Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?

Как да защитим сайдинга от слънцето

Въпросът е зададен от Андрей Сукоруков, Перм: Здравейте, скъпи колеги! Искате ли да изясните как можете да защитите виниловото сайдинг от слънцето и измръзването? Поглеждам съседните къщи, така че е бял и много са счупени. Благодаря предварително за отговора.

Отговорник: Константин Севружин, Алта Стил ООД, Москва: Добър ден, Андрей. Ще отговорим просто на въпроса ви. защитавам винил сайдинг от слънцето и сланите не могат да бъдат. И в тази ситуация има плюсове и минуси. Ще обясня защо.

Първо, нека да определим какво винил сайдинг имаме предвид. Ако вземете солидна сайдинг, която има много прилична дебелина и се формира от няколко други метода, различни от обичайните, тогава всичко е наред.

Как да защитим сайдинга от слънцето

Наземната сайдинг изобщо не изгаря на слънце. И сайдинг сайдинг е по-силен от конвенционалните винил панели от порядъка на мащаба. Това е, да - точно 10 пъти по-голямата част от сайдинг сайдинг е по-силен от конвенционалните стенни панели. И няма значение кои панели е - Duke, Alta-профил или FineBeer. Всички споменати панели са много висококачествени, произведени от известни производители. Но същността на всеки тънкостенни панели е един - декоративен.

Така че ние гладко се движим до факта, че тънкостенните винилови панели не са проектирани така, че поне по някакъв начин да запазят натоварването или удара. Ако искате да имате силни панели в студената зима, която няма да се спука под товара, покрийте къщата със стелажи.

И всеки винил панел ще се счупи в студа, ако направите усилие или го ударите. Това означава, че в студове конвенционален винилов сайдинг не трябва да се чувстват поне някои товари. Не е необходимо да закачите декоративни елементи върху сайдинг, да фиксирате осветителни тела или да потънете тежки предмети, дъски, прегънати тухли и т.н. на стената.

При температури на замръзване от -20 ° C всичко това ще доведе до напукване на винилния панел. Виниловият сайдинг в слана е много крехък.

Що се отнася до защитата на сайдинга от слънцето, тук си заслужава да кажете следното. Защита на сайдинг от слънцето не може. Но можете да отмените промените в цвета на панелите. За да направите това, изберете светли цветове, те на практика не изгарят на слънце. Не вземайте абсолютно бяла сайдинг. Вземете нюанси от ванилия до шам-фъстък - дори след 5 години работа няма да има забележима разлика между цвета на панелите от север и от юг.



Как да защитим сайдинга от слънцето 2

Ако сте приели цвета на капучино, тъмен дъб или, особено шоколад, а след това до края на първия летен сезон ще видите колко озарява вашите панели от южната страна на къщата. И след три години разликата в цвета ще стане толкова очевидна, че ще бъде забелязана дори от неопитен човек по този въпрос.

След 5 години работа на тъмните или наситени цветове на сайдинг, ще започнете да мислите за промяна на панелите от южната страна на новите. Тъй като белезникавите странични панели ще престанат да дават декоративен вид на фасадата на къщата.

Но по това време панелите от северната страна също се осветяват малко. А като променяте панелите само от южната страна, рискувате отново да не влезете в тона. Така че, е необходимо да се промени обшивка на фасадата на цялата къща.

Не забравяйте, на каква цена ви струва инсталирането на сайдинг и каква е цената на панелите? Сега си представете, че на всеки пет години ще трябва да поемете тези разходи. Не е ли по-добре веднага да изберете сайдинг панели от светли цветове, които редовно ще ви обслужват 10-15 години.

Как да защитим сайдинга от слънцето 3

Освен това панелите от светли цветове се променят по-лесно при повреда на една или две парчета на фасадата, тъй като при смяната на светлинните панели разликата в тона не е толкова забележима.

И накрая, още един съвет. Ако все пак сте избрали да пиете цвят капучино или шоколад, просто купете няколко панела в склада. За да подмените резервните панели равномерно с южната стена, ги закрепете под надвеса на покрива. В случай на частичен ремонт напукания панел на фасадата, ще имате "резервна част", която да го замени със същия тон.

Как да защитим сайдинга от слънцето 4

Или направете веднага монтаж на сайдинг на фасадата в няколко ленти не по-големи от 1-1,5 метра, разделени с Н-профили. Разликата в тоновете с такива тесни ленти за отделни панели не е толкова забележима. Ако промените панела в твърда стена с дължина 2,70 метра, тя ще бъде като "бяла врана" на фасадата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отрежете тавана с сайдинг технологияКак да отрежете тавана с сайдинг технология
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Винаги се нуждаете от вентилация?Винаги се нуждаете от вентилация?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
Видове метални сайдингВидове метални сайдинг
За винил сайдингЗа винил сайдинг
» » Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
© 2021 BggeHat.com