Смяна на отоплителните тръби

С течение на времето всяка отоплителна система е разрушена и значително по-малко затопля стаята. Това е особено важно за старите къщи. В повечето от тях тръбите и акумулаторите са от чугун, на много места са били корозирали и започват да излизат. Или са изковани по време на работа на солни отлагания и не са в състояние да осигурят необходимия топлообмен и транспортиране в точния обем на охлаждащата течност. При такива условия е необходима подмяна на отоплителните тръби, тръбите и радиаторите.
подмяна на тръби за отопление
Подмяна на тръби, тръби и радиатори

Какво стои зад това?

Не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Технически, замяната на ремаркетата е достатъчно проста. Въпросът е, имате ли право да направите това? И кой ще бъде отговорен за последствията. И има още един проблем - как да подмените решетката в апартамента (вашето) ще бъде свързана с това, което съседите са направили (отгоре и отдолу).

Във всеки случай е доста трудно да се намери еднозначно решение. Всичко зависи от конкретната компания за управление (МК) и от шлосера, както и от вашата постоянство и решимост да се противопоставят на арестите на Наказателния кодекс. Съгласно действащите нормативни документи вътрешното отопление, което включва: реновители, нагревателни елементи, затварящо и регулиращо оборудване - се отнася до общата собственост.

подмяна на отопление
Централно отопление в сутерена на многоетажна сграда

Следователно, неговата поддръжка, включително подмяна на отоплителни тръби в апартамента, вече сте платили в месечните плащания по позиция "разходи за домакинство". Това е мястото, където възниква основното противоречие - вие сами нямате право да правите нищо и Наказателният кодекс няма да направи нищо за своя сметка. Всяка промяна, подмяна на отоплителните тръби се изпълнява с враждебност и в най-добрия случай ще бъдете помолени да го направите за своя сметка.

Вярно е, че има един нюанс. Ако оттегляне от щранг obschedomovogo са спирателен кран, разположени зад него - е вашият имот, ако това не е кран - общата къщата, и тя разполага с който и да е от Наказателния кодекс или на общото събрание. Това е доста сложен въпрос и може да се наложи да се потърси помощта на адвокат, ако, например, действителната подмяната на тръбите на ПП.

Много по-лесно е да правите подобна работа в собствения си дом. В този случай няма описани трудности и можете да промените отоплението в частна къща по всяко време, ако сте, разбира се, собственикът.

подмяна на отоплението в апартамента
Пример за замяна на част от стъпалото

И как да направите това?

Но като оставим настрана въпроса кой трябва да направи какво и какво да поеме отговорността, ще разгледаме чисто технически как е възможно например да смените старите тръби с пластмасови тръби. Това ще премахне износените и запушени тръби, поставяйки нови и по този начин ще помогне за решаването на проблема как да се увеличи топлопредаването на отоплителната тръба - чрез преминаване на повече топлоносител.

В този случай работата на твоята работа ще бъде от решаващо значение за това, което си струват вашите съседи. Ако съседите отгоре вече са променили металната тръба на решетката до полипропилен, тогава трябва да поставите същото.

Най-добре е да успеят да се споразумеят за възможността да се свържат с тях. В този случай изпълнявате демонтирането на отоплението в апартамента, т.е. извадете всички стари тръби, отрежете адаптера от пластмасата към метала от ближния, определете желаната дължина на тръбите, която трябва да поставите. След това металът, изрязан от пода, се изважда, вместо него се вкарва пропиленова тръба и се свързва със съществуващите от съседите през пропиленовото съединение.

как да се увеличи топлопредаването на отоплителната тръба
Свързване на метални и полипропиленови тръби със специален съединител


В тези случаи, когато металът е оставена на съседите и те нямат право да правят на кръстопътя да се припокриват, ще трябва да отрежа тръба под тавана, както и неговите остатъци от нарязани нишка. Той поставя преходен съединител върху полипропилен, добре, той се свързва със съответната тръба.

Ако искате резервното отопление в апартамента да е завършено, т.е. планирайте и подменете радиаторите, тогава трябва да започнете да работите с тях.

Има доста и различни видове, но независимо от това съществуват общи правила, чието изпълнение ще даде добър резултат:

  • Всички радиатори в апартамента трябва да бъдат разположени еднакво на същото ниво;
  • батерията трябва да е строго вертикална;
  • горната му част трябва да бъде на 5 см под прозореца и на шест инча над пода;
  • при закрепване на радиатора към един квадратен метър от неговата повърхност трябва да има една монтажна скоба;
  • предната повърхност на акумулатора трябва да излиза извън ръба на перваза на прозореца.
подмяна на отоплителни тръби в апартамента
Правилната инсталация на радиатора

Какво друго може да се направи, за да се подобри отоплението в апартамента?

Ако зададете задача за себе си как да подобрите отоплението в апартамент, тогава е възможно тези мерки да не са достатъчни за това. В много случаи добър резултат се постига чрез обикновената изолация на прозорците, която намалява загубите на топлина. Топлоотразяващ филм, разположен на стената зад радиатора, също може да бъде полезен. Заедно с факта, че ще се извърши подмяната на отоплението (тръби и запушени батерии), такива мерки ще осигурят допълнителна топлина в апартамента.

подмяна на тръби за отопление
Екран от фолио зад радиатора

В същите случаи, когато искате да имате пълна независимост и не зависи от момента на стартиране на централното отопление, си струва да мислите как да конвертирате отоплението в апартамент в индивидуален. Задачата далеч не е проста, но ако имате газова колона, възможно е да имате разрешение да изключите централното отопление и да поставите своя собствен газов котел.

Разбира се, това ще изисква значителни финансови разходи и дългосрочна координация, което не е задължително да приключи успешно. Но подмяната на отоплителната система (централно към индивидуалното отопление) ще ви позволи да регулирате в апартамента си както температурата, така и възможността за включване на отоплението по всяко време, което желаете.

В много случаи, особено в стари къщи, отоплението работи много години, а понякога и тръбите са запушени с натрупвания на соли и под влиянието на корозия започват да текат. Едно от мерките за подобряване на отоплението в апартамента е подмяната на тръби, решетки и радиатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Как да смените батерията в апартаментКак да смените батерията в апартамент
Смяна на отоплителните акумулатори в апартаментаСмяна на отоплителните акумулатори в апартамента
Тръби за отоплениеТръби за отопление
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
» » Смяна на отоплителните тръби
© 2021 BggeHat.com