Как правилно да свържете батерията със собствените си ръце

Преди да започнете да се извърши монтаж на батерии, трябва да направите всички препарати за придобиване на необходимите инструменти и материали, от които да избирате, на първо място, да вземе решение за начина на свързване, а не да се мъчи главата му, "как да се свържете батерията на загряване ръцете си?". Съществуват няколко метода, разбира се, които се различават помежду си.



  • Странична връзка. Много често в наши дни. Тук горната тръба на тръбата е предназначена за захранващата тръба, а долната - за тръбата за източване. Благодарение на този метод е възможно да се постигне най-високото ниво на топлопренос. Грешен връзка е налице, когато доставка тръба, свързана към долната част на дюзата - в този случай, загубата на топлина ще бъде около 7. радиатори с голям брой секции, така че често монтирани загуби в последната част отопление. За да се избегне това, се препоръчва оборудването да се оборудва с удължаване на притока на вода.
  • (Виж също: Схемата за свързване на отоплителните радиатори към тръбопровода)
  • Долна връзка. Типични за сгради с шикозен дизайн, където няма място за тръбите и те просто са маскирани под пода, а също и зад перваза. Можем да кажем, че този вариант е най-естетически, а в този случай клоните на тръбите трябва да изглеждат надолу.

  • Диагонално свързване на отоплителните батерии. Този метод се препоръчва да се избира при създаване на отоплителна система, където основното място се заема от радиатори с множество секции. В този случай, веригата, свързваща нагревателни панели, е както следва: стойността на подаващата тръба се добавя към горната дюза, така че, от друга страна води от дъното.

  • Серийна връзка. В този случай вътрешното вътрешно налягане принуждава охлаждащата течност да се движи там. Незаменим Маевски кран насърчава освобождаването на въздуха. Единственият недостатък тук е трудността да се замени повредена тръба - това може да стане само при пълно припокриване на цялата система.
  • (Виж също: Как да инсталирате правилно един газов котел сами)

Диаграми на отоплителната схема



  • Паралелна връзка. Това означава в системата наличието на вградена топлинна тръба, през която ще се извършва подаването на охлаждаща течност. По същия начин се прави предизвикателство. Монтирането от двете страни на кранчетата улеснява простото подмяна на дефектното устройство. Ниското налягане оказва неблагоприятно въздействие върху отоплението - нагревателите не се затоплят правилно.


По този начин опциите за свързване на отоплителните акумулатори са поразително различни. При избора на метод трябва да се вземат предвид всички фактори. Например, странична връзка, поради по-ниска консумация на тръби, също изисква по-малко разходи. Тази опция е идеална за частни къщи и вили, апартаменти.

Диагоналното свързване се използва най-добре в едноетажни сгради, тъй като мултисекционните модели допринасят за отоплението на големи площи. Разбира се, най-универсалният начин е да се нарече долната връзка, тъй като интериорът няма да пострада и топлинната мощност е висока, но за такъв лукс ще трябва да платите изцяло. (Виж също: Загряване на водата от собствените ръце)


Инструменти и материали


Последователното свързване на отоплителните акумулатори изисква наличието на необходимите части и инструменти, които допринасят за правилното и висококачествено изпълнение на работата в зависимост от конкретния дизайн. За свързване към еднотръбно отопление се изисква елемент, като например байпас. Благодарение на това е много удобно да изключите радиатора в случай на неизправност без общо изключване на отоплителната система. Разбира се, че всеки определен вид радиатор изисква наличието на определени подробности, същото важи и за схемата на свързване.

Така че, след избора на метода за свързване и закупуване на радиатори, е необходимо да се справим с избора на резервни части за тях - куплунги, ъгли, всички видове адаптери и зърната. И не избирайте твърде сложните детайли, които изискват специални познания в инсталацията, особено ако връзката на радиаторите е за първи път.

Последователно свързване на отоплителните акумулатори



Задължително е закупуването на заключващи винтове и трябва да се обърне специално внимание на опциите на радиатора. Освен това не можете да правите без специализирани бормашини, които имат определена нишка, подходяща за съществуващите тръби и размери, съответстващи на инсталирания нагревател. Към същия комплект се препоръчва да изберете подходящи фючърси. Разбира се, правилното свързване на отоплителни батерии не може да направи без Майевски кранове, тяхната покупка също трябва да бъдат предвидени. (Виж също: Как да свържете радиатора)



Основният инструмент, без който няма да има връзка с един акумулатор, е верижният ключ с няколко клавиша с необходимите размери. Изпълнението на издухванията се препоръчва да се извършва изключително съгласно препоръките, в противен случай ще се осигурят изтичания и гейзери в помещенията. Другите материали, които съставят комплекта за инсталиране на батериите, са:



  1. уплътнител;

  2. уплътнителна лента;

  3. теглене с маслена боя.


В този случай скобите са с ъглова форма и камшик. В този случай ще са необходими щифтове за стенния монтаж на нагревателя, а тук имаме предвид стени, изработени от следните материали: гипс, дърво, бетон и тухли. Ъгълът се препоръчва за архивиране и други подробности: винтове, винтове и, разбира се, дюбели. Монтирането на пода изисква собствени специфични части.


Изчисляване и оформление на местоположението




Свързването на отоплителните акумулатори със собствените им ръце трябва задължително да включва предварително изчисление на местоположението, което позволява правилно инсталиране. На първо място, необходимо е да се изчисли позицията на нагревателните тръби, така че те да се поставят под малък наклон, съответстващ на посоката на движение на охлаждащата течност. (Виж също: Как схемата за парно отопление)

Свързване на отоплителните батерии

Лошото им положение ще застраши събирането на въздух и, разбира се, постоянното изпомпване. Друго правило, което осигурява качествена инсталация, е изчисляването на инсталацията по такъв начин, че централната ос на устройството съвпада с отвора на прозореца, така да се каже, минаващ през центъра му. Грешка от няколко сантиметра е допустима. Тези изисквания обаче не са толкова тежки, но по отношение на следното е силно обезкуражено да ги нарушават.



  1. Наклонът на частите на захранващия елемент към радиаторите трябва да бъде около 0.005, докато най-добре е да го доведете до стойност от 0.01. По този начин отклонението на метъра на тръбата по посока на циркулацията трябва да бъде около 0.5 см. Всички методи за свързване на отоплителните батерии включват изчисляване на това отклонение по отношение на дължината на тръбите.

  2. Не поставяйте батерията по-близо до подовата настилка от 6 см.

  3. Не поставяйте батерията по-близо до перваза на прозореца по-близо от 5 см.

  4. Не поставяйте батерията близо до стената, трябва да я извадите от повърхността на поне 3 см.

  5. Не забравяйте да обърнете внимание на вертикалните и хоризонтални, следвайте указанията им.


Изборът на нагревателя по броя на секциите ви позволява да изчислявате с точна точност необходимия брой от тях по отношение на отоплението на необходимото помещение. Но закрепването не се извършва от изчисляването на секциите, но от изчисляването на разстоянията се изисква един фиксиращ елемент на квадратен метър, в този случай скоба.

Поради това изчисление се извършва маркировка, след което се пробиват дупки. Все пак е по-добре да бъдете отново презастраховани и да проверите отново разстоянията на местата за закрепване. След това дюбелите се натискат в подготвените отвори, след което скобите се завинтват в тях. Подходящата маркировка е гаранция за здрава инсталация на радиатора.

Свързване на отоплителните акумулатори в апартамента


Последователност на инсталиране и подмяна на стари батерии


Връзката на отоплителните акумулатори в жилището, както и в останалите жилищни сгради, се извършва съгласно алгоритъма на последователните действия. На първо място се извършват маркировка и пробиване на отвори, в които скобите се задвижват по-късно. Освен това тези устройства трябва да бъдат прикрити и циментирани с цимент.

След приключване на подготвителната работа, радиаторът се монтира и защитният филм не се отстранява. Не забравяйте да се уверите, че дъното на нагревателя е стегнато и добре монтирано на крепежните елементи.

След монтажа започва процесът на свързване на отоплителната система. Най-напред тръбите се тръбват и свързват с тръби с радиатор. По-добре е да свържете отоплителната акумулаторна батерия и по какъв начин към клиента, но въздушният отвор трябва да бъде инсталиран задължително в горната част на устройството. Важно е да запомните, че вентилационната част на въздухопровода трябва задължително да бъде монтирана в изправено положение. След като инсталацията приключи, можете да премахнете филма и да се възхитите на свършената работа.

Как да смените старите нагреватели или как да свържете допълнителна отоплителна батерия - въпроси, които изискват един отговор. На първо място, следва да се отбележи, че със собствените си ръце, за да извършите процедурата по безопасен начин в собствения си дом, а към апартамента има риск от увреждане на цялостната система за отопление, за които останалата част от наемателите не ще бъда благодарен за вас.

Разбира се, първо трябва да отсечете водата и да я източите в тръбите и радиаторите. Тази процедура се прави най-добре с помпа. Необходимо е да изберете нов радиатор, като вземете предвид вече съществуващата отоплителна система и начина на свързване. След това алгоритъмът на действията е подобен на първоначалната инсталация на батериите и включва следните точки:



  • демонтиране на старото устройство;

  • маркиране на местата за монтаж на закопчалки за новия;

  • монтаж на крепежни елементи;

  • монтаж на инсталационния комплект;

  • тръбна връзка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Свързване на радиатори в апартамента с еднотръбна и двутръбна схемаСвързване на радиатори в апартамента с еднотръбна и двутръбна схема
Трябва ли да инсталирате радиаторите, преди да започнете работа?Трябва ли да инсталирате радиаторите, преди да започнете работа?
Как да свържете правилно радиатораКак да свържете правилно радиатора
Монтаж на отоплителни радиатори видове свързване в апартамента, частна къщаМонтаж на отоплителни радиатори видове свързване в апартамента, частна къща
Отоплението в частна къща е по-добре да избирате?Отоплението в частна къща е по-добре да избирате?
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Как да направите и инсталирате разширението на потока за биметална батерия?Как да направите и инсталирате разширението на потока за биметална батерия?
» » Как правилно да свържете батерията със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com