Подслон къщата с сайдинг

Подслон къщата с сайдингВсеки човек, който купува къща или просто започва ремонт, е изправен пред такъв въпрос като изолацията на конструкцията и нейното довършване. Един от най-добрите начини за сайдинг е сайдинг. Това е лесен за използване материал за довършителни работи, който отлично защитава и украсява сградата. Той е лесен за инсталиране и относително евтин.

В съвременния свят се използва не само дървена сайдинг, но и метал и винил. Технология на сайдинга у дома това е популярно като декор.

Технология на сайдинг на дървена къща

Този материал е разделен на три основни типа:

  • винил;
  • метал;
  • земята.

Технологиите за облицовка от първите два вида са сходни. Основното е да решите дали панелите са вертикални или хоризонтални. Също така, под закрепването на метални елементи се поставят меки гайки. Подобно конструктивно движение намалява звука на побоя на крепежния елемент срещу листа във вятъра.

Преди инсталирането на блока, сградата на рамката е прекъсната от нерентабилна дъска. Тя служи като основа за бъдещо завършване и допълнително увеличава твърдостта на сградата. В такава къща ще бъде подходящо да се започне и завърши летвата, елементите на образуването на ъглите и завършването на отворите за замяна на дървените панели.

Директното закрепване на сайдинга се извършва върху дървена щайга или върху профил от гипсокартон. Стъпката на монтаж и посоката му зависи от размерите на листа и посоката на вълните. В междината, образувана между стената и листовете, обикновено се полага изолацията. Това е двойно предимство при инсталирането на сайдинг панели.

Изчисляване на броя на страничните панели



Саниране на декорация на домаИма три начина за изчисляване на панелите. Първо: изчислението се извършва с помощта на специалист, който извършва инсталацията. В случай на неправилно изчисляване на панелите, това е отговорност. Вторият начин: използва се специална програма, която изчислява броя на панелите. И накрая, най-популярният и надежден начин за ръчно изчисляване. Необходимо е да бъдем изключително точни, тъй като грешките са неприемливи.

За да изчислите числото, трябва да вземете периметъра на къщата и да я умножите по височина. По този начин се изчислява общата площ на стените на вашата къща. Освен това тази цифра трябва да бъде разделена на площта на един панел (приблизителен размер от 3 метра до 0,25). Получаваме броя табели. След като броим броя на началните ленти. Периметърът на къщата е разделен на 3 метра - дължината на лентата.

По подобен начин разглеждаме и довършителните елементи. Необходимо е да се знае броят на ъглите. Ако височината на ъглите е повече от три метра, тогава ще има повече ъглови конструкции. След това изчисляваме броя на прожекторите по области. Покривите са прикрепени към покривната част, която излиза извън стената на къщата. Така се изчислява броят на облицовъчните панели.

Подготовка на стените на къщата и монтаж на сайдинг

На почистваната повърхност на стените закрепете щайгата по цялата си площ. При грубост на конструкцията летвата се изравнява със специални барове. Препоръчва се да се използва метална профилна греда. Плочите се монтират на разстояние 35-45 см, като се вземат предвид всички отвори и врати на прозорците.

При инсталирането на конструкциите трябва да имате предвид последователността на работата. На първо място се подготвя повърхност, след което се поставят началните и довършителните летви, облицовки и ъгли. Преди да инсталирате ламелите, е необходимо да поставите хидроизолационния филм. Поради това е полиетилен или геотекстилно влакно. Вторият вариант е за предпочитане поради екологичността и способността на къщата да "диша".

Първо се поставят първите две долни редове, а ъглите на къщата се затварят. Основното е да оставиш празнина за разширение от 6 мм. За да избегнете деформация по време на разширяването. По този начин технологията на облицовка на къщата с сайдинг ви позволява да направите отлични фасадни решения в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да завършим къщата с сайдинг?Как да завършим къщата с сайдинг?
Как да отрежете тавана с сайдинг технологияКак да отрежете тавана с сайдинг технология
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
» » Подслон къщата с сайдинг
© 2021 BggeHat.com