Монтиране на самонагряващи батерии

Описва всички видове отоплителни акумулатори, планира се инсталирането на отоплителни батерии от различни материали. Казано е как да изберете необходимите радиатори за къща, офис или предприятие. Предоставя съвети и препоръки за инсталиране на отоплителна система.

Всички батерии или радиатори в крайна сметка се износват и трябва да бъдат подменени. Инсталирането на отоплителни батерии се изисква и в новопостроени жилищни сгради. Също така, подмяната на отоплителните батерии може да включва основен ремонт на къщата или апартамента. Ако старите конвектори са износени, те трябва да бъдат заменени с нови метални радиатори. При инсталиране на отоплителна система трябва да спазвате определени правила. (Виж също: Как да инсталирате термични глави за радиатори със собствените си ръце)

С добър ремонт всички тръстики, тръби и радиатори ще бъдат скрити зад фалшивата стена. Ако видите, преди да е нормална конвектор, което не е смачкана, а не пребит и ръждясал, и добре стопля дома си, можете да ги оставите, но ако промените, след което металните радиаторите. При избора на радиатори възниква въпросът кои да избират и от кой производител? Няма универсален отговор и златна формула, защото ситуацията на пазара на радиатори се променя почти ежемесечно. По-рано конвенционалните блок батерии бяха популярни, а модерният пазар беше изпълнен с бързооборотни радиатори, които бързо се разпадат или слабо се повишават.

Видове отоплителни акумулатори


Видове отоплителни акумулатори


Фигура 1: Видове отоплителни акумулатори



Панелни отоплителни радиатори от стомана


Най-популярните и популярни днес са стоманени панелни радиатори. Монтажът на отоплителни батерии от чугун е най-простият и най-разбираем. Те се използват както в апартаменти, офиси, вили, така и в промишлени предприятия. Компактният корпус на този радиатор идеално се вписва във всеки интериор на апартамент или къща. Освен това панелните радиатори имат доста високи температурни характеристики.

Панелни отоплителни радиатори от стомана


Фигура 2: Радиатори за отопление на стоманени панели



Радиатори от секторен чугун


Най-старият тип отоплителни акумулатори, използвани през миналия век. Те се доказаха като надеждни, практични нагреватели с много висока топлинна мощност. Поради големия си капацитет те са най-подходящи за системи за отопление с твърдо гориво. Те остават горещи дълго време след изключване на котела. (Виж също: Монтаж на системи за самозатопляне)

Радиатори от секторен чугун


Фигура 3: Радиатори за радиаторни радиатори



Секционни алуминиеви радиатори


Такива батерии са по-рядко срещани, но те също имат място за използване в отоплителната система. Те затоплят стаята по-бързо, но те не държат топлината за дълго. Монтажът на отоплителни батерии, чиято цена е много по-висока от тяхната чугунена колекция, ще вземе предвид характеристиките на материала. Алуминиевите радиатори са склонни да взаимодействат с киселини, така че те могат да се използват само за отопление на водата.

Секционни алуминиеви радиатори


Фигура 4: Секционни алуминиеви радиатори



Семинарни биметални радиатори


Изработен от такива радиатори, изработени от стомана и алуминий. Те имат двойни характеристики на стоманени отоплителни батерии и алуминий. Бързо отоплявайте къщата, но не я затопляйте. Тези радиатори не понасят падане на налягането в системата, така че те имат повече недостатъци, отколкото предимства.

Семинарни биметални радиатори




Фигура 5: Семинарни биметални радиатори



Стоманени панелни радиатори


Това е златната средна между чугунени радиатори и алуминий. Получават се елементи от отоплителната система, изработени от щамповани корозионни листове, които образуват вертикални канали, обединени от хоризонтално разположен колектор. Има: (Виж също: Монтаж на системи за самозатопляне)

  • Единичен ред;

  • Двоен ред;

  • три-ред;

  • С ребра;

  • Няма ребра.


Радиатори от стоманени панели без ребра


Фигура 6: Радиатори за отопление на отоплителни тела от стомана без ребра



Подготовка за монтаж на отоплителна система


При подготовката на проект за изграждане е необходимо да се даде приоритет на отоплителната система на Вашата сграда. Тя може да бъде електрическо отопление или газ. За електрическо и газово отопление ще трябва да закупите подходящ котел (който може да се комбинира), който ще поддържа температурата в къщата на същото ниво. Инсталирането на отопление у дома ще доведе до много време, материали и пари, но без нагряване с нашия климат не може да направи.

Отоплителната система се използва с много видове тръби (стомана, метал-пластмаса, мед, полипропилен). За всяка сграда се използва индивидуално изчисление на топлината, което ще позволи да се определи мощността на радиаторите, тъй като са разположени радиаторите в новите сгради. Те са по-практични и икономични. Също така в проекта можете да посочите с изпълнителя моментите, свързани с монтажа на топъл под.

Тръбите ще трябва да преминат под мястото, където искате да имате топъл под. Когато къщата е завършена до ключ, обзавеждане с мебели, можете спокойно да спрете и да се насладите на новите апартаменти. За да извършите инсталирането на отопление от собствените си ръце, няма да бъде трудно само ако преди това трябваше да го направите. Към днешна дата, радиаторите на големи и добре познати производствени компании се оказаха най-добрите. (Виж също: Как да разглобяваме отоплителна батерия)

Монтаж на отоплителна система


Фигура 7: Монтаж на отоплителната система



Предимства на модерните радиатори



  1. Тръбите на тръбите са направени на специална система, в която няма нипел и уплътнение. Такава система е трайна.

  2. Температурата на течността в тези нагреватели може да достигне 140 ° C и няма да има прекъсване на системата.

  3. Дебелината на вашите вътрешни стени е равна на дебелината на конвенционалната водопроводна тръба. Благодарение на това батерията или радиаторът могат да издържат на налягане до 100 атмосфери.
  4. (Виж също: Как да изберем електрически радиатор)

Критерии за избор на отоплителни акумулатори


Собствениците на къщи ще оценят, че водата, маслото, антифриза и дори пара може да се използват като охладител. Но най-важното в радиатора е високата топлинна мощност. Всеки раздел на батерията дава почти 200 вата. Преди да закупите батерия, си струва да се консултирате със специалисти, които ще инсталират и свържат отоплителната система. Демонтажа на старата отоплителна система трябва да се извърши много внимателно.
Важно! Преди да рязате тръби, е необходимо да затваряте решетките и непременно да източвате водата от тръбите, които могат да останат.

Характеристики на инсталацията на отоплителната система


След като изрежете стари радиатори, трябва да инсталирате нови отоплителни акумулатори, чиято цена зависи от материала. Естествено, най-добрият материал е материалът, от който се състои цялата отоплителна система. Ако всички тръби са изработени от полипропилен, е необходимо да се използва. Ако целият монтаж на системата се основава на метал, купете метални радиатори и тръби.

Съвет! Преходът на материала от един към друг е създаването на специално резбово съединение и потенциално опасно съединение, така че не променяйте материала на вашата отоплителна система, ако не искате много проблеми.

Съвет! Не скривайте тръбите в стената, но е хубаво, но ако трябва да поправите тръбите, усилията ще се увеличат. За отоплението на тръбите също не е правилният избор. Най-добре е да ги скриете зад така наречената фалшива стена.

Мнозина твърдят, че скриването на тръбата значително намалява площта на апартамента, но това е незначително увеличение на общата площ на жилищата, особено след като тези места едва ли ще бъдат използвани по някакъв начин. Пространството над прозореца също не принадлежи към полезния район.

Чрез оборудването на стаите с фалшива стена ще получим удобен достъп до тръбите, широки прозорци, върху които можете да поставите саксии с цветя. В допълнение, това ще спести пари.

Съвети за инсталиране на батерии


Ако имате всички необходими умения и сте решили да направите самата инсталация на отоплителни батерии, тогава трябва да знаете някои особености на този случай. Трябва само да огънете тръбите с помощта на специална тръба.

Важно! Ако забележите, че майсторите работят без специален инструмент, отоплявайте тръбите и ги огъвайте с ръце, ще бъде по-добре да откажете услугите на тези господари.

При горещо огъване тръбата се сплеска, което води до намаляване на производителността. Много специалисти успяват да огънат тръбата, така че да няма преходен конектор.

Това е забранено! Забранено е заваряването на тръбите и батериите на отоплителната система независимо! Това е работа за професионални заварчици.

Монтаж на батерията


Фигура 8: Монтиране на батерията



Проектиране на резбови връзки за отоплителни тръби


Дизайнът на резбови връзки също не е незначителен вариант. Да вършиш напълно без тях няма да работи. Биметалните радиатори на метални тръби не могат да бъдат заварявани, така че при входа и изхода на радиатора трябва да поставите кран или регулиращи вентили. Те са инсталирани на резбови връзки. За трайни резбови съединения е разрешено да се използва само ленен материал със специална навиваща се ролка от строителна лента.

Това е забранено! Използвайте други видове материали, с изключение на лен, за да създадете резбова връзка.

Тръбата на стъпалото трябва да минава на 50 см от стъпалото. Правилните тръби не трябва да се намират само на известно разстояние един от друг, но трябва да имат и известен наклон.

Важно! Уверете се, че тръбите са инсталирани на склон.

Последният етап от инсталирането на отоплителна акумулаторна батерия е защитата на тръбите. Всички фуги и тръби трябва да бъдат обработени с шкурка. Скъсване е необходимо до момента, когато се появи лек блясък. Тогава тръбите трябва да бъдат обезмаслени, като не само помазват разтворител, но и ги измиват.

Интериорен дизайн с модерни радиатори


Фигура 9: Интериорен дизайн с модерни радиатори

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
Как да изберем размерите на радиаторите?Как да изберем размерите на радиаторите?
Бойлери с плоски нагревателиБойлери с плоски нагреватели
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
Правила за инсталиране на радиаториПравила за инсталиране на радиатори
» » Монтиране на самонагряващи батерии
© 2021 BggeHat.com