Завършване на socle на селската къща, както и какво?

Смолата се нарича долната част на основата на фасадата. Той е предназначен да предпазва стените от замърсявания и механични повреди, както и да повишава къщата до оптимална височина, например, за да се предпази от наводнение.

Завършване на цокъла с естествен камък

Завършване на цокъла с естествен камък

По отношение, отколкото да завърши мазе, важно е да се избере трайни материали, които не само ще даде естетичен дизайн на лентата, но и го правят по-функционални и лесни за поддръжка.

Предимства и недостатъци на довършването на цокъла

Според строителните норми височина декоративна мазе на къщата не трябва да бъде по-малко от 50-70 см, но има моменти, когато те се издигат на височина от 150 см от повърхността на почвата. Това е оправдано, ако под сградата има мазета и гаражи. Декоративното завършване на ходилото със собствени ръце решава тези проблеми:

  • защита на основата и на подпочвената й част от въздействието на влагата, която попада на повърхността й от атмосферата. Бариерата ви позволява да поддържате в сутерена и в цялата къща оптималните параметри на влажността;
  • защита на къщите от температурни промени, което позволява изглаждане на микроклимата в стаята през зимата и лятното часово време;
  • украса на фасадата, благодарение на което сградата изглежда по-пълна и уважавана.

Въпреки очевидните предимства, използването на довършителни работи може да доведе до кондензация върху повърхността на плинтовите стени. Как се случва това? Водната пара, която се образува във вътрешността на стаята, излиза навън, като попада на водонепроницаемата бариера, която служи като финал. Ниската хидрофобност на довършителния материал може също да доведе до отлепването му през зимата.

За да избегнете това, трябва да следвате правилата за съвместимост на структурата на цокъла и финала. Например, боята е добре съвместима с тухли, но неестествена за бетонни покрития. Това трябва да се има предвид при избора на довършителни материали.

Декориране с пластмасови панели

Основното предимство, което показват пластмасовите панели, е липсата на мокра работа. На повърхността на фасадата на частна къща панелите се закрепват с дървена или метална рамка. След като бъде монтиран, началният профил е разположен в долната част на конструкцията. Тогава останалата част от материала се определя от метода на шпиндела.

Обработката на основата от пластмасовите панели отвън зависи от формата му. Ако е построен във формата на проекцията, е необходимо да се прилага специална otliv-, ако е вграден наравно със стената, е необходимо праг ивица, която свързва панел и материалното покритие горната част на фасадата на къщата.

При изработване на откритата част от основата с панели е необходимо да се спазват следните правила:

Декориране на цокъла с пластмасови панели

Декориране на цокъла с пластмасови панели

  • завийте хоризонтално винтовете в основата, за да избегнете накланянето колкото е възможно повече;
  • Не завинтвайте винтовете, докато не спрат. Необходимо е да се остави топлинна разлика от 2 мм;
  • нарязвайте панелите по-добре с режещ инструмент, режещ инструмент или трион;
  • ако първият панел, който е монтиран на рамката, е подрязан, тогава няма нужда да зададете началния профил;
  • Стартовата лента и бордюра са закрепени на стъпки от 300 мм;
  • За да инсталирате един панел, трябва да използвате най-малко пет винта.

Декоративна мазилка за довършителни работи

Този материал се състои от малки зърна с диаметър от 0,8 до 3,0 мм, които след прилагането им върху повърхността на основата на частна къща дават впечатление за многоцветна мозайка. Основният й компонент е смола, която предпазва соколката от проникването на влага в нея отвън, но освобождава парата от вътрешната й част.

Преди обработката на стената с декоративна мазилка е възможно повърхността да се подготви с цимент или гипсова мазилка. Това не е необходимо, тъй като взаимодейства нормално с бетон. Подготвителният разтвор се използва за изглаждане на повърхността и подобряване на адхезията. При използването на материала е необходимо да се избягва контакт с вар или топлинно спестяваща мазилка.

Декоративна мазилка се нанася върху повърхността на основата на частна къща на ръка.

Единственият инструмент, който се използва, е рендето от неръждаема стомана. Масата се хвърля на стената със слой, който е равен на размера на зърната, които са влезли в нея. Преди началото на изсушаването му, масата трябва да бъде гладко изгладена с поплавък.

Резачката трябва да се движи в една посока. За да избегнете появата на преходи между смазки от мазилка, е по-добре да се изпълняват работи от начина, по който "мокро на мокро". След края на работата, основата трябва да бъде защитена с водоотблъскващо средство за няколко дни от вредните последици от слънцето и дъждовете.

Видове плочки и панели за довършване на основата



Плоча се използва за симулиране на естествени повърхности - камък, тухла и др. Предимството му е по-тънка повърхност и бърз монтаж. За завършване на основата се произвежда такава плочка:

  • клинкер;
  • плочки от камък;
  • полимерни пясъчни плочки;

Клинковите плочки имитират повърхността на една тухла. То точно повтаря своите размери, с изключение на дебелината. При инсталирането на материала е важно да поставите правилно първия ред.

За да направите това, изчислете нивото на изчислението. Изчислението е, както следва: Разделете височината на винта в широчината на плочката, увеличена по ширината на шева. Ако получите празна празнина, след като всички плочки са изложени, тя може да бъде запечатана с акрилова или полиуретанова маса.

На основата на дървена къща, каменните плочи се монтират по същия начин, както клинкерните плочки. Той се поставя алтернативно на повърхността на основата, фиксирайки материала с лепилен разтвор.

Декориране на цокъл с декоративна мазилка

Декориране на цокъл с декоративна мазилка

Важно е да използвате специално лепило за работа с камък, в противен случай структурата може да се покрие с пукнатини. Ако са монтирани плочки с малък формат, тогава между елементите му е обичайно да оставят шевовете на 5 мм, а между големите - на 10 мм. На последния етап те се пълнят с устойчив на замръзване материал за залепване.

Полимерните пясъчни плочки имитират разкъсан камък или зидария. Предимството му е в леко тегло, така че материалът може да се използва за довършване на дървена къща. Такава плочка се монтира с винтове към щайгата. Между него и слой материал е препоръчително да се направи затопляне.

Завършване на основата с DSP панели

Името на DSP материала се дешифрира като дъски за цимент и частици. Основното им предимство е лекота и огнеустойчивост.

Свойствата на DSP панела го правят подходяща възможност за довършване на селска къща, дървена къща. Той е устойчив на термити и гризачи, което също е важно за частните домове. Материалът се състои от цимент, дървени стърготини и минерализирани добавки. Те правят панелите устойчиви на разпространението на гъби и мухъл.

DSP е не само завършващ материал, но и допълнително затопляне на основата дървена конструкция. Затоплянето на основата е важно, ако се намира в сутерена.

Изборът на изолация с помощта на DSP, разработчикът получава по-добра топлоизолация, отколкото дава минерална вата или полистирол. В същото време, дизайнът на DSP не изисква допълнителен декор.

Монтиран DSP на скоби или пръти. Този метод ви позволява да се разложите под изолацията на плочата. Той е прикрепен с дюбели-гъбички. След това се инсталира вятър, който също се закрепва от гъби. След това кутията се монтира. Необходимо е да оставите празнина от 10 мм между рамката и предното стъкло. В крайна сметка, изолацията е фиксирана към DSP с помощта на самонарезни винтове.

Завършване на сокола със собствени ръце (видео)

 Облицовка на комин с гофриран лист

Профилираният лист е подходящ за монтиране на кофража на дървена сграда, тъй като този материал позволява да удължи живота на дървесината, уязвима на външни фактори. За тези цели се използват поцинковани листове от лагерния тип. Профилираните листове се правят по следния начин:

  • Монтирайте рамката на малко разстояние от повърхността на основата. Въздушната възглавница ще осигури допълнителна изолация и звукоизолация;
  • покрийте го с профилиран лист по протежение на или над него (вертикалната инсталация ще предпази фасадата от дъжд или сняг);
  • за закрепване листове използвайте винт, завинтване всеки 25-30 см;
  • проверете крепежни елементи за здравина;
  • боядисвайте съединенията със емайл.

Ако дизайнът се използва за облицоване на тухлена основа, тогава изолацията се прави с помощта на гипсокартон, дърво, специален филм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как завършва сайтът?Как завършва сайтът?
Затопляне и декоративно завършване на тухлена къщаЗатопляне и декоративно завършване на тухлена къща
Завършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилотиЗавършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилоти
Как да мазим къщата заедноКак да мазим къщата заедно
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Основата на къщатаОсновата на къщата
» » Завършване на socle на селската къща, както и какво?
© 2021 BggeHat.com