Плъзгащи пръти за производство и приложение на прозорци

Елегантните плъзгащи се или люлеещи се решетки на прозорците в нашето време са не само елемент на престиж, но и изпълняват защитни функции, което е много важно. Светлината и въздуха, заварени или подправени, както и комбинираните структури привличат вниманието на собствениците на жилища със своята сила и здравина, изключителна красота в изпълнението на истински майстори на техните занаяти. За съжаление, на пазара на строителни материали днес има значителен брой фирми, които под формата на високо артистични продукти продават сглобяеми заварени изделия, които искат прекомерна цена за тях. В това отношение е необходимо да се внимава, да се изберат бижута и да се защитят прозорците им.

За правилния избор, на първо място, трябва да определите избора - кой вид мрежа е най-подходящ за вас. Решетките на прозорците са разделени на няколко вида по вид прикачен файл и могат да бъдат: стационарен тип, тип люлка, плъзгаща се структура и глухи, при необходимост сменяеми. Най-надеждните са фиксираните решетки, но предотвратяват евакуацията в случай на пожар или необходимостта от спешно напускане на помещенията в случай на спешна нужда при други ситуации на форсмажорни обстоятелства.

Плъзгащите конструкции в този смисъл са по-удобни, но имат свои собствени недостатъци по отношение на изпълнението, тъй като са направени от подвижни метални ивици, което значително намалява тяхната твърдост и защитни качества.

Най-добрият вариант за защита на отворите прозорците на първия етаж високи градски и крайградски сгради се разглеждат от решетъчни прозорци на панти, които се правят предимно в специализираните компании, въпреки че за много от собствениците на masterovityh не направи много усилия, за да изпълни своите собствени.

След като сте определили вида на конструкцията на вашия прозорец, трябва да изберете подходящ материал за неговото производство: пръти с кръгло напречно сечение, квадрат, метална лента или комбиниран профил. Най-издръжливите са решетките от пръчка или квадрат с диаметър до 22 милиметра (за пръчка) или 12x12 милиметра за квадрат. Решетките от лентата са много по-трайни, но са по-евтини за потребителите.

Магистър занимава с хардуер, от опит знаем, че премахването на старата покритие (боя) и унищожаването на прилагане на защита от ръжда за нов метал е по-скъпо от оригиналното приложение на защитното покритие с високо качество. Прах за защита на метал в бронз, сребро или мед струва по-скъпо, но покритие на върха на лака за боя на прах, ще предпази вашия грил от десетина години. Друга възможност е студено поцинковане на метала, но това е много скъп метод. По този начин, баровете за люлка на прозорци, цената на които в действителност малко по-висока от тази на фиксирани, превръща не само най-надеждни от всички промишлени дизайни, но и естетичен вид и красят прозорците на дома си.

Производство на люлеещи решетки

Предварителни действия



Преди започване на работа се извършват точни измервания от отварянето на прозореца. Широчината на бъдещата мрежа е равна на нейната ширина минус пет до шест сантиметра. Височината на решетката може да е малко по-ниска от височината на рамката на прозореца, но като се има предвид, че нападателят не може да влезе в пролуката. Получените размери се записват и въз основа на тях се създава чертеж на скици, в който са изчертани всички основни елементи на бъдещия дизайн, включително декоративни.

При наличието на сложен модел, трябва да се измерят най-големите празни пространства, така че след производството им да не изглежда, че през тях е възможно да проникнат в стаята.

Ако се планира да се произвеждат люлеещи се греди, състоящи се от две порти, всяка от тях осигурява седалка за ключалката. В някои случаи едно крило се фиксира твърдо, а второто се люлее. В този случай крилото тип люлка трябва да се проектира срещу отвора на прозореца.

Модерни шарнирни решетки на прозорците са направени по предварително направени скици. При съставянето на последните трябва да се предвиди наличието на укрепващи елементи. Това е необходимо, за да се гарантира, че продуктът не се изкривява по време на работа. Обикновено вдлъбнатините са направени в ъглова рамка, свързваща ъглите на конструкцията с метален прът. Отворените конструкции осигуряват ребра на твърдост под формата на по-вертикални и хоризонтални компоненти, закрепени в колкото се може повече общи точки. След завършване на скицата се изчислява необходимия брой материали: пръти и ъгли за монтаж на конструкцията, жлебови пръчки за закрепване на стеблата на прозорците. Декоративни и заключващи елементи и панти също се вземат под внимание.

Инструменти и материали

Въз основа на завършения скиц и взетите измервания се придобива необходимото количество материал.

Освен това ще ви трябва:

  • Ъглошлайф и режещи колела.
  • Електрическа заваръчна машина.
  • Бормашина или перфоратор с бормашини.
  • Резерви чук.
  • Ъгли или метални ленти.
  • Грунд и боя за метални изделия.

Производствен процес

  1. Приготвеният метал се нарязва върху изпълнения скица с помощта на ушите, ако е необходимо да се създадат сложни чертежи на барове, завои по предварително направен шаблон. За заоблени декоративни елементи се използва тръба с правилния диаметър.
  2. Елементите на решетката се свързват с помощта на машина за заваряване, която ги поставя по скица върху хоризонтална повърхност. Заваръчните елементи трябва да бъдат заварени на място, като се започне с последните детайли. По време на процеса на заваряване се извършва постоянен контрол на размерите, включително равновесие на диагоналите.
  3. На места, където са монтирани пантите и бравите, седалките за тях се заваряват от подготвени парчета от ъгъл или метална лента.
  4. На склоновете на отвора на прозореца фиксиращите щифтове от гофрирания прът са фиксирани към пробитите отвори, след което завършената конструкция е фиксирана към тях.
  5. Пантите за окачване са фиксирани в противоположни посоки, за да се изключи възможността за сваляне на решетката.
  6. Металът на конструкцията се почиства от мащаба и ръждата, след това се грундира и покрива с боя за метал.
  7. Към завършената решетка можете да заварявате поставка за саксии за цветя или други декоративни елементи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Как да защитите прозорците в страната от крадци?Как да защитите прозорците в страната от крадци?
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
» » Плъзгащи пръти за производство и приложение на прозорци
© 2021 BggeHat.com