Как да разглобяваме отоплителна батерия

Днес секторни проекти са на мода. Това означава, че батериите тип панел не са много популярни. Вероятно ще бъдете изненадани, но тъй като времето на СССР не са имали големи промени като цяло. Батериите се събират в елементарните секции. Дори онези чугунени, които висят в много апартаменти, се сглобяват по същия начин, както сегашните съвременни братя. Това е много удобно, защото можете да използвате старо оборудване и дори да създадете някои хибриди. И тук вече всички, които са на това много! Как мога да разглобя отоплителната батерия? Днес целият преглед е посветен на това.


Какво бяха съветските чугунени радиатори


Чугунните радиатори от СССР бяха и все още са много висококачествени. Техният трудов живот е поне половин век, но на практика продуктите служат по-дълго. Акумулаторът се набира от секции, дължината, която е необходима. И това зависи както от необходимата мощност, така и от ограниченията на размера. Преведено на руски, това означава, че професорите, бюрократите и други специални хора имат възможност да инсталират малко по-дълги радиатори от обикновените работници. Това е обичайната схема, запазена в Руската федерация. Разбира се, това е незаконно, защото размерът зависи от размера на властта и плащат всички еднакво. Но, както някои от нас в Русия казват: правата не са тези, които имат право (за кого е истината), а тези, които имат повече права (правомощия). (Виж също: Кои биметални радиатори са по-добри)

Очевидният резултат от подобна политика наблюдаваме навсякъде. Вземете най-малко отоплителните тръби, които се полагат като падащи върху земята и покрити с пръскана топлоизолация. В същото време най-малко три фактора са напълно игнорирани:



  1. Замразената изолация постепенно се отмива от дъжд.

  2. Тръбите са много популярни сред децата, особено ако разстоянието до земята не е голямо.

  3. Хората не винаги са склонни да избягват препятствие.


Съветска чугунена батерия

Между другото, в Англия има такъв обичай: когато се строи нова тримесечие, тротоарите не винаги работят наведнъж. От известно време администрацията чака хората да стъпчат по следите, но след това пътниците следват тези белези. Толкова много проблеми могат да бъдат избегнати. Тръбите на върха лежат не само в Русия, но само нашите служители не се интересуват много от това къде е удобно да ходят хора. Обичайният закон, за който вече говорихме по-горе, е в сила. Е, фактът, че онзи, чиито инструкции са били пръскани с топлоизолация, получава заплатата си и не печели, става очевидна след една година и половина на работа на системата. Днес тръбите са голи, а котелното помещение работи за загряване на студа. На нашите пари, разбира се.

Всичко това беше казано на факта, че в една многоетажна сграда всяка канавка е проектирана за определен капацитет и е невъзможно да се добавят радиатори, според нашата информация. Защо, вече беше споменато по-горе. Според руските стандарти температурата на охлаждащата течност не трябва да надвишава 90 ° C при налягане в рамките на 10 атм. Що се отнася до броя на батерии, или секции, то трябва да се ръководи от указанията на ГОСТ 30494. По този начин, за дневна температура, независимо от това време на годината трябва да бъде между 18 и 24 ° С, не е позволено да падне под 15. Ако къщата е построена на един типичен проект, а след това Всеки метър от квадратната стая трябва да има около 100 вата мощност. Разбира се, това е силно зависимо от температурата извън прозореца, но някой някога е виждал, че за да не направи собствени усилия, би било възможно да се съблюдават дадените показатели в стаята? (Виж също: Как да блокирате отоплителната батерия)

Освен това помпата изпомпва вода със същата скорост, но от пода до пода се охлажда. Ако паметта не ни променя, тогава квадратът на апартамента трябва да има същия брой нагоре, по които водата пада надолу и нагоре. Това е, ако в средата на къщата всички радиатори ще имат една и съща температура, тогава първата в кухнята може да бъде гореща, а в голямата стая е по-студена. С оглед на това броят на секциите трябва да се различава, но тази информация вече не е налице. Казваме това на факта, че можете да опитате да помолите HOA да разглобява чугунения радиатор, за да добавите няколко секции. За идеята за това е необходимо да се събере комисията, която ще определи температурата на радиатора, ще преброи капацитета си. След това се сравнявайте с правилата. Разбира се, температурата в помещението трябва да е под 15 ° С. Това вече ще противоречи на нормите, следователно ще бъде възможно да се изготви акт за незадоволително предоставяне на услуги от HOA.

Чугунен радиатор

По принцип обяснявахме как да определим необходимия брой секции. Имайте предвид, че при същите условия силата на радиатора зависи от неговия тип. Така че в модерните модели водата често циркулира през тръби, които са оборудвани с алуминиеви перки. Този метал се избира по три критерия:



  • не с висока цена;

  • отлична топлопроводимост;

  • леко тегло.




Тези критерии значително намалиха обема на охлаждащата течност. Модерните биметални и алуминиеви радиатори са много по-масивни. В този случай, както вече бе споменато по-горе, водата циркулира само през тръбите. Благодарение на забележителната топлопроводимост на алуминиевите устройства, обаче, функционират перфектно. Алуминиевите батерии Global са се превърнали в истински бенчмарк в системите за топлоснабдяване. (Виж също: Как да изберем електрически радиатор)


Монтаж, монтаж и демонтаж на отоплителни акумулатори


Това е невероятно, но разглобяването на алуминиева батерия за отопление не е по-трудно от древния чугунен радиатор. Основното нещо е да се обърнете в тази посока! Всеки раздел има ляв конец от едната страна и дясна нишка от другата. Ако започнете да завъртате ключа на радиатора на лицето в грешната посока, лесно и лесно можете да разваляте две секции едновременно с едно натискане. Това е случаят, когато човек убие две птици с един камък, не струва нищо. Основната трудност е в дефиницията на дърворезба. Ето защо всички модерни радиатори обикновено имат строго дефинирана форма и изискват строго регулирана инсталация. Нека да обясним!

Алуминиево отопление на батериите

На предната страна на всички секции отгоре има гребен, навит към стаята. Така че всеки водопроводчик може да каже, че лявата е резбата, а дясната е отдясно. И сега вземете един стар чугунен радиатор и се опитайте да разберете къде пред него и къде е гърба. Когато става въпрос за демонтиране на цялата отоплителна батерия, няма проблем. Факт е, че монтажът отива на futorki, в който вътрешната нишка винаги е права. Но външната зависи само от коя страна на футурката се навива. Затова е полезно да разберете накратко как се извършва инсталирането на радиатори.

Модерна нагревателна батерия се монтира с инсталационния комплект, който включва:



  • Четири футурки:



  1. Две в лявата нишка.

  2. Две от дясната нишка.



  • Едно парче за футурку.

  • Един маевски кран (за облекчаване на натиска) под футона.

  • Един ключ за майевския кран.


Две излишни за докинг с котарак футори са удавени от щепсела и кранът на Маджевски. И няма значение коя страна е лявата нишка. Това помага да се определи формата на корпуса. Дори ако батерията не е инсталирана от грешната страна, опитен майстор ще може да разкаже накратко как да се обърне. Следователно, тя няма да счупи нишката, когато е необходимо да се разглоби алуминиевият радиатор. Що се отнася до нашите добри стари чугунени батерии, ние вярваме, че там разликата е намалена до формата на детайлите. Моля, имайте предвид, че не проучихме проблема, защото не виждаме точката. Най-вероятно стълбовете там имат дясна нишка и лигавицата е оставена. Тъй като формата е симетрична, няма разлика и коя страна да се постави на радиатора. (Виж също: Какви са радиаторите за отопление)

Демонтаж на алуминиев радиатор

Така че, открихме, от коя страна имаме лявата резба и кое правилно. Сега ви е необходим ключ за радиатора. Това е кръгла стоманена пръчка с цилиндрично удебеляване в края, което е леко прободено от едната страна. Всеки може да направи това със собствените си ръце, но това е отделна тема. Обикновено на дръжката на ключа има раздели, равни на ширината на секциите (по-често до шест), което позволява разглобяване / монтиране на отделения, състоящи се от няколко части. Сега за самия процес:



  1. Премахнато заряди и футорки, което ще пречи на синхронизирането / сглобяването.

  2. Във дупката се вкарва ключ (ако и двата клавиша се вмъкват едновременно), ръководено от рисковете на дръжката, с необходимия брой секции. Трябва да го обърна малко, за да вляза в дупката на свързващата зърното.

  3. Монтирането на достатъчна дължина се поставя в ухото на ключа.

  4. В коя посока да се обърнем, ние вече знаем.

  5. Сега трябва да разглобите алуминиевата батерия, бавно да въртите клавишите едно по едно. Това е необходимо, за да не се разбият детайлите от космите. Само един трябва да действа, по един или друг начин.
  6. (Виж също: Кои радиатори са по-добри)
  7. За да предотвратите падане на секцията, не я поставяйте над ръба на масата или на друг предмет.


В крайна сметка зърното ще излезе от нишките на двете секции и сега знаем как да разглобим радиатора. Старите уплътнения с нипели се препоръчват да бъдат изхвърлени незабавно. Новите разходи струват една стотинка и гарантират относителната безопасност на монтажа. При монтажа внимателно нагийте и двата зърна наведнъж на половин оборот, като предварително се обличат уплътненията. Натиснете надолу завинтената част, така че нишките да се докоснат. Алтернативно, бавно завъртете двете страни. Можете да монтирате няколко секции наведнъж, точно както можете да разглобявате биметалния радиатор по няколко начина. Например разделете раздела от 10 секции на две еднакви части.

Биметалните батерии Radena по отношение на разглобяването наподобяват биметални Сирейни батерии, а тези от своя страна са други. Монтажните комплекти са подобни, като две капки вода, но има някои тънкости на самата инсталация, за която ще говорим за следващия път. Тъй като те вече са свързани с дизайна на отоплителната система като цяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове радиаториВидове радиатори
Как да свържете секции от алуминиев радиаторКак да свържете секции от алуминиев радиатор
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Кое е по-добре да изберете радиаторКое е по-добре да изберете радиатор
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
» » Как да разглобяваме отоплителна батерия
© 2021 BggeHat.com