Осветление в търговски и развлекателни центрове

Основната задача на търговските и развлекателни центрове е да приветстват посетителите и да създадат уютна атмосфера за забавление. Към днешна дата при разработването на проект за такива сгради много внимание се отделя на осветлението, тъй като светлината оказва огромно влияние върху човешкото подсъзнание.

Най-висококачествената светлина изисква дълги и широки коридори на търговски и развлекателни центрове. Това се дължи на факта, че осветлението в тези стаи е изкривено поради инсталирани щандове, голям поток от хора и т.н. Освен това трябва да се погрижите и светлината да е еднаква. Като се има предвид този фактор, струва си да се обърне внимание на луминесцентни лампи, които напълно ще се справят със задачата. В допълнение към мощната разсеяна светлина, те не мигат при включване, но също така имат и енергоспестяващи качества, което спестява доста голяма сума пари.

За да се разработи проект за осветление в институции като търговски и развлекателни комплекси, специалистите трябва да правят внимателни изчисления на площта и осветлението. При това не забравяйте да обмислите следните характеристики на оформлението:
- площ на сградата,
- височина на тавана,
- изберете подходящия нюанс на светлинния лъч, който ще създаде удобна и уютна атмосфера.



При избора на светлина за коридорите е необходимо да се вземе предвид факта, че в стаята има голям брой самостоятелно стоящи магазини, в които има и осветление. Ето защо дизайнерите и електротехниците трябва да помислят за факта, че няма резки и контрастни светлинни преходи. Компаниите, участващи в инсталирането на електрически крушки, използват специално оборудване, което позволява използването на технологии, които припокриват светлинните източници. По този начин, се оказва, за да се избегнат резки промени и сенки.

Вие също трябва да се обърне внимание на цветовете на светлината, които трябва да са подобни на естествената дневна светлина, тъй като клиентът желае да види стоката в оригиналната, а не изкуствени оцветители. Но има някои трикове, които ще играят само положително. Например, за да накарат плодовете или зеленчуците да блестят и да имат свеж вид, лампите трябва да се окачват непосредствено над тях.

Ако се обърнете към специализирана фирма, която инсталира осветление, ще ви помогнат да изберете, инсталирате и продължите да обслужвате устройства, излъчващи светлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на осветлението за баняХарактеристики на осветлението за баня
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
Стъкло тавани светлина и пространство в интериораСтъкло тавани светлина и пространство в интериора
Осветление в трапезариятаОсветление в трапезарията
Лумеметричен принцип на работа и приложениеЛумеметричен принцип на работа и приложение
Разсаждане на разсадРазсаждане на разсад
Характеристики на приложението на прожекторитеХарактеристики на приложението на прожекторите
Светъл дизайн на апартаментаСветъл дизайн на апартамента
» » Осветление в търговски и развлекателни центрове
© 2021 BggeHat.com