Завършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилоти

Основата на вида на купчинния винт предполага наличието на открито пространство между пода на къщата и земята, което образува повдигната грила. За да се намали охлаждането на пода през зимата и да се даде на сградата по-интересен поглед, има смисъл да се шият основа. За това как да го направите правилно, ние ще говорим за тази статия.

Завършване на основата на купчината

Завършване на основата на купчината

Публикацията дава препоръки за материали за топлоизолация и облицовка и дава инструкция, след която можете да шиете пилотно-винтова основа със собствени ръце.

Трябва ли да изолирам основата за обшивката?

Затоплянето на мазето на къща, издигната на фундамент, е необходимо при липса на топлоизолация на пода на сградата.

Изолираната тръба ще осигури липсата на течения в подземното пространство и ще създаде термосен ефект - температурата на въздуха под къщата ще бъде много по-висока от температурата на околната среда, което ще намали общата загуба на топлина у дома, повечето от които падат на пода.

Въпреки това, неправилното затопляне на основата на къщата на кокили е изпълнено с последствия. Завършването на мазето на сутерена трябва да бъде придружено от Разполагане на вентилационните отвори по периметъра на тръбата - ако подземният не е вентилиран, винаги ще има повишена влажност на въздуха в къщата, дървената скара ще се гние, а подпорите на памука ще претърпят ускорена корозия.

Облицована основа на винтова основа

Облицована основа на винтова основа

Довършителни и изолация на фундаментни плочи и винтове - отнемащ време процес, изискващ монтаж върху купчинките на носещата конструкция, върху който ще се фиксира сайдинг и топлоизолационен материал. Като ръководство можете да използвате бар или стоманен профил. Въоръжени с знания, материали и инструменти, можете да затворите основата на фундамента върху купчини в рамките на 2-3 работни дни.

Преглед на материалите за изолация

Затоплянето на основата на купчината изисква използването на твърди топлоизолационни материали, тъй като върху изолацията ще бъдат закрепени декоративни покрития. Минералната вата и нейните аналози са подходящи за използване в този случай.

На практика изборът на две - екструдиран полистирол и пяна от полистирол. Нека разгледаме всеки един от тях по-подробно:

  1. Пенопласт - бюджетен вариант, който има средни топлоизолационни качества (коефициент на топлопроводимост - 0,04). Пенопластът не абсорбира влагата и не разпространява горенето (отнася се за материали, класифицирани според класа на запалимост G1 и G2).
  2. Екструдирана полистиролова пяна - по-ефективна изолация (коефициент на топлопроводимост - 0.019), издръжлива и устойчива на деформация. Има всички предимства на полистирола, с изключение на ниските цени.

Затоплянето на основата на къщата върху основата на шкурка трябва да се извършва с материали с плътност повече от 50 кг / м2.

Опростете работата, която можете да използвате за покриване на изолационните панели. Такива продукти са нагревател, чиято предна повърхност е покрита със слой от текстурирана пластмаса, имитираща естествен камък или тухли.

Преглед на материалите за облицовката на основата

Завършването на основата на основата на шкурка може да се извърши, като се използват следните материали:

  • трапецовидна лист;
  • сайдинг;
  • декоративна мазилка.
Завийте пилоти, облицовани с плинт

Завийте пилоти, облицовани с плинт



При декориране на цокъла декоративно (силиконово или фибростъкло), покритието за мазилка се нанася директно върху повърхността на предварително подготвения нагревател. Това е един от най-икономичните и естетически атрактивни варианти - мазилката в бъдеще може да бъде боядисана във всякакъв цвят. Въпреки това, мазилката не предпазва слоя топлоизолация от механични повреди, което потенциално намалява неговата дълготрайност.

Профилист - метални плочи с релефна гофрирана повърхност. Профилирани класифицирани в класове Н, HC и S. тапицерия капачка винт основа купчина листове извършва C които са различни минимална дебелина - от 0.5 до 0.7 mm, и ниско тегло - до 5 кг / м.

Профилираният лист е силен, устойчив на повреди и атмосферни влияния. Той не корозира, не гори. Завършването на опората от профилирания лист има неограничена експлоатационна продължителност, носенето на белези върху него се елиминира чрез пребоядисване на листовата повърхност на облицовката.

Сутеренни обшивки - големи панели за облицовка, чиято повърхност симулира зидария, камъни или дърво. Завършване на сайдинг сайдинг красив и лесен за изпълнение. Ниското тегло на материала не изисква подреждане на основна рамка, прикрепва се към дървени релси с помощта на пирони или самонарезни винтове.

След като сте решили да направите цокъла на къщата на купчина-винт сайдинг сайдинг, обърнете внимание на материала, от който са направени панели. Виниловият сайдинг е по-евтин, но неговата здравина и издръжливост е по-ниска, докато сайдинга с PVC покритие има най-добри резултати.

Завършване на основата на основата на винта (видео)

Технология на завършване на капачката със собствените си ръце

Затоплянето и довършването с мивката на основата на основата на шкурката, в допълнение към декоративните панели и топлоизолацията изисква следните инструменти и материали:

  1. Греда със сечение от 40 * 20 * 20 мм.
  2. Полиуретанова пяна в кутията.
  3. Самонарезни винтове за метал, дюбели с плоски капачки (гъби).
  4. Отвертки, халки или български, ниво на строителството, лента.

Етапи на работа

Първоначално е необходимо да се изгради носеща рамка за фиксиране на довършителните материали. Рамката е направена в два хоризонтални контури, дебелината на използвания лъч трябва да бъде такава, че облицовъчните панели да преминават отвъд повърхността на решетката. Гредата се нарязва на дължини, равни на дължината на стената на къщата, и се закрепва върху купчини с помощта на самонарезни винтове за метал.

Довършването на купчини може да се повреди чрез пробиване на почвата, което се увеличава в обем през зимния сезон. За да избегнете това, е необходимо да се направи разлика компенсация на 3-5 см между долния контур на лигавицата и на земята или копаят окопи около периметъра на къщата на дълбочина 20 см и го замени върху пясъчната почва, а след това завърши може да отиде дълбоко в земята.

Схема за завършване на капачката на винтовите купчини

Схема за завършване на капачката на винтовите купчини

Топлоизолационният материал е фиксиран върху поддържащата рамка. Затоплянето се фиксира чрез самонарезни винтове с плоска капачка, завинтена в шината с помощта на отвертка. На един панел на нагревател е необходимо 4 самореза. След посяване база основа на кокили топлоизолация, фугите между панелите трябва да бъдат затворени с пяна, която е шлифован след изсушаване на едно ниво с нагревател.

След това сайдингът е сайдинг. Панелите са закрепени по подобен начин - самобръчкови винтове към шината. Завийте винтовете за самозатягане до спирачката не може, те трябва да поддържат панелите, вместо да извършват твърдо фиксиране, тъй като виниловият сайдинг е склонен към линейна деформация поради температурни промени.

След завършване на цокъла на сайдинг, горният контур на облицовката може да бъде затворен с пластмасов или метален калай, монтиран върху основата на скарата.

Ако сте издържали компенсационния шев между сайдинга и земята, покритието не изисква допълнителна вентилация. В противен случай трябва да направите вентилационни прозорци с диаметър 10 мм около периметъра на основата (2 на всяка стена на къщата), за да затворите дупките, използвайте мрежа или грил за вентилация.

Аз съм текстов блок. Кликнете върху бутона за редактиране, за да промените този текст. Lorem ipsum dolor седи, а след това се придържа към елита. Неизвестно име, луцус некласичен матматис, пурвинар дъпибус лео.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Избор и изграждане на фундамент за дървена къщаИзбор и изграждане на фундамент за дървена къща
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Технологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръцеТехнологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръце
Загряване на фундамента на вилицата със собствени ръцеЗагряване на фундамента на вилицата със собствени ръце
Скучна основаСкучна основа
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
» » Завършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилоти
© 2021 BggeHat.com