Сутерен монтаж на фасадата на къщата

Настилка - монтаж на фасадата на къщата сама 1Правилна инсталация кофраж на циментова основа

задължително включва устройството на летва от метал или дърво. Тази статия описва пример за монтаж върху шперплат. Предлаганият метод на ламели е универсален и подходящ за почти всички видове сайдинг. По-долу можете да видите статия по темата "Корпус-дъно сайдинг: самосглобяване".

Инструмент за готвене

За да изпълните инсталационната работа, ще ви трябва:

  • ниво на изграждане и водно ниво
  • Конвенционален чук и чук с гумен чук
  • въже
  • строителна рулетка
  • химикалка или молив
  • отвертка или свредло с отвертка
  • Самонарезни винтове с диаметър 20 mm
  • пресови шайби, предназначени за метал
  • хамала за метал
  • строител нож

Подова настилка - монтаж на фасадата на къщата 2

Подготвяме щайгата за сайдинг

Облицовката е поставянето на водачи по стената на къщата, към която ще бъдат прикрепени листовете за сайдинги. Посоката на профилите трябва да е обратна на посоката на сайдинга. Широчината между вертикалния профил трябва да бъде 59 см. дървета не се закрепват директно към стената, по-добре е да използвате специални уплътнения - например, пластмасови с дебелина 1 см.

Разстоянието между профила трябва да е с 1 см по-малко, за да може да се постави нагревател. Между нагревателя и стената е поставена пергаментна хартия, която значително ще удължи експлоатационния живот на изолацията, ще предотврати образуването на гниене, плесени и образуване на гъбички.

Сайдинг инсталация

Настилката настилка: самоподготовката започва с монтажа на цокли. Необходимо е да започнете с ъгловите елементи, като същевременно падате на 2-3 см от земята. Къщите се издигат през зимата и падат през пролетта, а ако направите профила близо до земята, тогава през пролетта целият долен слой на сайдинг ще се деформира.

Посоката на монтаж на панела е отляво надясно. Преди да започнете с монтажа на профила на кофража, е необходимо да опънете въжето с маяци, което ще бъде водач, което ще позволи на първия ред да бъде поставен ясно хоризонтално. Така започва фасадно-сутерен панел закрепена към стената от тясно въже. След монтирането му в стартовата лента тя се изтласква във външния ъгъл с малка междина (около 3 мм), така че всички L-образни листове да щракнат на мястото си на стартовата линия.

Подова настилка - монтаж на фасадата на къщата 3



Фасадните сайдинг листове са прикрепени към шперплата чрез специални дупки, които се намират във втория ред отгоре. Сайдингът е укрепен с винтове. Вторият до последния панел в един ред е свързана с тяло в ляво, така че да бъде в състояние да се огъват от дясната страна.

След това последният панел се вкарва в жлеба на ъгловия елемент, като двата панела се огъват от стената и се съединяват чрез натискане на свързващия шев. След това те са фиксирани с винтове.

Важни точки

  • Настилката - инсталирането от собствените си ръце се извършва от ляво на дясно под къщата.
  • Завършването на стените се извършва на етапи: първата стена, а другата.
  • Не е необходимо да регулирате панелите колкото е възможно по-близо една до друга, тъй като при различни температури сайдингът "ходи" - след това се разширява и след това се стеснява. Деформационната деформация ще скрие този процес.
  • Ако панелите от една партида се различават помежду си, поставете ги на принципа "melange", т.е. разпръснете. С течение на времето цветът ще се изравни.
  • Не се препоръчва да използвате гвоздеи за фиксиране на сайдинга, по-добре е да използвате самобръчкови винтове.
  • Ъгловите елементи са прикрепени в самия край.

Подова настилка - монтаж на фасадата на къщата 4

Предимства на сайдинг

Настилката на земята е не само отлична и евтина декоративно решение за декорация на фасади, но също така защитава конструкцията на къщата от неблагоприятни условия: дъжд, кал, вятър и сняг. Благодарение на тази защита къщата ще обслужва собствениците си много по-дълго.

Сайдингът е направен от съвременни полимерни материали и следователно абсолютно не подлежи на корозия, гниене. Сайдингът може да работи в широк диапазон от климатични условия без отрицателни последствия.

С течение на времето, сайдинг панелите могат да загубят своя цвят под влияние на ултравиолетовите лъчи. За да се избегне това, производителите прилагат специален защитен слой върху повърхността на панелите, поради което продуктът няма да избледнее поне 15-30 години.

Забележителен и животът на този материал. В зависимост от производителя, профилите могат да се показват без да губят характеристиките си на работа от 30 до 50 години.

Някои експерти смятат, че декорацията на стените с сайдинг не позволява на къщата да "диша", насърчава развитието на мухъл и гъби по стените на къщата. Също така твърдят, че използването на сайдинг задължително изисква оборудване на къщата със система за снабдяване и изпускателна вентилация.

Подова настилка - монтаж на фасадата на къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на терасата с сайдинг и други популярни материалиЗавършване на терасата с сайдинг и други популярни материали
Какво е сайдинг, неговите видовеКакво е сайдинг, неговите видове
Как да отрежете тавана с сайдинг технологияКак да отрежете тавана с сайдинг технология
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
» » Сутерен монтаж на фасадата на къщата
© 2021 BggeHat.com