Слънчевите батерии се запознават със сортовете

Нашата цивилизация достигна ниво на развитие, мащабът на който е катастрофален за околната среда. Природата не иска само помощ, изисква да я чуем и да започнем да търсим и активно да използваме алтернативни, безопасни източници на енергия.

Сред тези източници е енергията на слънцето. Слънчевите клетки са проектирани да преобразуват слънчевата светлина в електрически ток. Те са моно-, поликристални и тънкослойни. Можете да изградите слънчева батерия от алуминиеви кутии, основното нещо е да наблюдавате технологията. Сайтът ekobatarei.ru можете да намерите по-подробна информация за това как да направите слънчеви панели от алуминиеви кутии.

Монокристални батерии.

Те са най-популярни сред потребителите. Батерията е съставена от 36 силиконови клетки, които улавят светлината и чрез фотоелектричния ефект, превръщайки я в енергия.

Благодарение на дизайнерските характеристики, които предотвратяват навлизането на влага в устройството, монтирането на монокристални слънчеви клетки е възможно дори на кораби и за захранване на помпите. Може да се намира не само на покрива, но дори и отстрани на сградата.

Тези слънчеви клетки са компактни и леки, лесни за инсталиране, надеждни и дълги услуги, достатъчно гъвкави. Основният недостатък е работата само на пряка слънчева светлина, защото дори присъствието на малки облаци може да блокира действието им. Те работят добре, когато има много слънчеви дни.



Поликристални батерии

Това е алтернатива на монокристалните батерии и по-евтино. Формата и ориентацията на кристалите в тях са разнообразни, а самите кристали имат ярък син цвят. Широко използвани за организиране на улично осветление, паркове, болници, училища, жилищни сгради, за осигуряване на енергия за газопроводи и нефтопроводи. Често такива батерии се използват, когато се изисква да организират таксуване на телефони или лаптопи.

Тънкослойни батерии

Изработен във формата на филм, който може да бъде поставен навсякъде. Те са най-евтината опция за слънчева батерия. Това не е "страхуват" от прах и облачно или лоши метеорологични условия не са в състояние да ги задържи на работа, в резултат на което само лек спад в представянето си в диапазона от 15-20. Има един недостатък: работата на такава батерия изисква наличието на големи площи за нейната работа.

Алтернативен източник на енергия е не само да се грижим за природата и нашата собствена безопасност, но и за да спасим бъдещето на нашата планета.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтовертиРемонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтоверти
Слънчеви колектори за отоплениеСлънчеви колектори за отопление
Алтернативно отоплениеАлтернативно отопление
Алтернативно отопление, отопление у дома без централизирана системаАлтернативно отопление, отопление у дома без централизирана система
Слънчеви панели за отопление на къщатаСлънчеви панели за отопление на къщата
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Модерни отоплителни системиМодерни отоплителни системи
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Слънчево отопление на домаСлънчево отопление на дома
Слънчево отоплениеСлънчево отопление
» » Слънчевите батерии се запознават със сортовете
© 2021 BggeHat.com