Шиене на къщичка за стени стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

С появата на пазара на такъв материал като сайдинг собствениците на къщи са загубили много от проблемите, свързани с декорирането на фасадата и защитата на стените от атмосферни влияния, тъй като нейното инсталиране не изисква извършване на мокри операции и е достатъчно просто. Въпреки това е изключително важно да се спазва технологията, в противен случай може да се понижи жизнеността на самата сайдинг, но и на сградата като цяло. В статията ще ви кажем как правилно да монтирате сайдингът, както и да дадете някои препоръки как да изпълните тази процедура.

Избор на материали и подготовка на фасадата

Базата за облицовка на стени е рамка (каса). Тя може да бъде от два вида:

  • метал - на стените с помощта на специални скоби са прикрепени профили;
  • дървена - тя се изпълнява от шина, която може да бъде закрепена към стената по различни начини.

Има мнение, че дървената рамка е по-малко трайна, тъй като дървото е изгнило. В действителност, ако третирате всички изрязани дървесина с антисептик, дървеният кашон ще издържи много по-дълго от самия сайдинг. Затова използвайте тези материали, които са по-достъпни за вас.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

В допълнение към материалите за рамката ще се нуждаем от:

  • влагоустойчива от вятър мембрана;
  • допълнителни елементи за сайдинг (вътрешни и външни ъгли, панели за довършителни склонове и др.);
  • антисептично средство за дърво, ако рамката е дървена;
  • Рафтове 20x30 (изисква се и само за дървени летви);
  • самонарезни винтове за закрепване на сайдинга.

Докато правите инсталирането на сайдинг, можете веднага да затоплите къщата. Поради това е желателно да се закупи топлоизолационен материал, например минерална вата или полистирол.

Преди да шиете къщата, трябва да подготвите фасадата. Първо, разглобяваме всички панти, като например:

  • антена;
  • козирки;
  • канализацията;
  • нисък прилив и др.

В повечето случаи това подготвя фасадата и завършва. Но ако преди стените бяха измазани и старата мазилка започна да се разпада и се разпада, тогава тези площи трябва да бъдат премахнати. В края на краищата, ако мазилката се разцепи и падне под рамката, тя ще започне да се разклаща и в крайна сметка също ще падне.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

За да премахнете старото покритие, можете да използвате длето и чук, още по-лесно е да работите с перфоратор, включен в режим на удар. За това, разбира се, се нуждаете от специална приставка за длето.

Монтаж на рамката - основата трябва да е здрава и надеждна

Сега, когато къщата е готова, можете да започнете да инсталирате рамката. Този процес зависи до голяма степен от материала, който искате да използвате. Ако летвата ще бъде от дървесината, първо закрепете крайните стелажи към стената. Уверете се, че ги подравнявате вертикално във всички равнини. За да фиксирате стелажите, можете да използвате конвенционални дюбели.

Въпреки това, ако планирате да изолирате рамката, дебелината на стелажите трябва да съответства на дебелината на изолацията. Съответно няма да можете да използвате дюбели. В този случай използваме метални ъгли и дюбели. Ъглите са разположени от двете страни на стелажа на стъпки от около 0.5 м вертикално.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

Не забравяйте, че трябва не само да фиксираме рамката, но и да изравним повърхността на стените. Следователно, след като сте закрепили двете външни стелажи, издърпайте кабелите между тях. Те ще служат като маяци за нас, с които ние ще междим подпорите. Ако стенните стени се покриват с винил или например с метални обшивки, ние правим стъпало на рафтове, равни на 60 см. Ако панелите са циментирани с влакна, т.е. тежки, рамката трябва да е по-трайна. Ето защо, отрязваме стъпката два пъти - до 30 см.

Също така имайте предвид, че рамката трябва да оформя отворите. Поради това инсталираме стелажите отляво и отдясно на отвора, без значение дали става дума за врата или прозорец. Над отвора и под него се прикрепват хоризонтални напречници от същия материал като стълбовете. Тези джъмпери са необходими, за да се прикрепят склонове към тях. В рамките на тази схема рамката се изпълнява по всички стени на сградата.

След като инсталирате рамката, можете да направите затопляне на стената. За да направите това, топлоизолационните плочи се поставят в пространството между стълбовете. Плочките трябва да се стегнат, така че да няма пукнатини. Ако в ставите на плочи продължават да се оформят слотовете, нарязваме в тях остатъците от топлоизолация. Има няколко начина за фиксиране на плочите между стълбовете. Най-простият вариант е да използвате специални дискови дюбели. За монтажа им пробийте дупки в стената по диаметъра на дюбела директно през нагревателя. Тъй като никакъв товар няма да повлияе на топлоизолацията, една двойка крепежни елементи е достатъчна, за да фиксира една плоча.

Веднага след полагането на изолацията, ние го предпазваме и стените с мембрана за вятър. Поставяме го на стълбовете с конструктивен статив. В ставите на платната ние се припокриваме със сантиметри 15 и ги залепваме с двустранна лента. Над предното стъкло се монтират дървени летви, които осигуряват вентилационната междина между защитата срещу влага и панелите. Това е необходимо, за да не се натрупва влага под кожата.

Инструкциите стъпка по стъпка за сглобяването на метална рамка изглеждат малко по-различни. На първо място, ние поставяме маркировки по стените, според които ще бъдат разположени стелажите. Оформлението е проста вертикална линия, приложена при стъпки от 30 или 60 см, в зависимост от типа панели. След това, върху маркировката, закрепваме скобите на стената, за да фиксираме профилите. За това са подходящи гвоздеите. Стъпките трябва да са 50 см.



За монтаж на фасадни панели е необходимо да се използват специални фасадни скоби и профили. Но ако панелите са светли, можете да използвате тези, които се използват за сухото строителство. Те са по-евтини, но вършат добре работата си.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

След инсталирането на скобите незабавно се загряват стените. Плочките се закрепват на скоби и фиксират с дюбели. След това затваряме нагревателя с филм, който се закрепва по стените със същите дюбели. След това с помощта на специални винтове за закрепване на метални профили на скобите. Схемата за инсталиране е същата като при инсталирането на дървени стелажи - започнете с монтирането на крайните профили, след това разтегнете маяците и на тях нивелирайте междинните стелажи. В края на работата ние се прикрепя към стелажите на преградата над и под отворите.

Монтаж на сайдинг - трансформиране на фасадата

Сега е последната и най-приятна сцена - сайдингът на къща сайдинг. Работата започва с инсталирането на допълнителни елементи. Ако ще покриете само стените на сградата, без да се докосвате до опора или ако основата вече е подрязана, преди всичко, приливът е закрепен към опората. Платките закрепват дюбели и не забравяйте да ги подравнявате хоризонтално. Непосредствено над отклонението задаваме началната лента. Той е фиксиран върху рамката по същия начин като приливите.

Ако започнете да гледате от капачката, оставете малка разлика от няколко сантиметра между стартовата лента и слепите. Това е необходимо, за да не се повредят панелите в резултат на пробиване на почвата.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

След това към всички вътрешни и външни ъгли ние поставяме специални ъглови ъгли, в които се зареждат краищата на сайдинга. За да фиксираме ъглите, използваме винтове за дърво. След това маркираме на стената ставите на панелите в същия ред. За да направите това, измерваме дължината на панела и след това правим рискове по рамковите стелажи. Степента на скалите може да е по-малка от дължината на панелите, но не повече. Към маркираните стелажи фиксирайте докинг-профила.

Веднага трябва да отрежете склоновете. На първо място, по периметъра на прозореца, прикрепяме винтовете със специален U-образен профил. След това нарязани на дължината и височината на отворите специални панели. Краят на панела се запълва със собствени ръце в U-образния профил, а от стените го закрепваме към рамката с винтове. По този начин всички отвори, които сградата има, са елиминирани.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

След това започваме инсталирането на сайдинга. Първият панел е закачен с долната кука за стартовата лента. За да направите това, от дъното, сайдингът леко се притиска към стартовата плоча, докато щракне. След това запълнете края в ъгловия профил. В горната част панелът е фиксиран върху рамката с винтове. Изключително важно е правилно да се инсталират самозатягащи винтове, т.е. съгласно следните правила:

  • Винтът трябва да бъде разположен в центъра на удължения монтажен отвор.
  • Завинтваме винта строго перпендикулярно на рамката.
  • Не завинтваме винтовата капачка на няколко милиметра, така че монета да се постави между капачката и винта. Тази междина е необходима, за да може панелът да се движи свободно в монтажния отвор под въздействието на температурното разширение. Ако закрепите внимателно сайдинг, особено за винилови панели, много скоро ще забележите, че корпусът е бил пукнат и материалът е деформиран, което е довело до факта да стане непривлекателен.

Шиене на къща - стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени

По този принцип покриваме целия първи ред. По този начин не забравяйте да осигурите свобода между вертикалните водачи (ъглите, панелите с наклон, докинг решетките) и края на сайдинг около 5 мм, така че да може да се движи в рамките на дължината на монтажния отвор.

Панелите от втория ред отдолу са прикрепени не към началната плоча, а към заключващото устройство на долния ред. В останалата част вторият ред се сглобява по същия начин като първия. По този начин покриваме стените под надвеса. За да инсталирате сайдинга на последния ред, вероятно ще трябва да го отрежете. Преди да направим това, прикрепваме лентата за довършване с U-образна форма към кутията, същата, каквато използвахме на склоновете. Лентата трябва да бъде подравнена хоризонтално.

Тогава измерваме разстоянието от заключването на предпоследния ред до финалната линия. След това режете панелите така, че тяхната височина да съответства на полученото разстояние. Прекратете сайдинга в замъка с предпоследния ред и запълнете финалната линия.

При отрицателни температури виниловият сайдинг става крехък. Тъй като е почти невъзможно да се огъне да се запълнят водачите, по време на инсталирането лесно се повреждат. Следователно, обвивката трябва да се прави на плюс температура.

В това, в действителност, работата е завършена. Но ако покривът на къщата ви е фронтон, трябва да подрежете фронтоните. Извършваме работата по описаната схема, единственото нещо, в ъгъла на съединението на фронтона и надвеса на покрива ние фиксираме профила на завършване, т.е. тя трябва да бъде разположена под ъгъл, равен на ъгъла на наклона на рампата. В този профил попълваме края на панела. Следователно предният край трябва да бъде нарязан под ъгъл, равен на ъгъла на профила.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Декоративни фасадни плочки за стенен монтажДекоративни фасадни плочки за стенен монтаж
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
» » Шиене на къщичка за стени стъпка по стъпка инструкции и препоръки за манекени
© 2021 BggeHat.com