Как да свържете секции от алуминиев радиатор

Въпросът как да свързвате секции от алуминиев радиатор обикновено се получава при създаването на собствени проекти. Дори ако къщата и частни, и дизайн на организацията си от SRO, все още предпочитанията на клиентите остават най-важният критерий. В този случай, както прозорците, така и стените могат да имат най-сложен вид, до арки и триъгълници. Ясно е, че стандартните радиатори често не са подходящи. Тук е необходимо да се прибегне до различни трикове. Защо започнахме да говорим за частни проекти? Алуминият е много уязвим по отношение на електрохимичната корозия. В системата на рейдове на жилищни сгради може да има разнообразие от метали, включително мед. И това означава, че въпросът за това как да се свързват секциите на алуминиев радиатор не трябва да се сблъсква с наематели, чиито съседи случайно или умишлено могат да доставят оборудване, което е в противоречие с разглежданото.


Когато е възможно и когато е невъзможно да се използват алуминиеви радиатори


Алуминият в галваничния ред е на самия ръб. Това означава, че когато влезе в контакт с метали, то ще се срине на практика. В резултат на това монтажът на секции от алуминиеви радиатори бързо ще стане неизползваем. Ето защо не бива да поставяте такива продукти във вашите жилищни сгради: (Виж също: Отоплителни радиатори)



  1. Съседите могат чрез невежество да поставят биметални радиатори с меден пълнеж.

  2. Обикновената стомана дори има лош ефект върху алуминия, с изключение на поцинковани тръби.

  3. Оборудването в къщата може да включва котел с меден резервоар или топлообменник.


Може да се твърди, че батериите от Нова Флорида също са боядисани отвътре, което предпазва метала от контакт с вода. И ние ще попитаме: знаете ли за правилата за избор на зоните на анода и катода по време на електрохимичната реакция? Обикновено просто трябва да боядисвате мед, защото е неговата област на контакт с вода, която е критична. И ако има малка драскотина на звуковия лист (тръба) от алуминий, тогава на това място, бързо (много по-бързо, отколкото обикновено без боядисване) се развива корозия. Ето защо трябва да монтирате такива батерии с двойна грижа.

Отоплителна батерия с опция за разширение

Нека видим как са свързани алуминиевите радиаторни секции. За тази цел се използва обикновен ключ. Същата, която е сглобена и чугунени батерии от съветско време. Това е такава дълга фимка, в края на която от една страна има удебелен цилиндър, закачен от едната страна. От другата страна има отвор за монтаж или всяка друга стоманена пръчка с подходящ размер. Дръжката обикновено има разрези по дължината на участъка, поради което всички производители на сглобяеми радиатори се опитват да поддържат този параметър постоянна. В противен случай стандартният инструмент не отговаря на продуктите, което ще доведе до редица проблеми за организациите, участващи в инсталацията. В резултат на това те ще се занимават с черно PR на такива несмилаеми продукти, резултатът от такава кампания е очевиден - спадът в продажбите.

Така че от едната страна на секцията нишката е оставена, а от другата дясна. В резултат на това зърното, което също има различно рязане в краищата, въртящо се в определена посока, дърпа две части. Така че можете да сглобите алуминиев радиатор 12 части дълги или повече. Инсталацията се извършва от сглобки. Във всеки влизат от 1 до 6 секции. Факт е, че дръжката на стандартния радиационен ключ на дължина е точно това. Спомнете си, че пред всяка зърното ще има прорязване. Това ви позволява безпроблемно да откриете дълбочината, в която поставите ключа вътре. (Виж също: Карта на сайта 2)

Какво представлява зърното? За алуминиевите батерии тази част също трябва да бъде направена от алуминий или поцинкована стомана. Вярваме, че в първия случай е възможно да се натрупат части и това е отделен проблем. Теглото на алуминиевата радиаторна секция е относително малка, но те също са крехки. Много е лесно да разчупите нишката. Всеки нипел е малка клонка с две нишки:



  • от едната страна, отляво;

  • от друга страна, правилно.


Голям радиатор

Между тях се поставя уплътнение от силикон или друг материал. По-специално, в СССР това място може да бъде увито в санитарен фаянс. Вътре, зърното има перваза под ключа, в който влиза главата. Преди да започнете сглобяването / демонтажа, е необходимо да определите в каква посока да се обърнете. Обикновено се прави така.


Как правилно да разглобявате или монтирате алуминиев радиатор




Опитните хора съветват да не се опитвате да разберете как да разглобите алуминиевите радиатори от 10 секции. Пред нас е обикновено инсталирана батерия на стената, която изглежда еднакво от всички посоки. Но това не е съвсем вярно. Ако старите чугунени радиатори бяха наистина съвършено симетрични, то новите, просто показват формата си, къде да се обърнат. Обикновено има зъб в горната част на челната повърхност, която се огъва отзад, към стаята. Сега, ако погледнете директно към него, резбата вляво ще бъде оставена, а вдясно - надясно. Ние не настояваме, че всеки производител прави това, освен това можем да правим грешки. Всички тези предположения обаче могат да бъдат потвърдени, като се обадите на дилъра. (Виж също: Какви са радиаторите за отопление)

Това е единственият начин да се гарантира, че цената на секцията на алуминиевия радиатор не трябва да се изплаща отново поради счупената нишка. Всъщност, всяка батерия се доставя с четири ствола, две с ляво и две с дясно нарязване. Но в дупката те имат стандартна нишка. Ето защо, демонтирането от стената не струва нищо, а как да определим кой път да се обърнем, вече обяснихме. Когато футурките бъдат премахнати (не е необходимо да правите това от двете страни, вижте ситуацията), можете да започнете да използвате ключ през дупките. И тук радиаторите на Нова Флорида показват своята уязвимост. достатъчно помия да нараня железен лост или ключ за вътрешно покритие, за да се получи резултата, който се страхуваше - пукнатина, която ще предизвика шок галванична корозия. Не е много приятно.

Алуминиеви радиатори

Как може да се избегне това? Не знаем. И дори не кажете как да прецените дали се е появила драскотина. Тя дори не може да бъде видима за окото, дори и с фенерче в ръката му. Ширината на секцията алуминиев радиатор е малък (стандартно), но като се има предвид, оценка на състоянието на повърхността става много по-сложно, че каналът не винаги е кръгла (прилича на ромб или елипса). Ето защо ние препоръчваме, че топлопредаването на 1 секция от алуминиеви радиатори (повече от всички останали материали) се използва само когато се изпълняват цялостни проекти на къщи от основата до покрива. Разбира се, човек можеше да направи мед. Но такива конструкции не се продават. Вярваме, че те ще бъдат тежки и скъпи, докато медта се окислява доста добре във водата. Това, което не винаги е добро за здравето.

В крайна сметка, ние вярваме, че все още случаят е повече в цената. Освен това температурата на топене на алуминия е половината от тази, което прави производството относително евтино. Но в светлината на цената на чугунени модели, направени за произведения на изкуството, всичко това изглежда тривиално. В крайна сметка трябва да признаем, че не разполагаме с точен отговор на въпроса, защо не веднага да запълни цялата част от медта. И все пак тук са икономически съображения. Според някои данни вече са налични биметални батерии с медни вложки, а дълготрайните продукти не се произвеждат днес. Тук, може би, две причини: дълголетие и цена. Изненадахте ли се? А някои смятат, че от Calgon само вреда, и по-специално за реклама на перални и съдомиялни машини често се провалиха (ние сме склонни да мислим, че просто трябва да се дозира правилно означава). (Виж също: Как да изберем радиатори)

По принцип медните прибори служат по-дълго. Веригата е вече универсално изработена от мед, която има по-добра електрическа и топлопроводимост. Колко тежи алуминиевият радиатор? Около 1,4 кг. В този случай капацитетът на една част от алуминиевия радиатор варира около 0,4 литра. Да, мед тежи три пъти повече и струва повече. Той е още по-тежък от желязото, което е основата на стоманата. Но от какво правят паметници и клапани за топла вода? Струва ни се, че бронзовият радиатор би бил скъп, но който някога е виждал чугунен или алуминиев клапан, поставен на стъпало, където температурата достига най-малко 60 ° C?

Характеристики на радиаторите

Независимо от това, ниската цена е за алуминий. Но някой веднъж каза, че не е толкова богат, че да купува евтини неща. Поради нашите причини беше Ротшилд. Евтина реклама? Не можем да кажем точно. Но ако считаме, че топлопроводимостта на медта е един и половина пъти по-висока от алуминиевата, тогава количеството топлоносител може да бъде намалено. И това е значително намаляване на разходите за инсталиране и поддръжка на системата. Колко алуминиеви радиаторни секции на стая? Какъвто и да е отговорът, с една и съща форма на мед ще отнеме половината, а това някак си оправдава много тежест. Освен това, с главоболие се препоръчва да използвате медни монети в ръцете си. Те оставят зелен отпечатък и имат лечебен ефект. И някой ли чувал нещо такова за алуминиеви или стоманени лъжици?


Какво трябва да запомните за алуминиевите радиатори


Ето няколко неща, които всеки трябва да знае кой иска да се справи с алуминий:



  1. Размерът на ширината на алуминиевия радиатор не се различава от другите.

  2. Дизайнът на всички разглобяеми батерии е същият по отношение на монтажа.

  3. Алуминият лесно образува галванични двойки, където е донор, който се срутва. Изключения са магнезий, цинк, галванизирана стомана.
  4. (Виж също: Кой радиатор да избере)
  5. Монтажът и демонтажът трябва да се извършват много внимателно, за да не се счупи нишката.

  6. Този преглед трябва да се прочете поне в интерес на интереса. Ние не пишем износени неща!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Кои алуминиеви радиатори са по-добриКои алуминиеви радиатори са по-добри
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви отоплителни радиаториАлуминиеви отоплителни радиатори
Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?
Технически характеристики на алуминиеви радиаториТехнически характеристики на алуминиеви радиатори
» » Как да свържете секции от алуминиев радиатор
© 2021 BggeHat.com