Как да направите и инсталирате разширението на потока за биметална батерия?

Разширението на потока за биметална батерия решава проблема с неравномерното нагряване. Такова устройство е трудно да се купи в специализирани магазини, така че в повечето случаи то трябва да бъде направено на ръка.

Какво ще стане, ако радиаторът не се загрее напълно?

Много собственици са изправени пред неприятен проблем, а именно, че напълно нова биметална батерия, инсталирана и свързана с всички правила, не иска да се нагрява равномерно. Първите 3-4 секции в радиатора се затоплят, както се очаква, но останалите остават студени. Ако срещнете тази ситуация, първо трябва да сте сигурни, че въздухът не е влязъл случайно в нагревателя (по време на монтажа). Всеки водопроводчик лесно ще определи това. Ако няма въздух, имате две възможности:

  1. 1. Свържете отново радиатора с помощта на диагонална верига за подаване на охладител.
  2. 2. Купете или направете специално специално разширение на потока.
Биметален радиатор

Биметален радиатор

Първият вариант изисква доста пари. Освен това, не всеки собственик на дома иска да свърже отново батерията, защото подобна операция гарантира, че ще разваля целия интериор в стаята. Ако наскоро сте извършили основен ремонт, свързването на радиатора ще бъде напълно неприемливо за вас. Така че, трябва да потърсим друг изход. Решаването на проблема ще бъде разширение на канала за радиатора. Още за него.

Условия за използване на удължител - подходящ ли е навсякъде?

Удължението е просто устройство, което значително увеличава преноса на топлина от биметалните батерии и повишава ефективността на отоплителната система. Разширението се използва за радиатори с брой секции от 10 и повече, които са свързани в странична схема. Адаптацията, която ни интересува, гарантира диагоналното вътрешно движение на гореща вода. Така без да е необходимо да се променя съществуващата схема на свързване.

Използването на разширение на потока е възможно за батериите, които са свързани към система за отопление на дома чрез конвенционални батерии с американски. Това означава, че на връщащите тръби и на подаването на охладител трябва непременно да има спирателен вентил. Ако не, не можете да свържете удължителен кабел. Ще трябва да се обадим на водопровод и да извършим трудоемка процедура за повторно свързване на радиатора.

Възстановяваме функционалността на нагревателя

Нека разберем как да направим удължителен кабел. За начало трябва да запасите следните инструменти и материали:

  • съединител за запояване (двадесет);
  • парче медна тръба със стена, по-голяма от 1 mm и напречно сечение от 18 mm;
  • регулиран от газовата горелка с дюза;
  • рязане на тръби (това ще позволи да се изреже без деформация необходимата част от тръба от мед);
  • припой;
  • метална четка;
  • (без него няма да е възможно да се отстранят качествено бръчките в краищата на тръбния продукт);
  • твърда четка;
  • силиконово уплътнение;
  • flaker (вместо това можете да използвате разширител на тръби).

Сега, когато сте напълно подготвени, можете да започнете процеса на възстановяване на нормалната работоспособност на радиатора от биметала. Блокирате спирателните клапани на тръбите, които отиват към батерията. Ако се изпълнява еднотръбна връзка, затворете едно докосване. След това източете водата на радиатора.

Разширение на течаща глава с термична глава

Разширение на течаща глава с термична глава

Теоретично удължителният кабел може да бъде монтиран на батерията без демонтиране на отоплителния уред. Но би било неудобно да се извърши такава процедура. Ето защо се препоръчва да извадите радиатора. Не е трудно да се направи това. Развийте щепсела с щепсела. Проверете състоянието на силиконовото уплътнение веднага. Ако остане много да се желае, поставете нов елемент. Гащеризонът струва една стотинка и в същото време изпълнява важна функция. Проблемът в този случай не си заслужава. След това изключете радиатора от тръбите и внимателно го извадете от скобите. Можете да продължите към основната фаза на операцията.

Изработваме и инсталираме удължителен кабел - минимални разходи и отличен резултат

Преминаваме до основното нещо. Преди всичко, отделете парче от необходимия размер от парчето медна тръба, като използвате резачка за тръби. Краят на продукта трябва да се окаже наистина равен. Това може да се постигне, ако тръбата се държи строго перпендикулярна на режещия инструмент. С помощта на твърда четка внимателно отстранявайте бръчките от ръба на изрязания продукт и след това вземете стоманата и обработваме вътрешната повърхност на медната тръба.

Инсталиране на Flow Extender

Инсталиране на Flow Extender

Важна точка! Някои майстори се опитват да шлайфат тръбата с шкурка. Това е категорично неприемливо. Винаги помнете, че медта в структурата му е много мек материал. Ако го обработвате с шкурка, абразивните чипове ще останат на тръбата, което няма да ви позволи да произвеждате висококачествено и надеждно запояване. След това направете следното:

  • Нанесете потока за запояване към тръбата и направете втулката. С помощта на четка равномерно разпределете композицията. Не прилагайте твърде много поток. Когато започнете да изпълнявате дажбата, излишният обем ще се надуе в епруветката и ще се втвърди в нея. След това, по време на работата на отоплителната система, такава замръзнала капчица ще предизвика силен шум, когато охлаждащата течност се движи през батерията.
  • Поставете домашната удължителна тръба в тръбата. Извлеченият поток се отстранява с парцал или нормална салфетка.
  • Загрявайте краищата на тръбите на газовата горелка. Отоплението продължава, докато спойката стане сребриста. Този цвят показва пълната наличност на потока.
  • Нанесете спойката върху фугата на тръбните продукти и наблюдавайте как потокът започва да се стопява, запълвайки микроскопичните пролуки и всички налични кухини.

Спойлерът се изпомпва в момент, когато потокът започва да се събира в капчици. Необходимо е краищата на тръбите да се държат в пресован режим още 1-2 минути. Това време е достатъчно за качеството на заваряването на спойка. За това по принцип всичко. Оценявайте работата си. Поставете домашния удължителен кабел в радиатора и поставете нагревателя на място. Затегнете корк и се радвайте на равномерното загряване на акумулатора, благодарение на тръбата, направена от ръцете.

Дължината на удължителния кабел може да е различна. Но обикновено се прави така, че нейният край да е в средата на последната част на биметалната батерия.

Някои експерти обаче съветват устройството, описано в статията, да не е повече от средата на радиатора. И последното. Не се опитвайте да инсталирате удължителен кабел от мед на алуминиеви нагреватели. В този случай ще се наблюдава химичното взаимодействие на цветните метали. Това с течение на времето ще доведе до образуването на оксид върху тръбите и тяхното унищожаване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Разходите за инсталиране на радиатор и правила за инсталацияРазходите за инсталиране на радиатор и правила за инсталация
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Температурен контролер за отопление Как да намалим разходитеТемпературен контролер за отопление Как да намалим разходите
Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?
Инсталиране на термостата на радиатораИнсталиране на термостата на радиатора
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
» » Как да направите и инсталирате разширението на потока за биметална батерия?
© 2021 BggeHat.com