Решетки на прозорци заварени

За да се предпази дома или офиса от проникване отвън, има различни начини, например, оборудване на прозорци с метални решетки.

Днес почти всеки собственик на частна собственост или апартамент, разположен на първия етаж, монтира решетките по прозорците на заварени или подправени прозорци.

Освен това такива конструкции могат да си позволят както богати граждани, така и семейство със среден доход, тъй като ценовата им гама е предназначена за хора от различни категории.

Монтирането на решетки на прозорци ще бъде правилното решение за:

  • селска къща със сезонен или постоянен адрес;
  • офис и апартамент, разположени на последния или първия етаж на висока сграда;
  • жилищна или складова част, която е обърната към визьора на сградата;
  • помещения, чиито прозорци се намират в близост до противопожарните или водопроводите;
  • организация, чиято рамка за сигурност е необходима, за да ограничи достъпа до прозорци, включително отвътре.

Основните предимства

Ако все още не сте решили да купите решетка на прозорците, внимателно проучете предимствата им:

  • Такива дизайни съчетават елегантност и елегантност. Дори и най-простият рисунък ги гледа хармонично и стилно;
  • те бързо се произвеждат и се монтират бързо;
  • Мрежите, направени по заваръчен начин, са надеждни. За тяхното производство се използва силна стомана, която не подлежи на корозия. Крайният продукт е покрит със специален състав, който увеличава експлоатационния живот.
  • ако е желателно, възможно е да се сведат до минимум производствените разходи за време, това се постига чрез липсата на твърде сложни модели и фалшиви елементи;
  • повечето производители предлагат широка гама от продукти, така че изборът на дизайн, който ви подхожда точно по външен вид и цена, няма да бъде труден.

Много от производителите са готови да работят върху чертежите и размерите, предоставени от клиента.

Класификация на метални решетки

Решетките на прозорците могат да бъдат заварени, подправени и комбинирани. Кованите продукти се считат за най-скъпи, тъй като технологията на тяхното производство е доста сложна. При желание е възможно да се комбинират заварени и ковани елементи. Такива продукти се произвеждат главно за индивидуални поръчки. Напълно заварените конструкции са най-достъпни и в същото време притежават всички необходими характеристики за защита на помещенията.



Модерни решетки на заварени прозорци - практични и надеждни продукти са идеални, ако има нужда от надеждна защита за минималните разходи. Те са разделени на няколко сорта, които се различават един от друг в дизайна, времевите разходи за производство, метода на инсталиране и съответно разходите.

  • Скритите решетки са може би най-надеждните. Инсталацията е направена директно на стената на сградата, така че е почти невъзможно да се отворят без инструменти и шум.
  • Плъзгащите структури - са направени така, че да е възможно да се отварят, например с помощта на специален ключ. Такива решетки се инсталират в институции, където може да се наложи спешна евакуация на хора, например в училища, болници.
  • Плъзгащи - ако е необходимо, се движат в различни посоки, оборудвани със скици. Те са удобни, но не са достатъчно надеждни.

Сваляеми стоманени решетки на прозорците - монтирани в отвора с помощта на болтове. Те се считат за "най-слаби" дизайн - ако е необходимо, те могат да бъдат отстранени чрез счупване на стъклото и отвиване на болтовете.

Принципи на подбора на решетките

Днес голям брой фирми произвеждат и продават решетки за прозорци. Никога не трябва да бързате, като спирате в първата компания, която се намираше. Ако е възможно, сравнете цените за идентични продукти от няколко производителя, в повечето случаи те са коренно различни. Няколко фактора служат като причина за това. Първо, ако дадена компания използва наети машини за работа, тя е принудена да надцени стойността на продукта, тъй като е необходимо да "отблъсне" цената на лизинговия договор. На второ място, може да се случи да стигнете до фирма, която се занимава само с продажбата на продукти, а не с тяхното производство. Тук надценката може да бъде дори по-висока, защото при закупуването на компанията се изразходва не само за стоките, но и за транспорта. Определяйки къде да поръчате решетките на прозорците, обърнете внимание на материала, с който работи производителят. Неговото качество и надеждност трябва да бъдат потвърдени с подходящи сертификати. Функционалността на готовия продукт и неговият експлоатационен живот до голяма степен ще зависи от изходния материал.

Монтажът на решетки също е сериозен въпрос. Най-добре е да се даде предпочитание на фирмата, която предоставя услуги и инсталиране. В крайна сметка, в този случай, гаранцията ще се разпростира не само върху стоките, но и върху инсталацията. И това е огромен плюс във ваша полза.

Голяма роля в избора на компания играят нейната репутация. Обърнете внимание на всичко: професионализма на представителя, неговата способност да провеждате разговор и да давате подробни отговори на въпросите.

Препоръчително е да се изследват отговорите на хората, които преди това са се обърнали към фирмата. Можете да го направите на официалния сайт. Между другото, присъствието на собствения си интернет ресурс говори за известна слава и сериозен подход към бизнеса.

Процедура по поръчка

След като сте решили с производителя, можете да поръчате решетките по прозорците. За да направите това, трябва да се обадите на уред за измерване на къщата. Силно се обезсърчавате да правите измервания сами, защото дори и най-малката неточност може да доведе до факта, че крайният продукт не се вписва в размер. В този случай фирмата няма да носи отговорност за грешката, а вашето време, нерви и пари ще бъдат изхабени. Извикването на уреда е предимно безплатно, така че не губите нищо, а напротив, придобивате увереност, че всичко ще бъде направено правилно.

Когато се определят всички необходими данни, трябва да посетите офиса на фирмата, да подпишете документите, които ще посочат времето за завършване, цената и датата на инсталиране. Може би е необходимо да се направи минимално авансово плащане, тук всичко зависи от характеристиките на работата на фирмата. Също така следвайте гаранционната карта, за да получите безплатно ремонт или подмяна на продукта, ако е необходимо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Монтаж на прозорци за прозорциМонтаж на прозорци за прозорци
» » Решетки на прозорци заварени
© 2021 BggeHat.com