Как завършва сайтът?

След като свършите работата по изграждането на дървена или тухлена къща, приключете с екстериора. Изборът на подходящ материал за облицовка е подходящ с пълна отговорност, тъй като ще зависи не само от цялостността на общата конструкция, но и от силата на мазето.

Ъгъл на мазето на къщата, завършен с тухлена обшивка

Ъгъл на мазето на къщата, завършен с тухлена обшивка

Материалите за довършване на основата са разнообразни: каменни, плочки или пластмасови панели. Коя от тях да избере - зависи от желанията на собствениците на къщата: те ще искат просто да украсят основата на сградата или да направят пълна изолация и декоративно покритие на мазето.

Прочетете още: как да изолирате приземния етаж със стиропор със собствените си ръце?

Най-ефективно и удобно е използването на сайдинг панели.

Какъв е смола и защо е необходимо да завършим?

Стокът е фрагмент от външната част на стената, който защитава подземното пространство на сградата. Някои строители издигат плинтови панели над основата, под формата на независим елемент, друго изпълнение предполага неговата подредба и затопляне, като част от самата основа, която се простира над земята. И в двата случая основата трябва да бъде защитена.

Прочетете още: какъв вид тухла е по-добре за изграждане на подземен етаж?

На практика има три основни варианта за изграждане на опората: стърчащата, изпъкнала и тази със стените на къщата в една равнина. Изборът на конкретен метод зависи от структурните особености на сградата.

Така че, за дървена или рамкова къща с тънки стени е по-препоръчително да се направи пиедестал от изпъкнал тип, за който е необходимо да се организира дренаж. Същата база се прави и в къщи с подземен етаж (сутерен, гараж).

"Пиедесталът" на потъващия тип се смята за по-стабилен: той е по-лесен за защита от атмосферни валежи и изглежда по-привлекателен. Не е необходима дренажна система за този тип инсталация. Опитни строители не препоръчват да се изпълни основата в същата равнина със стената - ще бъде изключително трудно да се направи хидроизолация.

Къщата, завършена със сайджиг под камъка (долната част - сайдинг сайдинг)

Къщата, завършена със сайджиг под камъка (долната част - сайдинг сайдинг)

За сглобяване на всеки вариант на комина извършват работи по хидроизолация. За да се спестят пари, по-добре е първоначално да се купуват скъпи и висококачествени материали за краката, като например естествен камък, за да не се изразходват за декоративни облицовки.

Ако все пак трябва да го направите, но не е излишно да знаете какви са характеристиките на различните видове материали за облицовка и технологии за тяхната инсталация. Избършете основата и направете изолационната кутия:

  • керамичен гранит или естествен камък;
  • декоративна мазилка;
  • клинкер или тухли;
  • може да се извърши и завършването на сайдинг сайдинг.

Кой материал за облицовки е по-добър в качеството и ще осигури затопляне и какво ще струва евтино - ще разгледаме по-долу.

Нюанси на завършване на различни основи

Основата на къщата може да бъде изпълнена по няколко начина, като всеки от тях има своите особености в декорацията:

  1. Плоча, блок и лента - завършва по същия начин: материалът е монтиран директно върху повърхността на бетона.
  2. В купчината - в този случай Необходимо е сглобяване на ремаркета, върху която вече ще бъде закрепена облицовката.

За да завършите всяка основа, всички материали, посочени по-долу, са подходящи. Разликите ще се състоят само в необходимостта от инсталиране на рамка за основата на пилота и сложността на работата.

По-долу ще разгледаме детайлите на довършването на сайдинг панели, а също и накратко да разгледаме няколко алтернативни варианта.

Сайдинг покритие

Не много отдавна се появи изцяло нов материал за довършване на основите на строителния пазар - пластмасови фасадни панели или в друга подова настилка. Сградите, облицовани с такъв материал, изглеждат много впечатляващи. Но най-важното предимство, което притежават пластмасовите панели, е лесната инсталация.

Прочетете още: как да монтирате подовите панели под камъка?

Ако сравните този материал с неговите най-близки "винилови панели", тогава винтовият панел надвишава неговата сила по време и също така прави възможно затоплянето на основата на къщата. Производителите на материала смело заявяват около половин век операция, но на практика тя може да продължи много по-дълго.

Сайдингът за витрината се предлага в различни цветове и нюанси, а собствениците на къщи, дървени и тухлени, могат да избират панели според предпочитанията си. Монтирането на сайдинга на мазето със собствени ръце е съвсем проста и след монтажа панелите не изискват специални грижи.

Довършването на къщата със солариум има един съществен недостатък - доста висока цена на панела. Но това "минус" е съвсем разбираемо: силата и дълготрайността са скъпи.

Преди да започнете веднага завърши цокъл дома сайдинг в основата на купчина или лента, трябва внимателно да се изчисли необходимото количество материал, тъй като по-точно да се изчисли размерът на мазе сайдинг, толкова по-малко отпадъци ще остане. За да направите това, трябва да измерите района, който ще бъде покрит с сайдинг.



Прочетете още: как да направите къща сайдинг?

Към резултата, който трябва да се получи, трябва да добавите 10-20 - този марж ще бъде необходим, за да се поберат елементите, които се изискват. Също така е невъзможно да се изключат и счупят панелите - както по време на строителството, така и в бъдеще.

По свой начин завършването на сайдинг сайдинг прилича на зидария имитация на тухлена зидария или довършителни с друг камък. Наскоро се появи нов вид, приличащ на дърво.

Много по-лесно е да се монтират панелите от пластмаса, отколкото пластмасовият винил, поради малкия брой аксесоари. За работа се нуждаете от външните ъгли, J-профилите, първоначалните пръти и самият сайдинг. От дъното на сградата е поставена каса под подова настилка и панелите са натрупани върху нея.

В случай на винил лист, все още може да изпълнява изолация на основата: на пътека щайга слой изолация, след това се покрива с филм изолация и след това се пристъпи към монтаж на панелите.

Прочетете още: Завършване на капачката на винтовите пилоти: материали, етапи на работа.

Инсталиране на панели

Процедурата за поставяне на панели за фондацията (всяка - от купчина до плочка) е една и съща, независимо от кои сегменти сте избрали - обикновени монохромни или декорирани под камък. Последователността е от значение и за завършване на фасадата - затова, ако вече сте извършили подобна процедура, тогава не трябва да възникват въпроси.

На разстояние около 10 см от левия ъгъл на стената, долу (над земята с около 2-3 см) се монтира стартовият елемент.

След това - инсталирането на ъгловото парче (в долния ляв ъгъл, до началния сегмент) се извършва. След това се монтира първият конвенционален панел - той се инсталира на стартовия профил и се придвижва към ъгловия сегмент. След това последователно се монтират други панели, които се монтират по същия начин: те се монтират на стартовия сегмент и се преместват в следващия.

Всеки следващ ред започва с инсталирането на ъгловия сегмент.

За правилата за инсталиране (видео)

Декоративна мазилка

Преди да започнете облицовка, е необходимо да почистите и грундирайте повърхността на цокъла или фасадата. Някои видове декоративни мазилки изискват предварителна процедура, като например подсилване. Използването му е оправдано в случаите, когато са налице ясни подутини и отклоненията на нивото на повърхността на основата и, ако се приеме, че дебелината на декоративен панел е по-голяма от 12 см.

Същността на армировката се състои в закрепването на специална подсилваща мрежа върху повърхността на кофража, което ще увеличи здравината на мазилният слой и ще създаде допълнителен съединител от повърхността с работната основа. Използвайте заварени, тъкани или мрежи на тъкана основа. Ако се планира да се покрие не с дебел слой мазилка, тогава можете да вземете мрежа от фибростъкло.

Използването на армировка оказва положително въздействие върху характеристиките на мазилката - тя не се разкъсва и не се ексфолира.

Завършване на основата

Облицовката на основата с керамичен гранит ще осигури на основата такива качества като якост и устойчивост на механични повреди, а също и изолация. В допълнение към тези важни характеристики, порцеланови камъни имат красив и благороден външен вид и изглеждат впечатляващи дори и върху основата на дървена къща.

Облицовки повърхността на мазе или фасадни керамични плочки ще струва много по-евтино, отколкото с лице клинкер тухла, но изглежда да е толкова голяма, колкото си декоративни качества на по-високо ниво. Същият материал може да се използва, обработка и ъгъл части на къщата или части от фасадата на сградата. Естественият цвят на клинкерните плочки е перфектно съчетан с модерни покривни материали и в цялостната картина изглежда като единствен ансамбъл.

Санитарен панел за цокъл с тухлена зидария

Санитарен панел за цокъл с тухлена зидария

С лице към основата на къщата или фасадата с керамичен гранит, клинкер или декоративен, се състои в залепване на частите към основата върху лепило, устойчиво на ниски температури. За инсталацията може да се използва и рамкова система, но най-често се използва за оборудването на вентилирана фасада.

Начинът за фиксиране на материала върху рамката ще струва на собственика на тухлена или дървена сграда малко по-скъпо от залепването, но се счита за по-надежден и издръжлив. За да се увеличи топлоизолацията на основата на пилона, тя е изолирана. За да направите това, между рамката и стената се полага слой от изолационен материал.

Прочетете още: как и какво да направите изолация фондация извън?

Основната разлика между поставянето на плочки в мазето извън сградата от вътрешната облицовка е, че е необходимо предварително да се изчисли броят на редовете. Това се дължи на факта, че нивото на земя по периметъра на къщата не винаги е същото. За удобство, опитни строители използват помощна лента. След като всички керемиди за облицовката на кофража са залепени, шевовете се втриват със специален разтвор за работа на открито.

Естествен или изкуствен камък

С лице към смола с естествен камък е друг начин да се дадат основите на една тухла или купчина къща допълнителна сила. Stone като декорация и изолация на къщата, позната още от най-древни времена и все още се използва като естествени материали са екологично чисти, безопасни и естетически привлекателни. Да посрещнем капачка гранит или мрамор - знак не само на добри собственици вкуса на къщата, но също е показател за тяхното благосъстояние и финансова стабилност, като естествен камък не е евтина, и тя може да си позволи само заможни собственици.

Изкуственият камък на външен вид не е много по-различен от естествения и е отлична алтернатива. За да се спре изборът на такъв материал, може да се каже, че тези, които са решили да завършат снопчетата, могат да изпълняват само тази форма, но не могат да си позволят да купят естествен камък поради високата цена. По теглото изкуственият облицовъчен камък е много по-лек от естествения, затова е много по-лесен за инсталиране на основата.

Прочетете още: как правилно да полагат основите на къща под камък?

Използване на профилиран лист

Най-прости и бюджетни вариант - завършване на socle на къщата профилирани. Този материал е лесен за инсталиране и достъпен, но в същото време е в състояние надеждно да предпазва купчината или друга основа на сградата от въздействието на атмосферните явления. Правилната инсталация ще бъде обещание за дълги години работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Завършване на socle на селската къща, както и какво?Завършване на socle на селската къща, както и какво?
Как да завършим къщата с сайдинг?Как да завършим къщата с сайдинг?
Удобно разположение на двуетажна къща с подземен етажУдобно разположение на двуетажна къща с подземен етаж
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръцеЗагрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
» » Как завършва сайтът?
© 2021 BggeHat.com