Как да монтирате или извадите отоплителна батерия

Рано или късно всеки собственик на отоплителната система може да има въпрос: как да извадите отоплителната акумулаторна батерия, как да монтирате радиаторите. Ще разберем как да съберем тръбопроводите за отопление.
как да премахнете отоплителната батерия
Премахване на секцията от радиатора

Подготовка - чистотата на монтажа

В зависимост от това какъв тип топлинна загуба има стаята, батериите могат да имат различен брой секции. Ако е необходимо, те се прегрупират помежду си, т.е. частично е необходимо да се разглоби отоплителната батерия и да се сглоби, но с необходимия брой секции. Видео, как да разглобите радиатора, можете да видите по-долу.

Секциите на отоплителните акумулатори са свързани помежду си чрез нипели, имат външна дясна и лятна резба, отвътре - две уши, специално за ключа. Нипелите се завинтват едновременно отгоре и отдолу на два блока.

как да разглобите отоплителна батерия
Комплект от щепсели и уплътнения за радиатора

Когато монтирате топли радиатори със собствените си ръце, между секциите поставете уплътнения от паронит или каучук до дебелина 1,5 мм. Можете да използвате специална алуминиева дъска, навлажнена във вода и варена в естествено сушене. Уплътненията не трябва да излизат от врата на радиатора. Заслужава да се отбележи, че горните ръбове на секциите на събраната отоплителна батерия трябва да бъдат поставени в една и съща равнина с толеранс, не по-голям от не по-малко от 3 мм.

Преди да отворите отоплителната акумулаторна батерия, е необходимо да проверите нипелите, опорните равнини и гнездата с резба на секциите, да ги почистите и смажете със сурово масло от естествено ленено масло. Трябва да се отбележи, че конецът на зърната и в гнездата трябва да е пълен и проекциите, специално за ключа вътре в зърната, не трябва да имат различно отрязване, разлики във височината. Преди да монтирате радиатора, трябва да знаете, че монтажът е направен върху дървена дъска, която е разположена на нивото на масата.

Основното условие за правилен монтаж е равномерното отстраняване на нипелите в отделението за батериите.

Така че секциите са поставени на щита, те се преместват, между секциите поставят зърната с уплътнение, което се носеше върху тях предварително. Лявата и дясна резба от 16 mm се нарязват на външната повърхност на зърното. Така че от едната страна на секцията на радиатора, гнездата имат дясна ръка, а от друга - отляво. Този дизайн ви позволява да завъртите зърното в една посока, за да привлечете секции едно към секунда, докато се превръщате в другия стон - те са изключени. За да завъртите зърното, има две издатини във вътрешната кухина. Завъртете зърното със специален гаечен ключ.



При завъртане на всеки от зърната в половин оборот в секциите на акумулаторите, те трябва да бъдат запечатани. И ако това не се прави във всички гнезда (има 4 от тях), тогава операцията трябва да се повтори. След закопчаването, нипелите се навиват ръчно с 2-3 нишки, след което окончателното завинтване на акумулаторната част се извършва с радиационен ключ - вече до спиране.

отопление на радиатора
Завъртане на радиаторни секции

Сглобяването на отоплителната акумулаторна батерия - качеството и характеристиките трябва да се проверят. За да направите това, ги натиснете със сгъстен въздух.

Това е специален продукт - на тръба DN 15 спойка зърното на вътрешните тръби, тръби винт в капачката на радиатора. С помощта на такава помпа устройство и мотор, снабден с манометър, че е много лесно да се създаде налягане от една атмосфера и да видим как доволни бяха правилата и разпоредбите за това как да се съберат радиатор колко добре и точно сглобяване е била извършена. Системата се проверява за наличие на течове със сапунен разтвор.

Правила за инсталиране на батерии

След като монтажът на радиатора е монтиран, ще инсталираме системата. Тя няма да се различава от инсталацията и работата при изграждането на водоснабдителни системи. Трябва да спазвате само няколко правила:

  • Наклонът на тръбопровода, който ще доставя топла вода, не трябва да бъде по-малък от 2 мм на 1 работен метър, а повдигането - към входа на въздуха.
  • Отклонението на връщането е същото, но към котела.
  • Тръбопроводите са здраво прикрепени към сградните конструкции на сградите или са плътно прилепнали към подпорите.
как да монтирате видео на отоплителния радиатор
Нагревателни тръби, прикрепени към стената
  • Ако височината на пода е до 3 метра, закрепванията върху стоманените греди не са предвидени.
  • Ако височината е по-голяма - те се поставят на половин височина.
  • Монтажът на отоплителните акумулатори в тавански помещения се извършва на окачени окачвачи на покривала.
  •  Основната тръба отдолу трябва да бъде поставена на здрава опора и на всеки три до четири метра да бъде закрепена към стената със скоби.
  • Тръбопроводите от вертикален тип не трябва да се отклоняват от вертикалната ос с повече от 2 mm на 1 m дължина.

Тези и други правила за монтаж трябва да се спазват по време на инсталирането на отоплителните акумулатори. Най-добре е да получите съвети от специалист за това, което ще ви предложи най-оптималния вариант във вашия случай.

как да сглобите батерия за отопление
Монтажът и монтажът на отоплителната акумулаторна батерия е най-добре възложен на специалистите

Демонтаж на радиатора, монтаж и монтаж - всички тези операции трябва да се извършват с най-голямо внимание. В края на краищата, ефективността на настоящата или бъдещата система за отопление зависи от това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Монтаж на радиаториМонтаж на радиатори
Как да разглобяваме отоплителна батерияКак да разглобяваме отоплителна батерия
Как правилно да свържете батерията със собствените си ръцеКак правилно да свържете батерията със собствените си ръце
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Монтиране на отоплителни радиатори със собствените си ръцеМонтиране на отоплителни радиатори със собствените си ръце
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
» » Как да монтирате или извадите отоплителна батерия
© 2021 BggeHat.com