерията в електрическото захранване, за да работи от нормално захранване. Батериите са най-скъпият елемент - те заемат до 75 общи разходи за инструмента, така че това решение е оправдано.

Подготвителен етап

Първо, е необходимо да се вземат предвид размерите на тялото на инструмента, така че новият елемент да може да се побере вътре. Мрежовият модул може да бъде поставен в случай на отвертка или в кутията на батерията, в зависимост от конкретния модел. Размерите не могат да бъдат дефинирани навън, затова е препоръчително да го отворите и да премахнете всички вътрешни компоненти. Ако тялото е залепено по шевовете, то е необходимо да го разделим равномерно с нож. Най-често се прикрепя само към малки винтове. Основни стъпки в предварителния етап:

  1. 1. Внимателно проучете размерите и потърсете място за инсталиране на нов компонент.
  2. 2. Ние намираме маркировка, показваща захранващото напрежение (запомнете го).
  3. 3. Изчислете необходимия ток.

Последната точка причинява трудности, защото производителите обикновено не пишат този параметър. За да изчислите, се нуждаете от мощност (общо електрическо натоварване) във ватове, разделена на напрежението на електрическата верига във волта. Изчисляването може да се извърши по око по отношение на капацитета и времето за зареждане.

Създавайки нов елемент, трябва да вземете предвид размерите на тялото, така че да се поберат в него

Създавайки нов елемент, трябва да вземете предвид размерите на тялото, така че да се поберат в него

Ако първата стойност е 1,2 А / ч, а втората 2,5 часа, тогава токът (А) ще бъде приблизително равен на средната стойност, т.е. около 1,9 А.

Ако оценката е неправилна, можете да отделите много време и усилия, за да създадете захранване, но да не получите желания резултат.

След това трябва да знаете следното:

  • размери,
  • минималната изисквана ампераж,
  • напрежението, необходимо за работа на двигателя.

Импулсните мрежови блокове са много популярни, защото са по-леки и по-малко трансформаторни. Трябва да се има предвид, че евтините китайски модели обикновено пишат надценени спецификации. Старите блокове на съветския модел са подходящи за промяна, но те имат голямо тегло и ниска ефективност. Намерете необходимите компоненти могат да бъдат в специализирани магазини или пазари със стоки за любителите на радио. Просто уведомете продавача за необходимите технически параметри.

Начини за промяна на отвертката

До този момент тялото вече трябва да бъде отворено, така че можете да започнете да преработвате кутията, която преди това е задържала батерията. Последователността на действията ще бъде, както следва:

  1. 1. Разделете кабела от щепсела с кабелите (използвайте спойка).
  2. 2. Поставете "голия" променливотоков адаптер на мястото на предишната батерия.
  3. 3. Свържете захранващия кабел към захранването чрез специален отвор в корпуса.
  4. 4. Поставете кабела в захранващия блок.

Основната задача е да свържете кабелите от контактите, които се свързват към акумулатора, към контактите на новото захранване. В резултат на това токът ще се насочи директно към тях, като ви позволи да стартирате двигателя, когато натиснете бутона.



Изходът на устройството се свързва чрез клеми с необходимия поляритет. Целият дизайн трябва да се побере на мястото на бившата батерия, която вече не е необходима. Ако нещо не се побира в размер, тогава е по-добре да се изгради нов гнездо в ръкохватката на инструмента.

Предпоставка е да свържете захранващия блок успоредно на захранващите клеми, а при прекъсване на проводника на плюс, инсталирайте специален диод. Ако това не е направено, тогава мощността по време на работа може да достигне до батерията. Диодът от своя страна е вграден в схемата минус в посока на електродвигателя на инструмента.

Разнообразие от захранващи устройства за електрически инструменти

Можете да си направите захранващо устройство за винтови драйвери или можете да си купите готов вариант на пазара на бълхи. Народните занаятчии предлагат на BP вече свързаните конектори, които са вкарани в гнездото за батерии. След това инструментът започва да работи от мрежата.

Ако нямате електрически контакт, можете да използвате акумулатора на автомобила. В този случай е необходимо да свържете винтовете на винтовия водач към клемите на акумулаторната батерия, като използвате специални скоби. Тази опция обаче се препоръчва да се използва само като краен вариант, тъй като захранването на автомобилната батерия не е достатъчно. Обикновено изходното напрежение не надвишава 11-12V, а за работа с отвертка се изисква поне 18-19V.

Много хора използват компютърни захранващи устройства за свързване на инструмента

Много хора използват компютърни захранващи устройства за свързване на инструмента

Обикновена опция сред радиолюбителите са елементите тип AT, използвани за захранване на компютрите. Плюсът е, че подробни спецификации са приложени към такива устройства, така че не е нужно да изчислявате текущите и други параметри сами. Вътре има всичко необходимо за стабилна работа: монтаж на диоди, трансформатори, силови транзистори. Остава само да го свържете правилно със захранващите контакти на отвертката.

Най-естетическият вариант е да свържете електроинструмента директно към мрежата, като използвате щепсел върху гъвкав кабел. Обаче кабелът не може да бъде директно свързан от контактите към щепсела. За да направите функционално и безопасно мрежово устройство, трябва да имате отделен захранващ блок или трансформатор с токоизправител. В този случай всеки модел е подходящ, ако характеристиките му отговарят на необходимите параметри. Този метод на сглобяване е по-подходящ за опитни майстори, защото трябва точно да изчислите броя на завоите и диаметъра на жицата.

Ако искате да поддържате удобството и мобилността, то увеличете капацитета на батерията. Необходимо е да намерите батерия от всяка техника, например лаптоп. Обикновено те са достатъчно мощни и са в състояние да поддържат представянето си в продължение на няколко часа.

Изпълняваме следните действия:

  1. 1. Разглобяваме корпуса на устройството, изваждаме батерията.
  2. 2. Свързваме окабеляването на новата батерия със старата, стриктно спазвайки полярността.
  3. 3. Закрепваме проводниците с изолационна лента или запояваме поялника.
  4. 4. Завъртете електроинструмента и проверете неговата ефективност.

Кабелът за зареждане на устройството трябва да се подава отделно, така че трябва да поставите щепсела. Ако всичко е наблюдавано правилно, отвертката може да работи от батерията и можете да я зареждате като обикновен лаптоп, като включите щепсела в мрежата.

Независимо от избрания метод, трябва да запомните, че характеристиките на устройството са се променили. При работа от мрежата максималният въртящ момент се достига не веднага, но след известно време. Повишената мощност води до бързо нагряване, така че на всеки 15-20 минути да се даде малка почивка. Когато използвате ремонтиран инструмент, не забравяйте за безопасността, така че предпоставка за добра изолация и заземяване.

Поради непропускливостта на корпуса, интензивността на замърсяването се увеличава, така че трябва редовно да се почиства от прах. Вътре може да се получи влага, особено при работа на открито. Спазването на прости правила предпазва от неприятни аварии и значително удължава живота на електрическия инструмент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите акумулаторна отвертка в мрежовите опции за занаятчииКак да направите акумулаторна отвертка в мрежовите опции за занаятчии
Ремонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтовертиРемонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтоверти
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Ibp за отоплителни котлиIbp за отоплителни котли
Как да изберете отвертка за вашия домКак да изберете отвертка за вашия дом
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Основни характеристики и съвети за избор на пневматичниОсновни характеристики и съвети за избор на пневматични
Какъв вид батерия за IGBP изберетеКакъв вид батерия за IGBP изберете
» » Захранване за отвертка 18 в собствените си ръце как да удължите живота на инструмента
© 2021 BggeHat.com